Hirdetés
Archivum

Oroszország ellen folytatja az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken 18 óra 45 perctõl Oroszország ellen folytatja szereplését a magyar válogatott az U16-os A-divíziós Európa-bajnokságon.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Visszatekintésül a nyitó napra: a magyar válogatott 70-63-as vereséget szenvedett Finnországtól. Oroszország pedig 71-57-re legyõzte Olaszországot. A mieink nyitómeccse után Igor Skocovski vezetõedzõ értékelése ITT olvasható.

A magyar-finn párharcban a nagy tornák elsõ napjára jellemzõ ideges hangulató mérkõzést láthattunk, ahol mindkét csapat igyekezett felvenni az Európa-bajnokság ritmusát. A végig kiélezett összecsapáson a döntõ szituációkban a finnek valamivel pontosabbnak bizonyultak és határozott védekezésre, illetve támadásban egy-egy extra villanásra építve megérdemelt gyõzelmet arattak.

A magyar csapat esetében a küzdésre ezúttal sem lehetett panasz. Végig egységesen és szépen harcoltak a lányok. Hittek a sikerben. Ugyanakkor a 70 kapott pont arányaiban magas szám, még akkor is, ha ellenfelünk 22 büntetõt harcolt ki és abból 19-et értékesített. Ehhez jött hozzá a 20 eladott labda, a 27 gyorsindításból kapott pont, ami összességében döntõnek bizonyult.

Oroszország nem ismeretlen ellenfél, hiszen Bakuban az EYOF elõdöntõjében már találkoztunk velük. A mieinkhez hasonlóan egy helyen változtattak az akkori keretükön. Szép emlékeink lehetnek arról a találkozóról. Remek kezdéssel sikerült meglepni az oroszokat és végül 67-64-es gyõzelmet arattunk. Riválisunk ugyan 20 pontos hátrányból fordított, de a hajrában a magyar lányok higgadtabbnak és pontosabbnak bizonyultak.

A bakui elõdöntõben a magyar csapat játékát az elsõ 20 percben remek ritmusú, jó értelemben vett agresszív védekezés jellemezte. Mindössze 22 pontot kaptunk, amihez kiemelkedõen pontos támadójáték párosult. Így jött össze a 42-22-es félidõ. Ezúttal is ez lehet a cél, hiszen egy igen jó szerkezetû, festékben domináns, de közben külsõ posztokról is eredményes gárda ellen készülünk.

A bakui siker alkalmával nyerték a magyar lányok a lepattanócsatát és volt 16 szerzett labdánk. A lepattanók kulcsfontosságúak, amit az olaszok is megtapasztaltak csütörtök este. Itt ugyanis 55-32 arányban alulmaradtak. Kívülrõl nézõként – akkor még a pontos statisztikai lap ismerete nélkül – a 22 támadólepattanó érzõdött nagyon soknak. Annyival több támadást vezethettek az oroszok, hogy a negyedik negyedre teljesen felõrölték ellenfelüket. A 39-31-es félidõ után a harmadik negyed végére hiába jöttek vissza 50-48-ra az olaszok, a záró szakaszra elfogytak.

Az oroszoknál az EYOF-on is remeklõ Anastasiia Bocharova mellé az új erõként érkezõ Anastasiia Kosu villogott. A 19 pont, 16 lepattanós teljesítménye a nyitó nap egyik legjobbja volt. A 183 cm magas, remek fizikumú kurszki tehetség nagy jövõ elõtt áll. Összességében riválisunk esélyesnek tekinthetõ. Nagy kérdés lesz, hogy védekezésben sikerül-e megtörni az oroszok lendületét és a fizikális fölényükre miként reagálnak a mieinknek.

Biztosak lehetünk benne, hogy magyar lányok mindent megtesznek és a szakmai stáb kiválóan felkészíti a csapatot. így pedig lehet esély egy bravúros, jó eredményre. Mi nagyon fogunk szurkolni!

Hirdetés