Hirdetés
Archivum

Orosz és brazil gyõzelmekkel zárult az olimpiai felkészülés:

:

Hirdetés

Az Olimpia elõtt Londonban még két felkészülési mérkõzést rendeztek. Oroszország 74-70-re legyõzte Nagy-Britanniát, míg Brazília 87-84-re verte Horvátországot.

Oroszország és Nagy-Britannia egy fordulatos mérkõzést vívott. Az oroszok az elsõ negyed végjátékában magukhoz ragadták a kezdeményezést és a második szakasz közepén már 38-29-es elõnyben voltak. A második negyed utolsó 5 percét 17-7-re nyerték a hazaiak és ezzel a szünetben 46-45-re már vezettek. A harmadik etap elején a hazaiak még õrizték az elõnyüket, a negyed hajrájában azonban az oroszok fordítottak. 30 perc után 62-58-as orosz vezetést regisztrálhattunk.

A negyedik szakaszban állandósult a 4-6 pont a két gárda között. Az oroszok végül szoros végjátékban 74-70-re diadalmaskodtak. A gyõztes csapatból Danilochkina 15, Becky Hammon 14 egységig jutott. Ahogy az várható volt Boris Sokolovsky együttese a palánk alatti területet uralta és a lepattanókért folytatott csatát 46-32-re nyerték. A briteknél Jenaya Wade-Fray volt a legeredményesebb 13 ponttal. Ahhoz képest, hogy nyakunkon az Olimpia, a csapatok nem villogtak a dobóteljesítményeket nézve. A britek 36, az oroszok 33%-al dobtak mezõnybõl.

A brazil és horvát alakulat zárta az Olimpia elõtti felkészülési mérkõzések sorát szerdán késõ este. Itt a horvátok nagyon jól kezdtek, egy negyed után 27-19-re vezettek. A második negyedben a két csapat között 5-6 pont környékén állandósult a differencia és így a szünetben 49-43-as elõnyben voltak Sandra Mandirék. A horvátok a harmadik etapot nagyon elrontották, miután a végül 18 pontot és 15 lepattanót jegyzõ Erika de Souzát képtelenek voltak tartani. A harmadik etap végén 64-64-nál már egyenlõ volt az állás. A dél-amerikaiaknál Adrianinha volt a másik húzóember, 16 pontot jegyzett, miközben a horvátoknál a végjátékban már nem volt éles játékos. A brazilok 87-84-es sikere azt jelenti, hogy a horvátok az utolsó három felkészülési meccsüket elbukták. A rossz fõpróba után az elõdadás ennél csak jobb lehet.

Eredmények
Nagy-Britannia – Oroszország 70-74
Brazília – Horvátország 87-84

Hirdetés