Hirdetés
Archivum

Összeállt az amerikai válogatott kerete a jövõ heti összetartásra:

:

Hirdetés

Április 24. és 26. között Seattle-ben edzõtáborozik a szeptemberi Világbajnokságra készülõ amerikai válogatott. Az összetartás végén Kínával egy felkészülési meccset is vívnak az amerikaiak.

Legutóbb februárban találkozott az amerikai nemzeti csapat kerete. Akkor az európai válogatott szünetre tudták idõzíteni az összetartást, így a Kínában légióskodó, illetve sérült játékosokat leszámítva mindenki ott tudott lenni a fedélzeten. Ezúttal nem ez lesz a helyzet, hiszen az Euroliga Final Four-t követõen még Oroszországban és Törökországban is folytatódik a rájátszás. Ennek megfelelõen az itt érdekelt játékosok nem tudnak a szövetségi kapitány Dawn Staley rendelkezésére állni.

Összességében azonban az Egyesült Államokban tartózkodó és már a WNBA szezonra hangoló játékosoknak így is értékes lehet ez a pár nap. Különösen úgy, hogy utána a Világbajnokságig már nem lesz ilyen nyugodtabb idõszak. Az összetartás április 26-án este Kína ellen egy felkészülési meccsel zárul, melynek a seattle-i KeyArena ad otthont. Dawn Staley az USA Basketball közleményében elmondta, hogy a kínaiak ellen konkrét mérkõzés-szituációk gyakorlására helyezi a hangsúlyt. A kínai válogatott hosszabb idõt tölt az Egyesült Államokban. A WNBA elõszezonjában több csapattal is megmérkõznek.

Az alábbi 19 játékosra számítanak Seattle-ben: Seimone Augustus (Minnesota Lynx), Sue Bird (Seattle Storm), Layshia Clarendon (Atlanta Dream), Napheesa Collier (University of Connecticut), Elena Delle Donne (Washington Mystics), Skylar Diggins-Smith (Dallas Wings), Stefanie Dolson (Chicago Sky), Sylvia Fowles (Minnesota Lynx), Allisha Gray (Dallas Wings), Tiffany Hayes (Atlanta Dream), Jewell Loyd (Seattle Storm), Kelsey Mitchell (Indiana Fever), Tiffany Mitchell (Indiana Fever), Breanna Stewart (Seattle Storm), Brittney Sykes (Atlanta Dream), Diana Taurasi (Phoenix Mercury), Morgan Tuck (Connecticut Sun), Sydney Wiese (Los Angeles Sparks) és Elizabeth Williams (Atlanta Dream).

Hirdetés