Hirdetés
Archivum

Oroszország ellen folytatja az U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap 16 óra 15 perctõl Szarajevóban Oroszország ellen lép pályára az U18-as válogatott az Európa-bajnokságon.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A magyar válogatott a 15. perctõl felszabadultan és ponterõsen játszva 97-61-re ütötte ki fehérorosz riválisát az elsõ csoportmeccsén. A mieink 56%-al dobtak mezõnybõl, 51-32-re nyerték a lepattanócsatát, a 28 gólpassz, a 13 szerzett labda mind-mind extra. Ahogy a 18 gyorsindításos pont és a második esélybõl elért 17 pont is. A szakmai stáb mindenkinek tudott lehetõséget adni a bizonyításra és akkor még a nyitó meccs megnyerésének lélektani szerepérõl nem is beszéltünk.

Az oroszok is hasonlóan magabiztos sikerbõl jönnek, õk 74-50-re verték a szerbeket. Igaz, ez a rangadó 30 percen át szoros volt és az összecsapás csak a záró sazkaszban dõlt el. Az oroszok egy mozgékonyabb csapattal érkeztek, mely kemény védekezésre építve fizikálisan tudja felõrölni riválisát. A szerbeket is 26%-os mezõnymutatón tartották, úgy, hogy 16 szerzett labdájuk volt. Ehhez 18 gyorsindításos pontot tettek hozzá. Érdemes kiemelni az MBA Moszkva neveltjét, a felnõttek között is bizonyító tehetség Anastasiia Bobrikot. A 185 cm magas játékos 19 pontot dobott a szerbeknek.

Nagy rangadó lesz a vasárnapi. Vélhetõen ezen két gárda között dõl el a négyes elsõ két helye. Nagyon sok múlik azon, hogy a ki nem kényszerített hibák száma minimális legyen. Tudjunk kiharcolni könnyû pontszerzési lehetõségeket. Ne keveredjünk egy olyan állóháborúba, mint a szerbek. Az orosz csapat hasonló szerkezetû a miénkhez. Völgyi Péternek azonban valamivel több variációs lehetõsége van és talán rutinosabb is a magyar csapat. Dombai Réka, Varga Alíz, a dupla-duplát elérõ Budácsik Dorottya vezetésével lehet esélye a mieinknek.

Hirdetés