Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az Egyetemi Bajnokság 15. játékhetérõl:

:

Hirdetés

A múlt héten hat mérkõzéssel folytatódtak a küzdelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Részletes összefoglaló.
 

Írta: Botár László

A keleti és a nyugati csoportban is egy-egy rangadóra került sor a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél. Keleten a tartalékos csapatok csatájában a tripla-duplát elérõ csapatkapitánya, Szabó Réka vezérletével a Debrecen biztosan verte a Szeged csapatát. Bár nem rangadó volt és a papírformának megfelelõen sima vendégsiker született, a folyamatosan fejlõdõ egri hölgyek idõnként alaposan megnehezítették az ELTE BEAC dolgát. Nyugaton a pécsi házirangadón egy negyed után még a PEAC vezetett, de a második szakasztól az irányítást magához ragadó Petõfi SE simán gyõzött. A Gyõr könnyen nyert Szombathelyen, a Közgáznak pedig nem okozott gondot a BME legyõzése.

Keleti csoport

ELTE BEAC – Nyíregyházi ESE 124-9 (41-0, 32-2, 20-4, 31-3)
Budapest, Tüskecsarnok, 20 nézõ. V.: Józsa, Molnár.

ELTE BEAC: Varga 14/12, ÁDÁM 26, BUDAVÁRI 14, TARNAI 12, Stekler 7/3. Csere: Simoncsik 8, SZAKOLCZI 21, NÉMEDI 10, Rabi 12. Edzõ: Dr. Gyarmati István.

Nyíregyházi ESE: Papp 4, Molnár 1, Deák, Moldován, Bakó. Csere: Bánházi 2, Szabó 2, Tóth, Beck, Haraszti. Edzõ: Hegedûs Ferenc.

Az ELTE BEAC csapata már a mérkõzés elejétõl érvényre juttatta tudásbeli elõnyét, és végig nagy fölényben játszva gyõzte le a lelkes nyíregyházi csapatot.

Dr. Gyarmati István: – Ez a mérkõzés lehetõséget nyújtott a zóna elleni játék gyakorlására, új játékosaink csapatba építésére, ill. a kevesebbet játszó játékosaink részére játéklehetõség biztosítására. Köszönjük a Nyíregyháza csapatának a játékot!

Hegedûs Ferenc: – Az ellenfél csapatát komolyabb kosaras elõképzettséggel rendelkezõ játékosok alkotják, a mi csapatunk helytállását pedig a kulcsembereinek sérülései is nehezítik.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_578

EKE EVSI – ELTE BEAC 61-88 (14-23, 14-18, 11-22, 22-25)
Eger, Ifjúság u., 15 nézõ. V.: Sörlei, Bene.

EKE EVSI: Szászi 8, Vígh 4 Baráth 11, GULYÁS 18, DRUZSBA 20. Csere: Szabó. Edzõ: Kátai Zsolt.

ELTE BEAC: VARGA A. 22/12, Ádám 4, NÉMEDI 24, TARNAI 11, SZABÓ ZS. 16. Csere: Simoncsik 7, Glavinics 3, Rabi 1. Edzõ: Dr. Gyarmati István.

A hazaiak meglepõen jó ritmusban és bátran, nagy önbizalommal kezdték a mérkõzést. A vendégek meglehetõsen szellõs védekezését 50% feletti dobóteljesítménnyel büntették az egri lányok, a hazaiak két dupla-duplát elérõ játékosuk, Druzsba Dalma (20 pont, 17 lepattanó) és Gulyás Anna (18 pont, 10 lepattanó) vezérletével a páros negyedekben abszolút egyenrangú ellenfelei voltak a nagyobb tudású fõvárosi együttesnek, de ez egy olyan mérkõzés volt, amelyen a vesztes fél lehetett büszkébb teljesítményére, bár Szabó Zsanett (16 pont, 11 lepattanó) jóvoltából az ELTE oldalán is született egy dupla-dupla.

Kátai Zsolt: – Nem éppen optimistán vágtunk neki a mai mérkõzésnek, mivel az eleve kis létszámú csapatunkat újra sérüléshullám sújtotta. Ennek ellenére én úgy gondolom, idei legjobb mérkõzésünket produkáltuk. Dobtunk hatvanegy pontot egy sokkal erõsebb együttesnek, emellett kilencven alatt tartottuk õket. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy már meccsek óta erejükön felül teljesítenek a lányok!

Dr. Gyarmati István: – Gratulálok az egriek teljesítményéhez! Én viszont szégyellem magam a csapatom mutatott játéka miatt.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_581

Debreceni Egyetem – Szegedi RSC 75-51 (21-12, 16-15, 16-14, 22-10)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 15 nézõ. V.: Hegedûs, Kokas.
Debreceni Egyetem: MEZEI 11/3, SZABÓ 10, JÁVOR 17/12, GÖTTLINGER 21/3, Salamon 5. Csere: Papp 7/3, Ruzsa-Kiss-Schubert 4/3. Edzõk: Jávor Barna, Kovács Imre.

