Hirdetés
Archivum

Õrült meccsen nyert a Salamanca:

:

Hirdetés

Újabb izgalmas fordulót bonyolítottak le szombaton a Spanyol Bajnokságban. Az EuroLigás együttesek közül a Salamnca a Sóller ellenében nehéz perceket élt át. Alba Torrensék ugyanis 20 pontos hátrányból jöttek vissza. A Valencia és a Rivas Ecopolis ezúttal fölényes gyõzelmet ünnepelhetett.

Finoman szólva sem gyõzelmi esélyekkel lépett pályára a Sóller Salamancában. A kiscsapat azonban már az elsõ negyedben bizonyította, hogy egy héttel ezelõtt a Rivas Ecopolis legyõzése nem a véletlen mûve volt. A vendégek nagyon bekezdtek és a lelkes hazai publikum legnagyobb döbbenetére 10 perc játék alatt 11-30-ra húztak el. A második negyedre természetesen rendezték a soraikat Alba Torrensék és egy 17-2-es futással 4 perccel a nagyszünet elõtt már 28-32 állt az eredményjelzõn. A nagy roham után kicsit visszavett a Salamanca, de a 36-40-es félidõ már elõre vetítette, hogy azért nagy csoda ezen az estén nem várható.

A harmadik negyedben aztán helyrebillent a világ, 41-47 után folyamatosan átvette a kezdeményezést a hazai hölgykoszorú. Elõbb egyenlítettek, majd az etap végére 59-50-re el is húztak a salamancaiak. A negyedik negyedben 63-54-nél úgy tûnt, hogy eldõlt az összecsapás. A találkozó azonban egy újabb nagy fordulatot hozott, a 31 pontig jutó Murphy és a 22 pontos Ferrari vezetésével hosszú hajrát nyitott a Sóller és a 39. percre 76-74-nél majdnem utolérték ellenfelüket. A végjátékban a Sóller kétszer támadhatott az egyenlítésért, de nem jártak sikerrel és végül Belinda Snell duplája eldöntötte a gyõztes kilétét. 78-74-re nyert a Salamanca. A hazaiak legjobbja a 17 pontos Alba Torrens volt.

A másik két EuroLigás gárda szurkolóinak nem kellett ehhez fogható izgalmakat átélnie. A Valencia az Extrugasa ellen egy negyed után 25-12-re vezetett. Azért ez a mérkõzés is hozott egy kisebb fordulatot, a második etapot a vendégek 16-22-re megnyerték és ezzel faragtak a hátrányukon. Az Extrugasa ezt a lendületet a fordulás után már nem tudta tartani, a harmadik szakaszban 15, a negyedikben 16 pontot vert aktuális riválisára a Valencia, így a vége 86-48 lett. A gyõztes csapat legjobbja a 21 pontig jutó Rebekkah Brunson volt.

A Rivas Ecopolis a Hondarribia – Irún gárdáját látta vendégül. Valdemoróéknak nem volt különösebben nehéz dolguk. Az elsõ negyedet ugyan 11-18-ra elvitték a vendégek, ezt követõen azonban érvényesült a minõségbeli különbség a két hölgykoszorú között. A szünetben már a Rivas vezetett és a harmadik, illetve a negyedik szakaszban fellángolásaik sem voltak a vendégeknek. A vége 78-59 lett, a Rivas Ecopolis legjobbjai az egyaránt 14-14 pontig jutó Cruz és Bonner voltak.

Eredmények

PERFUMERIAS AVENIDA – SÓLLER BON DÍA! 78-74
RIVAS ECOPOLIS – HONDARRIBIA – IRÚN 78-59
CADI LA SEU D´URGELL – MANN FILTER ZARAGOZA 53-65
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – EXTRUGASA 86-48
GIRONA FC – RC CELTA INDEPO – vasárnap rendezik
UNB OBENASA LACTURALE – GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS 57-69
C.B. OLESA – PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA 52-61

Tabella

Hirdetés