Hirdetés
Archivum

Oroszországot is magabaiztosan verte az U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap délután Oroszország ellen folytatta szereplését a magyar válogatott az U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon. Völgyi Péter együttese 76-34-es sikert aratott.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Kiss Angelika duplája és Boros Júlia öt pontja vezette fel a meccset. Öt perc alatt 14-2-re léptünk el, ezzel megalapozva a csoportrangadó hangulatát. Az elsõ szakasz végén már 19-5-re vezettünk. A második negyedben sem változott a játék képe. Fokozatosan õrölte fel riválisát a magyar csapat és sikerült az elõnyt 20 egység fölé növelni. Sõt a félidõ elõtti támadásoknál már a 30 pontos differenciát ostromoltuk.

A 39-11-es félidõben a statisztika ismét árulkodó volt. Vezettünk a lepattanócsatában, a gólpasszok és a szerzett labdák azonosan magas száma mellett a csapatteljesítményt is lehetett dicséni. Már nyolc pontszerzõnk volt. A kiváló büntetõzés pedig egyértelmûen azt mutatta, hogy fejben is nagyon ott van a magyar csapat. A különbség 30 pont környékén állt be. Az utolsó 10 percnek 57-26-ról futottak neki a csapatok.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A szombati nyitányhoz hasonlóan Völgyi Péter ismét igyekezett mindenkinek lehetõséget adni és a padról beszállók nagyon motiváltan érkeztek a pályára. Ennek köszönhetõ, hogy 19-8-ra hoztuk a záró szakaszt. A 76-34-es siker alkalmával a 15 pontos Angyal Barbara lett a legeredményesebb, míg Varga Alíz 10 ponttal, 12 lepattanóval dupla-duplát ért el. A csoportkört hétfõn 20 óra 45 perctõl Szerbia ellen zárjuk.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Eredmény

Oroszország – Magyarország 34-76 (5-19, 6-20, 15-18, 8-19)
 

Statisztika

Hirdetés