Hirdetés
Archivum

Összefoglaló a WNBA heti játékosmozgásairól:

:

Hirdetés

A hétvégi rövid híreink után ezúttal ismét kitekintünk a WNBA játékospiacára. Az alábbi összeállításunkban a hétfõtõl csütörtökig bejelentett igazolásokat gyûjtöttük egy csokorba.

Fotó: Twitter.com/ConnecticutSun

Fotó: Twitter.com/ConnecticutSun

Tavalyi döntõsöktõl kisebb bejelentések jöttek. A címvédõ Seattle Storm meghívta az edzõtáborába Teana Muldrow-t, aki tavaly a Draft harmadik körében kelt el. Idén pedig Izraelben kifejezetten extra szezont fut. A Washington Mystics LaToya Sanders hosszabbítását tette hivatalossá, illetve az edzõtáborába invitálta a belga válogatott és a Cukorova ponterõs klasszisát Kim Mestdagh-ot.

A Connecticut Sun alakulatához hosszabb távra elkötelezte magát Jasmine Thomas (képünkön), aki tavaly pályafutása legjobb nyarát teljesítette. Ez számokban azt jelenti, hogy átlagban 11.7 ponttal, 4.1 lepattanóval és 5.1 gólpasszal zárt. Thomas hosszabbításával gyakorlatilag teljesen egyben tudott maradni a Sun alapcsapata. Az évrõl évre fejlõdõ együttesük, így tovább menetelhet.

Yvonne Turner-t is foglalkoztató Phoenix Mercury a szabadügynök Essence Carson leigazolásával egy újabb rutinos klasszist szerzett meg. A Minnesota Lynx-nél is zajlott az élet. Maya Moore általunk is részletesen elemzett bejelentésén túl Damiris Dantas-nak tettek ajánlatot, de ezt még tarthatja az Atlanta Dream. Az a Dream, amelyik az edzõtáborában ki fogja próbálni a Caroló Basket-nél extra évet futó Haley Peters-t.

Nézzük a további igazolásokat, hiszen a Los Angeles Sparks a Mersin színeiben kereken 20 pont, 8.8 lepattanó átlagot teljesítõ Ashley Walker-t szerezte meg. Az Indiana Fever pedig a súlyos térdsérülése után még mindig az útját keresõ Betnijah Laney játékjogára csapott le. Tavaly a Sun alakulatánál a remek adottságokkal rendelkezõ bedobó 2.7 pont, 1.7 lepattanó átlagot teljesített. Ha egészséges lesz, most több lehetõséget kaphat.

Az összeállítás végén még be kell számolnunk arról, hogy Christin Hedgpeth személyében a liga új ügyvezetõt (Chief Operating Officer) kapott. A posztot megbízott vezetõként már 2018 októbere óta betöltõ üzletasszony stratégiai kérdésekben dönthet, illetve az eddigi tevékenységéhez hasonlóan várhatóan különösen a marketing területét kezeli kiemelten.

Hirdetés