Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az Egyetemi Bajnokság 10. játékhetérõl:

:

Hirdetés

A héten hat mérkõzéssel folytatódtak a küzdelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Részletes összefoglaló.
 

Nem borult a papírforma, többnyire elég sima, egyoldalú mérkõzéseket játszottak a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél. Akadt néhány kiemelkedõ egyéni teljesítmény, mint például az NKE játékosáé, Kundráth Kiaráé, aki 7 triplával terhelte meg a BME kosarát, vagy Doktor Annáé (Közgáz), aki egy szerzett labdával és Kulcsár Biankáé, aki pedig 1-1 lepattanóval és gólpasszal maradt el a tripla-duplától. E helyen a szombathelyi Plózer Petra 18 pontos, 16 lepattanós dupla-duplájáról is illik szót ejteni.

Keleti csoport:


ELTE-BEAC – Miskolci Egyetem 85-34 (27-7, 19-11, 23-7, 16-9)

Tüskecsarnok, 10 nézõ. V.: Oláh, Molnár T.
ELTE-BEAC: VARGA A. 10/6, Némedi 6, KULCSÁR 18/6, LENDÉR 23/3, Stekler 3/3. Csere: Tarnai 2, SIMONCSIK 6/3, SZABÓ ZS. 11, Darnót 4, Budavári 2. Edzõ: dr, Gyarmati István.
Miskolc: Kostyó, TAKÁCS A. 10/6, Chvatal 9, Papp Sz. 3, SIKORA 12. Csere: Sabbadin, Orbán. Edzõ: Arad Zsófia.

A végig agresszív egészpályás letámadással védekezõ hazai csapat az elsõ negyed jó játékával gyakorlatilag 10 perc alatt eldöntötte a találkozót. A nyitó etapban az ELTE mindkét magas játékosa, Lendér Lilla és Stekler Kamilla is beemelt egy-egy hármast. A folytatásban – elsõsorban Lendér, valamint a tripla-dupla közelében járó Kulcsár Bianka (18 pont, 9-9 lepattanó és gólpassz) vezérletével – is a hazaiak irányítottak, 31 labdát eladó vendégektõl elsõsorban Takács Anna és a dupla-dupláig jutó Sikora Emõke (12 pont, 10 lepattanó)  jóvoltából szórványos felvillanásokra futotta.

Dr. Gyarmati István: – A gyõzelemnek, valamint annak, hogy ezzel nagy lépést tettünk a legjobb nyolc közé jutás felé, nagyon örülök, de Debrecenben, valamint a Szeged ellen itthon ennél jóval több kell.

Arad Zsófia: – Bár azt a célt elértük a kitûnõen felkészített ELTE  ellen, hogy idegenben tisztesebb eredményt érjünk el, mint õsszel  otthon, a mérkõzés rávilágított arra, hogy agresszív letámadás ellen sokkal tudatosabban, pontosabban kellene játszani.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_566


EKE EVSI – TFSE 12-110 (3-28, 4-26, 2-33, 3-23)
Eger, Ifjúság u. 2, 15 nézõ. V.: Takács, Bene.
EKE EVSI: Gulyás 2, Szászi 2, Baráth 5, Kiri 3, Druzsba. Csere: Vigh, Szabó, Zsoldos. Edzõ: Kátai Zsolt, Jáger Péter.
TFSE: MIHÁCZI 7, HERMAN 22/9, KARLÓCAI 24/12, Kováts 8, SZELI 11/3 . Csere: Orosz 10/6, Révész 10, AGIC18/12. Edzõ: Magyar Bianka.

Néhány “bemelegítõ” támadás után elkezdtek a gyûrûben landolni a TF-es lányok dobásai. Könnyû ziccereket szerezhettek már az elsõ negyedben, letámadásukkal nehezen bírtak a kisebb-nagyobb sérüléssekkel játszó egri lányok, de egy-két szép támadásra azért futotta erejükbõl. A TF “nehéztüzérsége” is jól mûködött, ezt jelzi a 14 bedobott tripla, amelybõl 4-et-4-et jegyzett az Agic-Karlócai páros.

