Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az Egyetemi Bajnokság 12. játékhetérõl:

:

Hirdetés

A héten hat mérkõzéssel folytatódtak a küzdelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Részletes összefoglaló.
 

Írta: Botár László

Két mérkõzés is igen izgalmasan alakult a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél a nyugati csoportban. A Petõfi az utolsó 15 másodpercben beemelt két triplával fordított a BME ellen, az NKE pedig hátrányból felállva fordított, s gyõzte le a tartalékos szombathelyi együttest. A keleti csoport rangadóján a második félidõt remekül kezdve gyõzte le az ELTE-BEAC a szívósan küzdõ szegedi együttest. A miskolci hölgyek kétszer is játszottak a héten, Nyíregyházán simán nyertek, majd otthonukban, a debreceniektõl hasonló módon kikaptak.

Keleti csoport:

ELTE-BEAC – Szegedi RSC 61-49 (16-9. 13-13, 20-12, 12-19)
Tüskecsarnok, 10 nézõ. V.: Gaál, Molnár.
ELTE-BEAC: Varga A. 3/3, NÉMEDI 18, Tarnai 2, Szabó Zs. 4, STEKLER 9/3. Csere: LENDÉR 14/6, KULCSÁR 10/6, Simoncsik 2, Regedánszki, Budavári. Edzõ: dr. Gyarmati István.
Szeged: NAGY L. 13/6, Ódry, Boros 11/3, Kõházi 14/3, BURJÁN 5/3. Csere: KURITYÁK 4, Finsztál 2, Fodor, Váradi, Hevesi. Edzõ: Földi  Alexandra.

Az elsõ percekben úgy tûnt, hogy a vendégek fejben még – az amúgy útjuk elején lerobbanó – buszukon maradtak. Stekler Kamilla energikus játékára építve gyorsan elhúztak 9-3-ra a hazaiak, miközben, bár Burján Blanka gyorsan “beköszönt” egy triplával, a szegedi lányok közelrõl sorra rontották el a jobbnál jobb helyzeteket. Zónára váltva megtörte ellenfele lendületét a Szeged, Kurityák Csenge ügyes játéka “ébresztette” fel a vendégeket, akik kiegyenlítetté tették a játékot, de kihagyott büntetõik miatt nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz. A hazaiak Kulcsár Bianka villanásaival tartották 5 és 10 pont közötti elõnyüket. A második etapban az ELTE nem találta a szegedi zóna ellenszerét. A félidõ hajrájában 4 pontra feljött a Szeged, de Stekler és Kulcsár jóvoltából szünetig visszaállította az elsõ negyed utáni 7 pontos elõnyét az ELTE.

A második félidõt Némedi Flóra remek sorozatára építve egy 14-2-es rohammal kezdték a hazaiak, akik ezen elõnyüket a szakasz végéig – fõként a mérkõzést 14 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával záró Lendér Lilla jóvoltából – meg is tartották. A záró etapban a Szeged keményen letámadva, zónába visszarendezõdve alaposan meglepte a hazaiakat. Nagy Lili vezérletével a szakasz közepén 10 ponton belülre került, 7 egységnél közelebb azonban nem jutott a hazaiakhoz.

Dr. Gyarmati István: – Köszönjük a Szegednek a játékot. Talán túlságosan is megnyugodtunk, amikor láttuk, hogy ellenfelünk tartalékos felállásban lép pályára ellenünk, ezért csak a harmadik negyedben sikerült megfelelõ ritmusban kosárlabdáznunk. A negyedik negyedben ellenfelünk jól használta ki ”mesterséges hullámvölgyünket”, de végül fegyelmezett védekezéssel sikerült nyernünk, aminek nagyon örülök.


Földi Alexandra:
– Bár a hárompontosokat sem dobtuk jól, távolról mégis pontosabban céloztunk, mint közelrõl, nagyon sok ziccert hagytunk ki. Emellett idõnként védekezésben is el-elaludtunk, a második félidõt pedig nagyon enerváltan kezdtük. Ami pozitívum volt, hogy a közel húsz pontos hátrány ellenére sem adtuk föl, egy jó negyedik negyedet produkálva kicsit izgalmassá tettük a meccset, gratulálok az ELTE csapatának.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_572

Nyíregyházi ESE – Miskolci Egyetem 28-98 (8-23, 8-24, 4-25, 8-26)
Nyíregyháza, Sóstói u. 30 nézõ. V.: Gergely, Zalai.
Nyíregyházi ESE: Papp A. 8, Moldován 6, Molnár 2, Deák, HARASZTI 8. Csere: Székely 4. Edzõ: Hegedûs Ferenc.
Miskolci Egyetem: TAKÁCS 17/9, Kostyó 13/3, CHVATAL10, PAPP SZ. 10, SIKORA 25/3. Csere: SABBADIN 11, Gyürék 6, Papp E.. 6. Edzõ: Arad Zsófia.

