Hirdetés
Magyarország

Összeegyeztethetőek a felsőfokú tanulmányok és a profi kosárlabda?:

:

Hirdetés

A Soproni Darazsak Sportakadémia Facebook oldalán Czukor Dalmával láthatunk egy remek interjút. A Sopron Basket játékosát arról kérdezték, hogy miként egyeztethetőek össze a felsőfokú tanulmányok és a profi kosárlabda.

Czukor Dalma miközben a Sopron Basket csapatát erősíti a budapesti Edutus Egyetem hallgatója.

Én nagyon fontosnak tartottam és mindenképpen gondolkoztam azon, hogy tovább tanuljak. Már a gimnázium óta azon voltam, hogy a sportot és a tanulást összeegyeztessem. Ezért próbáltam egy olyan egyetemet keresni, ahol ez megvalósítható. Beszéltem a volt soproni darazsakos akadémistával Böröndy Vivivel. Ő ide jár és mondta, hogy nézzem meg milyen ez az iskola.

– nyilatkozta Czukor Dalma, aki abba is betekintést engedett, hogy a két életet miként lehet összeegyeztetni.

Hallottam a nyílt napról, elmentem Budapestre megnézni és akkor rögtön egy olimpikon vízilabdázó beszélt a sportolói programjukról. Ez azt jelenti, hogy nem kell bejárnom az órákra. Van egy rendszerük, ez a Webinarium, ahol előre felvett tanórákat tudok bármikor meghallgatni. Két edzés között szoktam tanulni és akkor használom ki az időt arra is, hogy egyeztessek a tanárokkal. Ez úgy működik, hogy ha nincs reggelente edzés vagy pihenőnapot kapunk, akkor a tanáraimmal egyeztetek és felmegyek Budapestre dolgozatokat írni vagy szóbelizni. 

Czukor Dalma nemzetközi gazdálkodás szakon tanul. Mellette a soproni csapatból többen folytatnak még felsőfokú tanulmányokat. “Fontos, hogy alapozzunk a jövőre és a kosárlabda utánra is gondoljunk. Ezért tartottam fontosnak a továbbtanulást. Jó, hogy a csapatból a fiatalok is különböző egyetemeken tovább tanultak. Varga Alíz ugyanezt a szakot tanulja a Soproni Egyetemen, Varga Kamilla is tovább tanul. Szerintem ez nagyon hasznos, hogy meg tudjuk beszélni a tapasztalatokat és tudunk is segíteni egymásnak.” – tette hozzá, majd így zárta a gondolatait:

Jó, hogy a Soproni Darazsak Sportakadémiánál a legkisebbektől figyelnek arra, hogy tanuljanak a diákok és ne csak a kosárlabda legyen. Fontos, ha az utánpótlásnak a felsőoktatás is része lesz és egyre több egyetem próbál sportolói programot kialakítani.

Hirdetés