Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az Amerika-bajnokság harmadik napjáról:

:

Hirdetés

Edmontonban újabb négy mérkõzést rendeztek a 2015-ös Amerika-bajnokság alkalmával. Az esélyes csapatok magabiztosan menetelnek.

Az A-csoportban a házigazda Kanada megszerezte harmadik gyõzelmét. Ezúttal a Dominikai Köztársaságot verték 111-36-ra. A kanadai keretbõl minden nevezett játékos pályára lépett és szerzett pontot, hatan is átlépték a 10 egységet. A tavaszt Sopronban töltõ Kim Smith Gaucher a legjobb meccsét játszotta a tornán: 11 pontot és 7 lepattanót jegyzett. Az ötös másik találkozóján Kuba 65-58-ra verte Puerto Ricót. A torna eddigi legjobb összecsapását láthattuk, mely során 35 percen át fej-fej mellett haladt a két csapat, Kuba ezt követõen egy 8-0-s futással döntötte el a gyõztes kilétét.

A B-csoportban Brazília és Argentína is megõrizte veretlenségét, itt igazán érdekes csütörtökrõl péntekre virradóra a két válogatott presztízscsatája lesz. A papírforma szerint egyik gárda továbbjutása sem forog veszélyben. Argentína 75-51-re verte a Virgin-szigetek válogatottját, míg Brazília 76-45-re Ecuadort gyõzte le.

Eredmények

A-csoport
Puerto Rico – Kuba 58-65
Dominikai Köztársaság – Kanada 36-111

B-csoport
Argentína – Virgin-szigetek 75-51
Brazília – Ecuador 76-45

A csoportok állása

Hirdetés