A vendégek fegyelmezett játékra, a taktikai utasítások pontos megoldására törekedve játszottak. A lelkes, fõleg az elsõ félidõben idõnként ügyesen kombináló hazaiak sok eladott labdájából könnyû kosarakkal húztak el. A végül 25 pontos, 11 lepattanós dupla-dupláig jutó Sikora Emõke vezérletével a papírformának megfelelõen magabiztos miskolci gyõzelem született.

Hegedûs Ferenc: – Papírforma eredmény született. Egy sokkal jobb képességû csapat ellen nagyon jól játszottunk az elsõ félidõben, végre kosárlabdát játszottak a lányok, gratulálok.


Arad Zsófia:
– Sajnáljuk, hogy nem lett meg a száz pont, de mindenki kapott játéklehetõséget és tudtunk gyakorolni a Debrecen elleni meccsünkre, gratulálok a lányoknak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_574

Miskolci Egyetem – Debreceni Egyetem 44-94 (17-24, 16-28, 8-17, 5-25)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 20 nézõ, V.: Vaszi, Ifj. Marton.
Miskolc: TAKÁCS 14/6, Kostyó 6/6, Chvatal 3, Papp Sz. 8, SIKORA 7/3, . Csere: Sabbadin 6, Orbán, Papp E. Edzõ: Arad Zsófia.
Debrecen: MEZEI 6, SZABÓ 8/6, Jávor 2, GÖTTLINGER 24/12, FoOLTIN 36. Csere: SALAMON 12, Papp 4/3, Ruzsa-Kiss 2. Edzõ: Jávor Barna, Kovács Imre.

A második negyed közepéig tudta tartani a lépést a Miskolc a sokkal jobb edzettségi állapotban lévõ debreceni együttessel. Szünetig 20 pont fölé nõtt a vendégek elõnye, térfélcsere után pedig egyoldalú lett a játék. A hazaiak nem bírtak a debreceniek Foltin Blanka-Göttlinger Anna alkotta belsõ kettõsével. Elõbbi 36 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát “tett közösbe”, utóbbi pedig távolról is veszélyes volt, 4 triplával terhelte meg a vendéglátók kosarát.


Arad Zsófia:
– Jól kezdtük a meccset, a kitûzött kisebb céljainkat sikerült elérnünk, azonban az erõnlét hiánya egy ilyen ellenféllel szemben hamar kiütközik.

Jávor Barna: – Lassan és puhán kezdtük a mérkõzést és a miskolci lányok is extrán dobtak, el kellett telnie egy negyednek, mire fel tudtunk pörögni. A második félidõben elkezdtünk futni is, amit ellenfelünk nem bírt már. Köszönjük a Miskolcnak a játékot és gratulálok a csapatoknak!


Statisztika:
http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_582

Nyugati csoport:

NKE Csata – Szombathelyi ESE 54-49 (7-18, 16-6, 17-10, 14-15)
Ludovika Aréna, 30 nézõ, V.: Józsa, Lázár.
NKE-CSATA: Pánczél 6, KUNDRÁTH 12/3 Kovács 4, Gaál 5/3, . KARAGITS 18, Csere: Farkas, Csarankó 4, Hájer 5/3. Edzõ: Mányoky Fanni
SzOESE: Jakubovics 2, HORVÁTH 19/3, Hirschler 2. Plózer 16, FEIGL 10/3. Edzõ: Szabó László

A vendégcsapat tartalékosan érkezve, nagyon jól kezdte a mérkõzést, az elsõ negyedet uralták a precízen kosarazó szombathelyiek. A második negyedben összeszedte magát a hazai gárda, és “visszajött” a mérkõzésbe. Kiélezett jó mérkõzést játszott a két csapat, a hajrában frissebb, a 18 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával záró Karagits Kira vezette hazai csapat kerekedett felül.

