Hirdetés
Archivum

Oroszország, Ukrajna és Izrael sikeres kvalifikációja Szolnokról



:

:

Hirdetés

Vasárnap lezárult Szolnokon a debreceni U18-as 3×3-as Európa-bajnokság selejtezõje. Összefoglaló a játéknapról.

Az A-csoport elsõ helyérõl döntõ találkozón Ukrajna 17-7-re legyõzte Lengyelországot és ezzel biztosította helyét a debreceni kontinenstornán. A négyes második helyezettje lett Lengyelország, míg a harmadik pozíciót meghatározó összecsapáson a svédek 13-9-re verték a németeket.

Eredmények
Németország – Svédország 9-13
Lengyelország – Ukrajna 7-17

A csoport végeredménye

A B-csoportban a magyar válogatott 16-15-re alulmaradt Izraellel szemben. Ezt a négyest a mezõnybõl kiemelkedõ oroszok veretlenül nyerték, miután 20-7-ra Fehéroroszországot is kiütötték.

Eredmények
Oroszország – Fehéroroszország 20-7
Izrael – Magyarország 16-15

A csoport végeredménye

A csoportok elsõ helyezettjei, tehát Ukrajna és Oroszország automatikusan kvalifikálták magukat a debreceni U18-as 3×3-as Európa-bajnokságra.

A négyesek második és harmadik helyezettjei játszottak keresztbe. Ezen küzdelmek alkalmával a magyar válogatott, mely alanyi jogon résztvevõje a debreceni kontinenstornának, 13-12-re legyõzte Lengyelországot. Ezzel elütöttük a lengyeleket a továbbjutás esélyétõl. A másik párosításban Izrael 18-13-ra múlta felül Svédországot, amivel megszerezte az ukrán és az orosz csapat mögött a harmadik továbbjutó pozíciót.

Eredmények – keresztjáték
Lengyelország – Magyarország 12-13
Svédország – Izrael 13-18

Hirdetés