Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az Egyetemi Bajnokság 1. játékhetérõl:

:

Hirdetés

A héten elrajtolt a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság. Az alábbiakban az elsõ fordulóról olvasható részletes összefoglaló.

Írta: Botár László

A hölgyeknél is elkezdõdött a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság. Az elõzõ évad két legjobbja, a címvédõ TF és a Közgáz egyaránt fölényes gyõzelemmel – elõbbi az ELTE-BEAC, utóbbi pediga PTE-EMES Petõfi SE ellen – jelezte: a most induló évadban is csúcsra tör. A debreceniek fölényes gyõzelemmel kezdtek Nyíregyházán, az újonc NK-Csata három negyeden át partiban volt az erõsödõ gyõri együttessel, a PTE-Peac pedig remek harmadik negyedével verte a BME-MAFC együttesét.

Keleti csoport:

ELTE BEAC – TFSE 35-76 (14-30, 8-17, 9-14, 4-15)
Budapest, Alkotás u.., 25 nézõ. V.: Major Á, Pohánka B.
ELTE BEAC: Varga A. 10/3, Némedi 6, STEKLER 8, Kutrik, BARNJAK 8. Csere: Ádám, Aszódy, Darnót 3. Edzõ: dr. Gyarmati István
TFSE: Herman 4, VÖRÖSHÁZI 10/6, KARLÓCAI 16/12, KOVÁTS15, VARGA 9. Csere: Miháczi 4, Orosz 4, SZELI 6, Agic, Szabó 3/3, Révész 5/3. Edzõ: Magyar Bianka

Hamar megmutatkozott a nagy tudásbeli különbség a két csapat között. A címvédõ TF együttese ugyanis három perc elteltével már 10 pontos elõnyre tett szert. Ezt a folytatásban tovább növeltek Karlócaiék. A. végig jobban koncentráló vendégek magabiztos sikert arattak a szimpatikusan küzdõ ELTE csapatával szemben. Magyar Bianka vezetõedzõ lehetõséget szavazott csapata minden játékosának köztük a négy újoncnak: Vörösházi Jázminnak, Révész Sárának, Szabó Evelinnek és Orosz Zsófiának.

dr. Gyarmati István: – Ezúton is szeretnék gratulálni Babos Tímeának, aki másodszor lett világbajnok párosban. A TF-nek pedig sok sikert kívánok a folytatásban.
Magyar Bianka: – Gratulálok a lányoknak, nagyarányú gyõzelemmel kezdtük a bajnokságot. Helyenként közönségszórakoztató, szép akciókkal próbáltuk feldobni a hétfõ estét.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_542

Nyíregyházi ESE – Debreceni Egyetem 20-93 (2-27, 12-19, 0-25, 6-22)
Nyíregyháza, 30 nézõ. V.: Gergely Cs., Sallai I.
Nyíregyháza: Moldován, Bakó., Szabó 4, Tóth 4. PAPP 10. Csere: Haraszti P, Fekete, Székely 2, Budaházy. Edzõ: Hegedûs Ferenc
Debrecen: SZABÓ R. 19/3, ÚJ 24/18. SZABÓ CS. 25/3, GÖTTLINGER 11/3, CSORBA 14, Edzõ: Jávor Barna

Hamar megmutatkozott a jelentõs tudásbeli különbség a két csapat között, a mérkõzés már az elsõ negyedben eldõlt. Idõnként ugyan a hazaiak is vezettek ügyes támadásokat, de csak felvillanásokra futotta erejükbõl, a végig nagy fölényben játszó vendégcsapat könnyed játékkal gond nélkül gyõzött.

Hegedûs Ferenc: – A csapat a tudásához képest túlteljesített. A sérülések, betegségek meghatározták a játékunkat. Palánk alatt sokkal magasabb volt az ellenfél, ami döntõnek bizonyult, emiatt sok lehetõséget kihagytak játékosaink.
Jávor Barna: – Egy hosszú út elõtt vagyunk, ez volt az elsõ lépés. A pályán lévõ játékosaim szívüket-lelküket kitették, kalapot emelek elõttük. A hazai csapatnak is gratulálok.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_543

Nyugati csoport:

NKE-Csata – Széchenyi Kosárlabda Akadémia 62-73 (20-19, 15-20, 13-9, 14-25)
Budapest,Ludovika Aréna, 60 nézõ, V.: Gyurka T, Rózsavölgyi
NKE-Csata: Hájer 6/6, KUNDRÁTH 14/12. Pánczél 4, Kovács 3/3, Németh 2, Csere: KARAGITS 23,Sütõ 2, Csarankó 8. Edzõ: Mányoky Fanni
Széchenyi KA: Horváth H. 6, SZÛTS B. 12, Török 4, Nagy 2, Tóth 2. Csere: BICZÓ 19, Horváth D. 4, CHROMÉJ 17/3, Gyöngyösi 7. Edzõ: Barthalos István

A vendégcsapat késése miatt késõbb kezdõdött a mérkõzés, amelyet jobban kezdtek a hazaiak. A folytatásban magukra találtak a vendégek, s a harmadik negyed végéig szoros volt a találkozó. Végül a rutinosabb gyõri lányok egészpályás letámadással és agresszív védekezéssel felülmúlták az újonc csapatot.