Jáger Péter: – Morálisan összeszedetlenebbek voltunk, mint az elõzõ meccsen. Az alaphibákat jó lett volna kiküszöbölni és kicsit többet mutatni abból, amit tudunk, de ez talán a TF ellen a legnehezebb. Minden esetre újfent dicséret illeti az egri lányokat, mert minden erejüket beleadták.
Magyar Bianka: – Gratulálok a lányoknak! A hárompontos dobásokra fektettük a fõ hangsúlyt, és ezt elég jó százalékkal dobták.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_567

Nyíregyházi ESE – Szegedi RSC 32-84
Nyíregyháza, egyetemi csarnok, 40 nézõ. V.: Kisházi, Kokas.
Nyíregyháza: Szabó 4, Moldován 2, Bakó 2, SZÉKELY 11, Molnár. Csere: Papp 11, Tóth, Deák 2, Beck. Edzõ: Hegedûs Ferenc.
Szeged: BOROS 23/9, PÁSZTOR 11/3, MOLNÁR 10, Fodor 8, KAJTÁR 17/9. Csere: Váradi 8, Vizes 3, Hevesi 4. Edzõ: Földi Alexandra.

A nagyobb tudású Szeged két dupla-duplát elérõ játékosa, Boros Eszter (23 pont, 11 szerzett labda) és Kajtár Daniella (17 pont, 10 lepattanó) vezetésével már az elsõ félidõben eldöntötte a mérkõzést a maga javára. A nyíregyházi lányokat dicséret illeti a szünet utáni – önmagukhoz képest – egészen kiváló játékért, s azért, mert Székely Alexandra és Papp Andrea eredményessége révén a második félidõben kiegyenlítetté tették a játékot.

Hegedûs Ferenc: – Élveztük a hazai pálya elõnyét és szenzációsan játszottak a lányok önmagukhoz képest, úgyhogy gratulálok mindenkinek.
Földi Alexandra: – A negyedik negyedet leszámítva nagyon ügyesen játszottak a lányok. Hajtottak, futottak, úgyhogy egy jó mérkõzést játszottunk és gratulálok a Nyíregyházának, mert nagyon sokat  fejlõdtek az elmúlt hónapokban.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_568 


Nyugati csoport:

NKE-Csata – BME-MAFC 78-57 (28-9, 8-15, 21-12, 21-21)
Ludovika Aréna, 40 nézõ, V.: Csabai-Kaskötõ, Tóth.
NKE-CSATA: PÁNCZÉL 12, Kovács Kincsõ 6/3, Gaál, KUNDRÁTH 26/21, Karagits 9/3, . Csere: Kovács Kitti 8, FARKAS 16, Csarankó 2, Hájer. Edzõ: Mányoky Fanni.
BME-MAFC: Kokavecz 5, Benkõ 6, Kardos 6, Vágvölgyi 6, Keszthelyi 11. Csere: Karancz 6, Selmeczy, HORVÁTH A. 17. Edzõ: Gorácz Árpád.

A hazai csapat az elsõ perctõl kezdve uralta a mérkõzést, elsõsorban Kundráth Kiara extra dobóteljesítményének köszönhetõen. A második negyedben ugyan magára talált a vendégcsapat, de igazán felzárkózni nem tudott. A harmadik negyedben ismét nagyon jó játékkal rukkolt elõ az NKE csapata, Pánczél Ilona (12 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) szervezõ játéka és Farkas Fanni eredményessége révén eldöntötte a mérkõzést. A vendégek játékosai közül Horváth Anna játékát lehet dicsérni, aki 17 pontot és 12 lepattanót szerezve dupla-duplájával kiemelkedett a BME csapatából.

Mányoky Fanni: – Örülök a mai gyõzelemnek,fõleg az idegenbeli kétpontos vereség után. Csapatom szép játékkal és agresszív védekezéssel kezdte a mérkõzést, aztán kicsit beleültünk a meccsbe,így a második negyedet elvesztettük, de sikerült megszerezni a gyõzelmet. Helyenként nagyon szépen játszottunk, aminek szintén nagyon örülök,mert teljes csapattal még sosem tudtunk edzeni. Kundráth Kiara extra dobóformát fogott ki, hetven százalékkal hét hárompontost értékesített, és Farkas Fanni is szép, eredményes játékkal segítette a csapatot. Gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is!
Gorácz Árpád: – Sajnos, ebben az évben még nem sikerült teljes csapattal kiállni, nem volt ez másképp ma sem. Ráadásul rendesen “belealudtunk” a mérkõzés elejébe. Utána már csak futottunk az eredmény után.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_554