Mányoky Fanni: – Borzalmasan kezdtük a mérkõzést,nem mûködött a védekezésünk, ebbõl adódóan nem mentek a támadásaink sem. Örülök, hogy a lányok összeszedték magukat és még az elsõ félidõben visszajöttünk a mérkõzésbe,majd fordítani tudtunk és sikerült megszerezni a gyõzelmet! Gratulálok a Szombathely csapatának, mert tartalékosan is nagyon jól játszottak ellenünk!

Szabó László: – Tartalékos csapattal érkeztünk,de nagyon jól kezdtük a mérkõzést. A második félidõben az esélyesebb hazai csapat végül átvette a vezetést és nagyon rutinosan meg is tartotta. A hazaiaknak és saját játékosaimnak is gratulálok.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_560

PTE-EMES Petõfi SE – BME-MAFC 70-68 (20-13, 12-18, 17-22, 21-15)
Pécs, TÁSI Csarnok, 20 nézõ, V.: Földvári, Dr. Danka.
PTE-EMES Petõfi SE: HERENDI 22/12, HORVÁTH ZS. 10/6, Tóth 9/6, SZABÓ L. 11/3 Petró 9 . Csere: Miltner 1, Hajnáczky, Bencze 4, Várhelyi 4, Orosz. Edzõ: Sipos Ádám.
BME-MAFC: Karancz 6, KIRÁLY 11, Benkõ 4., KESZTHELYI 14, KARDOS 27,Csere: Kovács 6. Edzõ: Gorácz Árpád.

A Petõfi nõi csapatának játékosai elõzõ mérkõzései alkalmával többször is a találkozók végére fáradtak el fizikálisan és talán fejben is. Néha a szerencse is elpártolt tõlük, ezért maradtak alul. Ezen a színvonalas, izgalmas, végig kiélezett találkozón a sors visszaadott valamit a baranyai együttesnek. A Petõfi SE csapatának a mérkõzés utolsó 15 másodpercében sikerült Szabó Laura, majd Herendi Zsófia révén két hárompontos dobást is értékesítenie, s ennek köszönhetõen végül a hazai csapat játékosai örülhettek. Hazai részrõl Szabó (11-11 pont és lepattanó), a vendégektõl pedig Keszthelyi Nóra (14 pont, 10 lepattanó) jutott el dupla-dupláig.

Sipos Ádám: – Gratulálok az ellenfélnek és gratulálok a lányaimnak is, nagyon jó meccset játszottak. A végén csak két szerencsés hárompontosnak köszönhetõen tudtuk megnyerni ezt a mérkõzést.
Gorácz Árpád: – Nehéz mit mondani, egy ilyen meccs után. Az az igazság, hogy csonka kis csapattal nagyon jól helytálltunk. Dicséret illeti a lányokat. Két, az utolsó 15 másodpercben esett szerencsés tripla döntötte el a mérkõzést a hazaiak javára. Gratulálok a pécsi csapatnak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_561

PTE-PEAC – Széchenyi KA Gyõr 50-76 (18-19, 10-22, 17-18, 5-17)
Pécs, 30 nézõ. V.: Szalóki, Téczely.
PTE-PEAC: PROPSZT 13/6 Szabó 4, KRIKLER 12/6, Bátai 8, Süle 4,. Csere: Szenteszki, Tóth 4, Kóbor 5/3, Balázs, Asztalos, Scherer. Edzõ: Gyenge Gábor, Imreh Ajtony.
SZKA: CHROMÉJ 14, Horváth 4/3, Gosztola 8, NAGY 10, BICZÓ 19. Csere: Tóth 2, GYÖNGYÖSI 6, Szûts 2, Rabi 6, Török 5. Edzõ: Barthalos István.

A gyõri csapat végig a kezében tartotta a mérkõzést és jobban koncentrálva, megérdemelten nyert. A pécsi csapat nagyot küzdött, de sok technikai hibával játszott és rossz dobóformát fogott ki. A veretlen vendégek lepattanózást 54-42-re nyerve arattak magabiztos gyõzelmet, Nagy Rebeka (10 pont, 14 lepattanó) dupla-duplát elérve járult hozzá a gyõri gyõzelemhez.

Gyenge Gábor: – Gratulálok a gyõri csapatnak, amely esélyesként is nagy alázattal játszott és megérdemelten nyert! Mi nem játszottunk jól, de küzdöttünk, ahogy tudtunk, és amíg bírtuk szusszal addig méltó ellenfelei voltunk csoportunk legjobb csapatának!

Barthalos István: – Érvényesítettük a papírformát a motivált ellenfelünkkel szemben.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_562

Hirdetés