Mányoky Fanni: – Elõször is gratulálok az ellenfélnek! Csapatom három negyeden át nagyon jól helytállt az összeszokott gyõri csapat ellen, majd az utolsó negyedre teljesen elfogytunk. Újoncként indultunk az egyetemi bajnokságban és csak pár edzésünk volt együtt. Dolgozunk tovább és szeretnénk meglepetéseket okozni!
Barthalos István: – A viszontagságos út ellenére kezdésünk nem mondható rossznak. Az elsõ negyedben egál körül tudtunk maradni egy jól motivált ellenféllel szemben és a további játékrészében megpróbáltuk a jobb állóképességünket érvényesíteni, szerencsére sikerrel. Gratulálok az ellenfélnek, köszönjük a mérkõzést.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_530

PTE-PEAC – BME-MAFC 68-47 (13-11, 18-15, 20-5, 17-16)
Pécs, 30 nézõ. V.: Fleischmann K., Danka P.
PTE-PEAC: Szabó N. 8, KRIKLER 10/6, BÁTAI 10, Süle 2, SCHERER 12. Csere: KÓBOR 12/6, Tóth 2, Horváth 2, Pétersz, Propszt, BALÁZS 10. Edzõ: Gyenge Gábor
BME-MAFC: KESZTHELYI 13, Király 3, Selmeczy 4, KARDOS 11, BENKÕ 8. Csere: Jordán 2, Kovács 6, Bozsó. Edzõ: Gorácz Árpád

Szoros elsõ félidõ után a harmadik negyedben elhúzott a zónára átálló, s ezzel riválisát megzavaró PEAC és eldöntötte a mérkõzést. Helyenként színvonalas öszecsapást láthatott a mintegy harminc fõbõl álló hazai közönség.

Gyenge Gábor: – Gratulálok a csapatomnak az idénynyitó gyõzelemhez! Jól küzdöttek egymásért a lányok és a harmadik negyedben egész magas színvonalú játékkal leptek meg, ezt külön köszönöm nekik!
Gorácz Árpád: – Az elsõ félidõben jól tartottuk magunkat, de a harmadik negyedben elsõsorban a PEAC zóna védekezése ellen kijött az összeszokottság hiánya .

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_531

Közgáz – PTE-EMES Petõfi SE 98-44 (24-10, 27-16, 21-12, 26-6)
Kinizsi u., Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nõk, nyugati csoport, 20 nézõ. V.: Czupi, Magyar,
Közgáz: Szalay, Baliga 6, Hidas 3/3, SZAMMER 8/3, DOKTOR 18. Csere: Galba 2, KATONA 6, Kapornai 2, IMRE 18, ABAHÁZY 24, STRUPKA 7/3, Kokavecz 4. Edzõ: Németh Kata.
PTE-EMES Petõfi SE: Herendi 7/3, Tóth, Horváth, PETRÓ 13, Bencze 4. Cs.: SÉRA 16, Miltner 2, Orosz 2. Edzõ: Sipos Ádám.

A vendégek gyorsan vezetést szereztek, ám 20 másodperc elteltével már 2-2 állt az eredményejézõn. A hazaiak Doktor Anna vezérletével labdaszeerzések után könnyû kosarakkal 20-6-ra elhúztak. A második negyedben hazai részrõl nemegyszer ügyesen összejátszva egymással az Abaházy-Imre (két hölgyrõl, Annáról és Nóráról, nem pedig egy úrról van szó) centerkettõs eredményessége révén növelte elõnyét a zónára váltó Közgáz. Pécsi részrõl az elsõ 15 percben gyakorlatilag csak Petró Ildikó volt veszélyes a hazai kosárra.

Térfélcsere után a vendégek is megpróbálkoztak a zónával, és elsõsorban Séra Nikolett jóvoltából fõként bünetõkbõl kiegyenlítetté tették a játékot. Hazai részrõl egy friss erõ, Strupka Renáta villogott, s tovább nõtt a különbség. A záró etapra elfáradtak a vendégek, hazai oldalon ismét a második negyedben sziporkázó két középjátékos “termelte” a pontokat. A végén a csattanó Szammer dudaszóra dobott triplája volt, amelynek majdnem úgy örültek a hazaiak, mintha elérték volna a 100 pontot – 2 hiányzott.

Németh Kata: – Nem ismerjük a nyugati csoportot, de annak nagyon örülök, hogy helyenként szépen, jól játszva sikerült biztosan nyerni egy jó szerkezetû csapat ellen.
Sipos Ádám: – Gratulálok ellenfelünknek, nagy erõs csapat a Közgáz. A vereség ellenére örülök annak, hogy amit elterveztünk, megbeszéltünk, azt idõnként meg is tudtuk valósítani – dolgozunk tovább.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_532

Hirdetés