Hirdetés
Archivum

Oroszország és Törökország két felkészülési meccset vívott:

:

Hirdetés

A hétvégén Isztambulban kétszer is összemérte az erejét a Világbajnokságra készülõ török és a novemberi Eb-selejtezõkre hangoló orosz válogatott. Mindkét összecsapáson török siker született.

Fotó: tbf.org.tr

Fotó: tbf.org.tr

A szombaton a törökök 73-59-es sikert ünnepelhettek. A házigazda végig kézben tartotta az irányítást. A szoros elsõ negyed után a félidõre 15 pontos differencia alakult ki a felek között. A gyõztes gárdában Olcay Cakir 12, Tilbe Senyürek 10 pontot ért el. Érdemes az oroszok számait is megnézni, hiszen novemberben válogatottunk Eb-selejtezõn méri össze velük az erejét. A fiatalok kaptak több lehetõséget, a 14 egységig jutó Raisa Musina lett a legeredményesebb. A helyszíni beszámolók azonban kiemelik Zhosselina Maiga 12 pontját is.

A második mérkõzésen a török válogatott 70-61-es gyõzelmet aratott. Lényegesen szorosabb összecsapás kerekedett. A félidõben 8 ponttal jártak elõrébb a törökök, de a differenciát a folytatásban nem tudták növelni. Az 52-46-ról induló záró szakaszban ráadásul fordítottak is az oroszok. Végül 10-0-s sorozattal zárta a meccset a török gárda. A gyõztes csapatban a 18 pontos Tilbe ªenyürek remekelt, míg az oroszoknál Kseniia Levchenko zárt 11 ponttal.

Hirdetés