Hirdetés
Archivum

Összefoglaló a múlt heti hazai egyetemi mérkõzésekrõl:

:

Hirdetés

A múlt héten négy mérkõzéssel folytatódtak a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a küzdelmek. Részletes összefoglaló.

Írta: Botár László

Elég egyoldalú mérkõzéseket hozott az elmúlt hét a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Az ELTE-BEAC 152 pontot dobva verte a Nyíregyházát, és a debreceniek sem maradtak sokkal 130 pont alatt az Eger ellen. A legszorosabb mérkõzésen a szombathelyiek közel 40 ponttal verték a PEAC-Pécs együttesét.

Nõi keleti csoport:

ELTE-BEAC – Nyíregyházi ESE 152-11 (41-5, 47-4, 32-0, 32-2)
Tüskecsarnok, 20 nézõ. V: Gyõrfi Rúben, Hegedûs Roland

ELTE BEAC: VARGA A 14, HIZSNYIK 32/6, Kovács N. 10, ZELENÁK 16, LENDÉR L. 12.
Csere: KULCSÁR B. 32/3, AHO M. 19/6, TAKÁCS E. 17/3.

Nyíregyházi ESE: Lizák K. 3/3, Bakó L. 2, Szabó Z., Tóth S. 2, Moldován E. 1. Csere: Haraszti P. 1, Molnár A., Tóth B., Beck K., Deák E. Edzõ: Hegedûs Ferenc.

A Nyíregyházi Egyetem lelkes hallgatóiból álló csapata látogatott Budapestre az ELTE csapatához. A nyíregyházi együttesbõl hiányzott legjobbjuk, Fekete Dóra, de a vendégek így is vezettek néhány ügyes támadást.  Az ELTE csapata nagy kedvvel, motiváltan játszva aratott fölényes gyõzelmet, lelkes, sportszerû ellenfele ellen.

Dr. Gyarmati István: – Most jön a neheze.
Hegedûs Ferenc: – Bízom benne, hogy a kosarazást nemrég kezdõ csapatom a következõ évadban már jóval nagyobb ellenállást tanúsít majd az olyan erõs csapatok ellen, mint az ELTE-BEAC.

Statiszika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_529

Debreceni Egyetem – EKE EVSI 127-16 (38-4, 29-4, 29-4, 31-4)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium 20 nézõ V: Hegedûs I., Kokas S.

Debreceni Egyetem: KERNÁCS 15/3, ÚJ 15/12, RÚZSA-KISS-SCHUBERT 17/9, Papp 11/3, FOLTIN 22
Csere: Tóth 4, GÁL 22, SZABÓ R. 11/3, JÁVOR 10. Edzõk: Kovács Imre, Jávor Barna
EKE EVSI: Zsoldos 4, Szöllösi, Kiri 2, Pochyluk, Druzsba 8. Csere: Baráth 2, Vígh, Szabó D. Edzõ: Kátai Zsolt

A debreceni csapat a mérkõzés elejétõl kezdve uralta az összecsapást, az elsõ tíz perc után egész tetemes 34 pontos különbséget kiharcolva. A második negyed hasonló játékot hozott, a félidõre 59 pontos hazai elõnyt mutatott az eredményjelzõ. A vendégcsapat becsületes küzdésének eredményeként, a második félidõ elsõ négy perce kiegyenlített játékot hozott (4-4). Ám a hazaiak gyorsan rendezték soraikat és a negyedben nem engedve több pontot ellenfelüknek magabiztosan nyerték a harmadik játékrészt is, ezzel tovább növelve elõnyüket. Az utolsó negyedben is teljes erõbedobással játszó debreceni csapat, több mint száz pontos különbséget alakított ki a mérkõzés végére.

Kovács Imre:– Próbáltam minden játékosnak megfelelõ mennyiségû játékidõt biztosítani. A hétvégi bajnokihoz képest sikerült jobb százalékkal dobnunk, melynek meg is lett az eredménye. Ehhez és a gyõzelemhez gratulálok a csapatnak.
Kátai Zsolt: – A Debrecen erõfölénye abszolút kiütközött, ezt sejteni is lehetett, mivel a keretük is teljes volt. Reálisan tudtuk, hogy nem velük kell versenyeznünk, viszont igyekeztünk a lehetõségeinkhez mérten küzdeni. Igyekszünk ebbõl a meccsbõl is minél többet tanulni.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_528

Nõi nyugati csoport:

SzOESE – PTE PEAC 82-44 (22-11, 13-12, 18-14, 29-7)
Szombathely, Egyetemi Csarnok 100 nézõ. V.: Sabáli, Dr. Lipics

SzoESE: SIMON 26/12, JAKUBOVICS 13, Balogh I., Uszkai 11, FEIGL 10, Csere: Horváth L. 4, PLÓZER 8, KOVÁCS K.10. Edzõ: Szabó László
PTE-PEAC: Hartmann 8, Krikler 9/3, ASZTALOS 15/3, RICK 8, Balázs 4. Csere: Scherer , Bátai, Besenyei, Propszt. Edzõ: Gyenge Gábor

A Szombathely ragadta magához az elsõ negyedben a kezdeményezést, de a szívósan küzdõ, helyenként ügyesen kombináló pécsi csapat nem engedte, hogy hamar eldõljön a mérkõzés kimenetele. A 2. és a 3. negyedben is maradt a 10 pont körüli különbség. Aztán az utolsó etapban a hazaiak sebességet váltottak és a játékukat ügyesen szervezõ, nagy mezõnymunkát végzõ, 13 ponttal, 10 szerzett labdával és 6 gólpasszal záró Jakubovics Dóra vezérletével bebiztosították a gyõzelmüket.

Szabó László: – Csak a mérkõzés elején és a végén játszottunk, úgy ahogy szeretnénk. Mindenki játéklehetõséget kapott többen jól éltek a lehetõséggel.
Gyenge Gábor: – Jól küzdöttek a lányok. Gratulálunk a hazai csapatnak megérdemelten arattak gyõzelmet.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_521

BME-MAFC – TFSE 28-80 (5-32, 4-17, 9-22, 10-9)
Tüksecsarnok

A mérkõzés elsõ negyede után, úgy tûnt, hogy a TFSE csapata pontrekordot ér el, de a második negyedtõl a hazaiak már kevesebb labdát adtak el, és felállt védelem ellen már a vendégek támadójátéka is akadozott. A BME MAFC csapatát továbbra is sújtotta gyenge dobószázaléka, így a fizikailag sokkal erõsebb vendégcsapat simán nyerte a mérkõzést.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_522

Hirdetés