Hirdetés
Magyarország

Összefogás a volt kapitány megsegítéséért:

:

Hirdetés

A magyar kosaras társadalom, valamint a volt munkahelye, a Testnevelési Egyetem is összefogott nehéz élethelyzetbe került korábbi válogatott edző és szövetségi kapitány, Pálinkás József megsegítéséért.

Az utóbbi időszakban sajnos több egészségügyi problémával is meg kellett küzdenie a kosaras berkekben csak Jociként ismert szakembernek. Cukorbetegségben szenvedett, csípőfájdalmak gyötörték, s mint a vizsgálatok során kiderült, egy lábon kihordott szívinfarktusa is volt. Úgy gondolja, egy gyógyszere mellékhatásának sokkoló következményeként látása rövid idő alatt nagymértékben leromlott, s sajnos elvesztette szeme világát.

Az életének 70. évében járó Joci az utóbbi időszakban szülei dunapataji házában él, fia, Balázs segíti. A közelmúltban több korábbi válogatott játékos látogatta meg a legendás Killik László korábbi segítőjét, aki e minőségében 3 (1983, 1987, 1989), szövetségi kapitányként pedig 1 (1991) Európa-bajnoki bronzérem megszerzésének volt tevékeny részese női válogatottunknál.

A napokban a Kosarasok Klubja képviseletében Farkas Attila és Judik Béla látogatta meg a korábbi szövetségi kapitányt. Jelezték a kosaras társadalomnak, milyen helyzetbe került Joci, aki ennek köszönhetően jutott a Soproni Tigrisek jóvoltából egy kerekesszékhez, ami nagyban segíti őt a mozgásában, helyváltoztatásában. Farkas és Judik közvetlenül karácsony előtt adták át Jocinak azt az összeget, ami a Kosarasokért Alapítvány szedett össze a részére rendezett gyűjtésből. Tették ezt a Testnevelési Egyetemhez köthető Jobb életminőségért alapítvány az egyetem új alulájában tartott rendkívüli, kihelyezett kuratóriumi ülése előtt. Az alapítvány ezen ülése révén egy hatékonyabb segítségnyújtás reményében egy személygépkocsihoz juttatta, amelynek használatba vételéhez még hiányzó összeget a kuratórium tagja, Mocsai Lajos rektor jóvoltából a rektori hivatal ajánlotta föl.

Joci mindig is híres, ismert volt jó kedélyéről, humoráról. Bár sajnos szeme világát igen, a jó kedélyét szerencsére az őt az utóbbi években érő fájdalmak, nehézségek ellenére sem veszítette el. A kuratóriumi ülésen a jó 4 évtizeden át a TF-n, a Testnevelési Egyetemen dolgozó szakember beszédében megköszönte a Testnevelési Egyetemnek, a Kosarasok Klubjának, valamint a Soproni Tigriseknek a neki nyújtott segítséget. Mint mondta, név szerint nem szeretne senkit kiemelni, de roppant szerencsésnek mondhatja magát, hogy olyan szakemberekkel, sportvezetőkkel, edző kollégákkal, játékosokkal dolgozhatott együtt, akikkel a korábban említett szép sikereknek részese lehetett. Meghatottan mondta: nem gondolta volna, hogy ilyen mértékű összefogás indul el a megsegítésére. Azt még kissé szomorúan jegyezte meg, hogy korábbi munkahelye új vagy felújított épületeit nem láthatja, ugyanakkor azért sikerült megnevettetni kis létszámú hallgatóságát. Mint mondta, a kerekesszéknek köszönhetően már könnyebben változtatja helyét, ugyanakkor továbbra is van, hogy felemás zokniban teszi mindezt, nem tudja megkülönböztetni a világos és a sötét színűeket. Amikor pedig a kuratóriumi ülés hivatalos részének záró akkordjaként jelképesen átvetette az autó papírjait, nagy derültséget kiváltva megkérdezte: kit vihet el egy körre…

Bár az utóbbi napokban Joci sok segítséget kapott, az azért még elkelne. Anyagi és szakmunka jellegű egyaránt. A házban szükség lenne többek között takarításra, kőműves munkára, nyílászárók cseréjére – így a Kosarasok Klubja, illetve rajta keresztül a Kosarasokért Alapítvány továbbra is várja a felajánlásokat, a segítséget Joci részére.

Hirdetés