Hirdetés
Archivum

Összefoglaló a 3×3-as U18-as Világbajnokság elsõ napjáról:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdõdött a 3×3-as U18-as Világbajnokság Asztanában. A magyar válogatott mindkét mérkõzését megnyerte, elõbb Izraelt gyõzték le a lányok 20-9-re, majd Németországot 13-8-ra. Most nézzük a többi találkozót.

Szerdán az „A” és a „D” jelû ötösök csapatai léptek pályára. Az A-csoportban a mieink mellett a csehek is veretlenek, akik szintén remek formában kezdték a tornát. Venezuelát 21-5-re verték. Ezen a találkozón Sára Krumpholcová nyújtott kiemelkedõ teljesítményt, egymaga 17 pontot szerzett. A németek sem tudták megnehezíteni a csehek dolgát, akik ellenük 19-13-as sikert ünnepelhettek. Izrael pedig Venezuela ellen javított 15-13-as gyõzelemmel. Összességében azt lehet mondani, hogy a két pénteki ellenfelünk közül Csehország kiváló formát mutatott, rájuk az egész tornán érdemes lesz odafigyelni. Venezuela pedig a nyitó meccs nagy pofonja után, amikor igencsak megilletõdötten játszottak, rendezte a sorait és vélhetõen az, amit Izrael ellen mutattak, sokkal inkább megfelel a valós tudásuknak.

A mieinkkel párhuzamosan futó D-csoport azért is érdekes, mert továbbjutás esetén a negyeddöntõben innen kapánnk ellenfelet. Ebben az ötösben Spanyolország és Új-Zéland is mindkét mérkõzését megnyerte. A spanyolok kiütötték a törököket 21-4-re és a némileg váratlanul technikás csapattal érkezõ Egyiptomot is megverték 14-10-re. Új-Zéland 21-13-ra múlta felül Egyiptomot és 19-2-re Guatemalát. Ezen felül rendeztek még egy Törökország – Guatemala mérkõzést, melyen 11-9-es török siker született.

Hirdetés