Hirdetés
Archivum

Orosz és spanyol csúcsrangadó határozza meg a hétvégét:

:

Hirdetés

Az utolsó olyan hétvége jön a 2018-as esztendõben az európai bajnokságokat nézve, amikor mindenhol teljes fordulót rendeznek. Nem mindennapi vasárnapunk lesz a Kurszk – Jekatyerinburg és a Girona – Salamanca rangadókkal, de más nemzetek ligáiban is érdekes derbik jönnek.

A sportág nemzetközi erõviszonyait tekintve az orosz és a spanyol csúcsrangadó mindent visz majd vasárnap délután. Már közöltünk részletes beharangozót a Dinamo Kurszk és az UMMC Jekatyerinburg orosz, illetve a Spar Citylift Girona és a Perfumerías Avenida Salamanca spanyolországi csúcsmeccséhez. Óriási presztízscsatákra van kilátás, amik a játéknapot a magyar bajnoki küzdelmek mellett a sportág hazai híveinek is különösen érdekessé tehetik.

A többi topligát nézve Törökországban az Európa Kupa után a bajnokságban is összecsap a veretlen Cukorova és a Krivacevic Tijanával a soraiban jól menetelõ Botas. Az Euroliga gárdák közül a Fenerbahce a Canik, a Hatay pedig az Adana ellen javítana a hétközi veresége után. Franciaországban a bajnoki tabellát vezetõ Lyon és az egyre jobban magára találó Euroligás Carolo Basket összecsapása kerül a címlapokra. Ettõl függetlenül az élcsapatok közül a Bourges a Tarbes, míg a Lattes Montpellier a Landes otthonában nem mehet biztosra.

Olaszországban jön még extra hétvége két kiemelt meccsel. Összecsap a tabella második és harmadik helyezettje, amikor a címvédõ, de még mindig botladozó Famila Schio az évad meglepetéscsapata a Broni csarnokában lép pályára. A Ragusa és a DIKE Napoli csatája eközben legalább ilyen érdekesnek ígérkezik. Mindkét klubnál éremben gondolkoztak az évad elõtt. A célok pedig az õszi vereségek ellenére vélhetõen azóta sem változtak. A Reyer Venezia viszont a S.S.Giovanni otthonában kötelezõ gyõzelemre készül.

A további ligákat nézve Szlovákiában vasárnap jön az MBK Ru¾omberok és Pie¹»anské Èajky csúcsrangadója. Lengyelországban is hasonló nagy derbit rendeznek a CCC Polkowice és a Wisla Krakow párharca alkalmával. Ennek árnyékában pedig a ¦lêza Wroc³aw és a Artego Bydgoszcz találkozója is érdekes lehet. Romániában a Sepsiszentgyörgynek akadhatnak nehéz percei a Szatmárnémeti otthonában. Csehországban viszont tényleg csak az a kérdés, hogy az USK Praha a Trutnov ellen is átlépi-e a 100 pontot.

Hirdetés