PTE-PEAC – Közgáz 43-79 (2-17, 11-17, 8-20. 22-25)
Pécs, 20 nézõ. V.: Földvári, Danka P.
PTE-PEAC: PROPSZT 11/3, Krikler 4, , Süle 4, Szenteszki 2, Bátai 2. Csere: Tóth 2, Balázs 4, Scherer 7, Szabó 7/3, Asztalos. Edzõ: Gyenge Gábor, Imreh Ajtony.
Közgáz: KATONA 17/3, Baliga 2, Szalay 10/3, Hidas 7, DOKTOR 14. Csere: Kokavecz 8, WUNDER 12/6, FARKAS 9/3. Edzõ: Németh Kata.

Gyakorlatilag az elsõ negyedben eldöntötte a Közgáz a mérkõzést. Az indiszponáltan játszó PEAC nem tudta felvenni a ritmust a magas ember nélkül érkezõ fõvárosiak ellen. A második félidõben helyenként jól játszó pécsiek a játékot ugyan kiegyenlítetté tették, de nem tudták csökkenteni a különbséget. Megérdemelt Közgáz siker született, amelynek egyik fõ letéteményese a tripla-duplától egyetlen labdaszerzéssel elmaradó Doktor Anna (14 pont, 15 lepattanó, 9 szerzett labda, 5 gólpassz) volt.

Gyenge Gábor: – Gratulálok a Közgáznak, sokkal jobban játszottak, frissebbek, ügyesebbek és nem utolsósorban okosabbak voltak mint mi.
Németh Kata: – Magas emberek nélkül szép gyõzelmet arattunk, gratulálok a csapatomnak de a pécsieknek is amiért nem adták fel és végig küzdöttek.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_555

PTE-EMES Petõfi SE – Szombathelyi ESE 59-66 (16-15, 12-16, 15-17, 16-18)
Pécs, TÁSI-csarnok, 25 nézõ. V.: Szalóki, Téczely.
PTE-EMES Petõfi SE: HERENDI 21/15 Tóth 4, Petró, Miltner 7/3, , Molnár 9. Csere: HORVÁTH 15/9, Hajnáczky, Bencze 3, Várhelyi, Orosz, Tóth, Zsótér. Edzõ: Sipos Ádám.
Szombathelyi ESE: JAKUBOVICS 23, PANKACZI 14/6, Kovács 4, Feigl 7, PLÓZER 18. Csere: Bándi, Hirschler, Salamon. Edzõ: Szabó László.

Szinte az egész mérkõzés folyamán kiegyenlített küzdelmet láthattak a kilátogatók – a negyedik negyed közepén még döntetlen volt az állás. A hajrá a 23 pontig, 7 lepattanóig és 8 gólpasszig jutó Jakubovucs Dóra, valamint a 18 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát elérõ Plózer Petra vezette szombathelyi együttesnek sikerült jobban, így hiába “szórta” a triplákat a két Zsófi hazai oldalon – Herendi 5, Horváth három hármast dobott a két nagyon küzdõ csapat közül a végén pontosabb vendégek örülhettek.

Sipos Ádám: – A várakozásoknak megfelelõen jó meccset játszottunk a Szombathely ellen. Egy dologgal van gondom, hogy elmaradtunk az elmúlt hetekben mutatott játékunktól, ezért is nem tudtunk nyerni. Hiányzott egy-két fineszes, okos megoldás. Amikor nyugodtaknak kellett volna lennünk, akkor kapkodtunk és sajnos ez megbosszulta magát. Dolgoznunk kell nagyon sokat a dobásainkon, mert a helyzetek megint megvoltak, de nem tudtuk értékesíteni õket. Sajnos a mai, az egy ilyen nap volt. Gratulálok a Szombathely csapatának, nagyon jó meccset játszottunk velük. Jó utat kívánunk nekik haza, Vas megyébe.
Szabó László: – Szoros mérkõzésen sikerült nyernünk. Gratulálok a saját lányaimnak, de az ellenfél csapatának is jár a gratuláció. Ha egy picivel okosabban játszunk, és jobban odafigyelünk a pécsi csapat kinti dobásaira, akkor nem lett volna ilyen szoros a mérkõzés. Ettõl függetlenül azt gondolom ma megérdemelten nyertünk. Még egyszer gratulálok az ellenfélnek a teljesítményéhez.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_556 

Hirdetés