Hirdetés
Archivum

Oroszország – Olaszország döntõ lesz a 3×3-as Világbajnokságon:

:

Hirdetés

A kora délutáni órákban került sor Manilában a 3×3-as Világbajnokság elõdöntõire. Mindkét mérkõzés hosszabbításos csatát hozott. Az aranyéremért Oroszország és Olaszország csap össze.

A címvédõ Oroszország 19-17-re gyõzte le Franciaországot az elsõ elõdöntõben. Emlékezetes csata kerekedett, ahol az elsõ percekben a franciák kerültek lépéselõnybe. A végjátékhoz közelítve azonban egyre inkább az oroszok fölénye rajzolódott ki. Az utolsó percbe 15-13-as vezetésrõl érkeztek. Innen a franciák 16-13-ra fordítottak, de egy duplával 17-16-nál ismét a címvédõ járt elõrébb. Végül azonban egyenlítettek a gallok, akik ezzel a keddi játéknapon már a második hosszabbításukra készülhettek.

A ráadás rendkívül intenzív játékot hozott, mindkét csapat többször próbálkozott távolról. Ezek a kísérletek rendre lejöttek a gyûrûrõl. Két büntetõ döntött, melyeket Anastasia Logunova értékesített. A kiváló centert a festékben csak fault árán tudták megállítani a franciák. Logunova higgadt maradt és mindkét büntetõje pontosnak bizonyult, amivel fináléba jutott csapata.

Olaszország 15-13-ra gyõzte le a magyar válogatottat búcsúztató Kínát. Kiválóan kezdték a mérkõzést a kínaiak, miután fél perc alatt 4-0-ra léptek el. Innen azonban gyorsan egyenlítettek az olaszok és sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó négy percben 7-7 után újra elõnybe kerültek a kínaiak. Elõbb 10-7-re, majd 12-9-re is vezettek.

Az olaszok a hátrány ellenére nem adták fel és 22 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt Rae Lin D’alie találatával 13-13-nál utolérték riválisukat. Jöhetett a hosszabbítás. Itt a kínaiaknak nem volt támadási lehetõségük. Az elsõ akcióból az olaszok Marcella Filippi révén duplát értek el és ezzel megszerezték a gyõzelmet. Az Egyesült Államok után Kínát is legyõzve jutottak a fináléba.

Az Oroszország – Olaszország döntõt magyar idõ szerint 14 óra 30 perctõl rendezik és IDE KATTINTVA élõben nézhetõ.

Eredmények
Oroszország – Franciaország 19-17
Kína – Olaszország 13-15

A további program

3. helyért
13:30 Franciaország – Kína

Döntõ
14:30 Oroszország – Olaszország

Hirdetés