Hirdetés
Nagyvilág

Oroszország a 2022-es Világbajnokság házigazdája lenne:

:

Hirdetés

A napokban Nyizsnyij Novgorod adott otthont az immár 8. alkalommal megrendezésre kerülő “Oroszország – egy sport nemzet” elnevezésű nemzetközi konferenciának. Az esemény vendégei voltak a FIBA vezetői, akik több fontos kérdésben is egyeztettek a közvetlen orosz vezetéssel.

Fotó: FIBA.Basketball

Az oroszok hagyományos őszi sport konferenciája, mely 1500 meghívott vendéget vonultat fel, minden évben nagy felhajtással jár. Még Vlagyimir Putyin is rendszeresen ellátogat egy-egy napra. Idén a kosárlabda szempontjából azért volt speciális a rendezvény, mivel a FIBA teljes vezérkara élükön Andreas Zagklis főtitkárral, meghívást kapott.

A legmagasabb rangú egyeztetéseken a felek több kérdésben is előremutató tárgyalásokat folytattak sajtóhírek szerint. A női kosárlabda szempontjából a legérdekesebb, hogy Oroszország szándéknyilatkozatot tett a 2022-es női kosárlabda Világbajnokság megrendezésére – adta hírül a FIBA honlapja.

Oroszország rutinos házigazda a FIBA eseményeket illetően. Válogatott szinten rendeztek a közelmúltban U19-es Világbajnokságot, illetve több 3×3-as eseményt. A 2022-es Világbajnokság kapcsán a részletek kidolgozása még zajlik, de tekintve, hogy Andreas Zagklis főtitkár és Vlagyimir Putyin személyesen tárgyalt, vélhetően rendkívül komoly az elköteleződés mindkét fél részéről.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés