Hirdetés
Archivum

Orosz Kupa: Jekatyerinburg-Orenburg döntõ lesz:

:

Hirdetés

A jelentõs idõeltolódás miatt a délutáni órákban rendezték Jekatyerinburgban az Orosz Kupa négyes döntõjének elõdöntõit. Az elsõ meccsen az Orenburg 10 ponttal verte a Szpartak Moszkvát. A második találkozón a hiányos összeállításban érkezõ Kurszk megszorongatni sem tudta a Jekatyerinburgot.


Szpartak Moszkva Vidnoje – Nagyezsda Orenburg 59-69

A Szpartak Moszkva és az Orenburg rivalizálása az idei évadban már-már klasszikus lesz. A két gárda a mai elõdöntõ elõtt ötször találkozott és összesítésben 3-2-re Pokey Chatman hölgykoszorúja vezetett. Az elsõ negyedben úgy nézett ki, hogy a Szpartak Moszkva esélyt sem hagy nagy riválisának, miután 3 perc alatt 9-0-s elõnyre tettek szert. Az Orenburg nagyon beragadt az elsõ etapban és csak a játékrész végén a remek napot kifogó Danilochkina 5 pontjával kozmetikáztak az eredményen. 10 perc után 23-16 állt az eredményjelzõn.

A második negyed nagy hullámvasutat hozott. 23-23-nál egyenlített az Orenburg, majd Augustus triplája után 34-25-nél ismét jelentõs elõnyben volt a Szpartak Moszkva. A különbség további növekedését Danilochkina állította meg, akinek a triplája közben Hammon szabálytalankodott. Ebbõl az akcióból 4 pontot szerzett az Orenburg és ezzel újra belátható közelségbe került. A félidõ Brunson duplájával zárult, így 20 perc után mindössze 40-36-ra vezetett Pokey Chatman alakulata.

A harmadik negyed Hammon és Dupree találataival indult, ennek megfelelõen a különbség ismét 8-9 pont környékén mozgott. 49-41 után azonban a harmadik szakaszt Douglas vezetésével egy 8-2-es futással zárta az Orenburg, így 51-49-re zárkóztak fel. A negyedik negyedben Ovcharenko triplájával 52-51-nél vették át a vezetést Brunsonék és innentõl kezdve az elõnyüket már nem adták ki a kezükbõl. Douglas remek duplája után 6 perccel a lefújás elõtt már 59-51-es elõnyben volt az Orenburg. A mérkõzés végeredménye 69-59 lett.
 

Az elmúlt hetek kegyetlen menetelése után két fáradtan mozgó csapat csatájából az az együttes került ki gyõztesen, amelyiknek egy kicsivel több muníciója maradt az utolsó percekre. A mérkõzés utolsó 14 percében 10 pontot szerzett a Szpartak Moszkva, miközben kaptak 28-at. Az Orenburgnál Douglas, Danilochkina és Verameyenka 14-14 pontig jutott, míg Brunson neve mellé 12 egység került. A másik oldalon Dupree 14, Augustus 13, Hammon 10 pontot szerzett.

UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Kurszk 85-50

Volt hely az elsõ elõdöntõvel nagyobb terjedelemben foglalkozni, mert a második nem érdemel sok szót. A Jekatyerinburg és a Kurszk összecsapása percek alatt eldõlt. A kurszkiak mindössze nyolc bevethetõ emberrel érkeztek: Snow családi okok miatt pár napra hazautazott az Egyesült Államokba, Temeka Johnson pedig hátsérüléssel bajlódott. A két gárda között így már egy negyed után 11 pontos differencia alakult ki, a második etapban pedig 20 pont fölé nõtt a különbség.

A kurszki szakmai stáb az Európa Kupa döntõjére való tekintettel a harmadik szakaszban már igyekezett pihentetni a sztárjait, Gunta Basko, Lisina és Bimbaite is leülhetett. Ezzel párhuzamosan Algirdas Paulauskas is sokat cserélt. A palánk alatt óriási különbség mutatkozott a két gárda között, miután a Jekatyerinburgnál Gruda 20, Parker 19 pontig jutott. Sue Bird is remek napot fogott ki 4 triplakísérletébõl 4-et értékesített, így végül 85-50-re nyert a házigazda.

Csütörtökön 14 óra 30 perctõl Jekatyerinburg-Orenburg döntõt rendeznek. A két csapat eddig egyszer találkozott az idei évadban, akkor 85-58-ra nyert a Jekatyerinburg.

A csütörtöki program
3. helyért 11:30
Döntõ 14:30

A döntõrõl élõ, szöveges közvetítésben számolunk be.

Hirdetés