Hirdetés
Archivum

Oroszország biztos továbbjutóként fogadja szerdán válogatottunkat:

:

Hirdetés

A 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezõjének 5. fordulójában csoportunk második mérkõzésén Oroszország 79-77-es gyõzelmet aratott Litvániában. Ezzel Olaf Lange együttese kvalifikálta magát a kontinenstornára. Szerdán Jekatyerinburgban így a hazaiak szempontjából már nem lesz tétje az Oroszország – Magyarország mérkõzésnek.

Fotó: FIBA.Basketball

Úgy dobták fel a labdát a litvániai Kėdainiai városában, hogy az oroszok egy gyõzelemmel biztosíthatták helyüket a 2019-es kontinenstornán. Ez a párosítás azonban a történelem tükrében minden sportágban, minden szinten óriási presztízscsata. Tavaly ilyenkor Moszkvában végig kiegyenlített magas hõfokú rangadót vívott Oroszország és Litvánia. Ezúttal sem volt máskét, az elsõ 20 percben 5 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki. A nagyszünetben 38-36-ra vezettek az oroszok. Mindkét csapatban egy-egy domináns teljesítményt láthattunk, a hazaiaknál Kamile Nacickaite járt 13 pontnál, míg a vendégeknél Maria Vadeeva 10-nél.

A harmadik negyedben úgy nézett ki, hogy Litvánia meglepheti magasabban jegyzett riválisát. A játékrész közepén 55-46-nál elérte a 9 pontot az elõnyük. Az oroszok azonban 59-54-re felzárkóztak a harmadik etap végéig. A záró szakaszban fej-fej melletti kiegyenlített küzdelmet láthattunk. A nem egy kemény megmozdulást és vitatott szituációt hozó végjátékban 74-74 után a végül 23 ponttal záró Maria Vadeeva juttatta elõnyhöz az oroszokat. Innentõl a lefújásig a vendégek jártak elõrébb és 79-77-es gyõzelmet aratva biztosították helyüket a kontinenstornán.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Eredmény

Litvánia – Oroszország 77-79 (20-17, 16-21, 23-16, 18-25)
 

Statisztika

Hirdetés