Szegedi RSC: BOROS 17/3, KÕHÁZI 17/6, Burján 2, Kurityák 5, Váradi 4. Csere: Pásztor 2, Hevesi, Finsztál 2, Molnár 2, Méhesi, Kajtár. Edzõ: Földi Alexandra.

Kiegyenlített játékkal kezdõdött a rangadó, amelyen mindkét csapatból több meghatározó játékos hiányzott. Az elsõ negyed közepétõl a hazaiak pontosabb támadójátékuk, azon belül pedig Mezei Dóra és Jávor Petra találatai révén közel 10 pontos elõnyt alakítottak ki a negyed végére (21-12). A második negyed küzdelmes, kiegyenlített játékot hozott, szünetben kerek 10 ponttal vezettek a vendéglátó debreceniek. A félidei pihenõ és eligazítás a hazaiaknak tett jót, a harmadik etap elején növelni tudták elõnyüket. A negyed közepén már majdnem elérte a két csapat közti különbség a 20 pontot. Idõkérés után rendezték soraikat a vendégek, a negyed végére a Boros Eszter-Kõházi Fanni duó vezérletével 12 pontra csökkentették hátrányukat (53-41). Az utolsó negyedben folyamatosan próbált zárkózni Szeged, de a Debrecen ezt nem engedte, sõt a tripla-duplával záró csapatkapitány Szabó Réka (10-10 pont, lepattanó és gólpassz), valamint Göttlinger Anna jóvoltából a mérkõzés végére alakították ki a legnagyobb, 20 pont fölötti különbséget.

Jávor Barna: – Elõször is gratulálok a csapatomnak az alapszakaszban elért második helyhez. A mérkõzés elõtt nem voltunk könnyû helyzetben, több kulcsjátékosunk hiányzott, de tökéletesen kezeltük ezt a szituációt, és megérdemelt gyõzelmet arattunk. Az egész mérkõzés során jól járattuk a labdát, kiosztottunk 26 gólpasszt, ami csapatszinten nagyon jó. Külön kiemelném csapatkapitányunk, Szabó Réka kimagasló teljesítményét, aki tripla-duplát ért el. Dolgozunk tovább, hogy ott lehessünk idén is a legjobb négy csapat között. Kollégámnak sok sikert kívánok a bajnokság hátralévõ részére!

Földi Alexandra: – Bár tizenketten utaztunk el, az ellenfélhez hasonlóan több kulcsemberünk nem állt rendelkezésünkre, akiknek hiányát nagyon éreztük. Voltak jó periódusaink, de a második félidõre elfogytunk, és a védekezésünk is szétesett. A Debrecen nagyon jó százalékkal dobott, nekünk pedig sokszor még a ziccerek is gondot okoztak. Gratulálok az ellenfélnek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_577

Nyugati csoport

Szombathelyi ESE – Széchenyi KA 39-83 (11-25, 11-27, 6-17, 11-14)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 20 nézõ. V.: Esztergályos, Dr. Lipics.

Szombathelyi ESE: JAKUBOVICS 13/3, Fekete 10, Kovács K. 2, Feigl 2, PLÓZER 10. Csere: Hirschler 2, Uszkai. Edzõ: Szabó László.

SZKA: CHROMÉJ 19/3, Gosztola 2, HORVÁTH 9/3, NAGY R. 16, BICZÓ 18. Csere: Tóth, PERL 9/3, Gyöngyösi 2, Török 2, RABI 6. Megbízott edzõ: Laky Tibor.

Az elsõ percek kiegyenlített játékot hoztak, a nyitó etap közepén 8-7-re vezettek a vendégek. A SzoESE lényegében eddig tudta tartani a lépést a csoport élén álló gyõri együttessel. Ezt követõen eladott labdák, rossz vállalások jellemezték a hazai együttes játékát, a szervezettebben, jobb ritmusban játszó gyõriek lényegében akkor dobtak pontot, amikor csak akartak. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, de a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a hazaiakat sérülések is hátráltatták. A vendégek gyorsan, szépen, könnyedén játszva verték meg a SzoESE együttesét, nem volt kétséges melyik a jobb csapat. Hazai részrõl Plózer Petra (10-10 pont és lepattanó), a vendégektõl pedig a csapat játékát ügyesen szervezõ Chroméj Hajnalka (19 pont, 17 gólpassz), valamint Nagy Rebeka (16 pont, 11 lepattanó) ért el dupla-duplát.

Szabó László: – Megérdemelt gyõzelmet aratott a Gyõr, gratulálunk nekik, sok sikert kívánunk a rájátszásban! Egy sokkal jobb csapattól kaptunk ki. A különbség is reális, ma sajnos ennyit tudtunk, a végére igazából fizikálisan is elfogytunk. Nagyon kevés játékossal tudunk játszani, több mérkõzésünk van NBI amatõrben is, ezt a tempót így év végére nem bírtuk. Még egyszer gratulálunk a Gyõrnek!

Laky Tibor: – Megbízott edzõként jöttem el a lányokkal. A csapat jelentõs részével már dolgoztam együtt pár évet, nem voltak idegenek számomra. Mindenképpen gyõzni szerettünk volna, de könnyebben sikerült, mint gondoltuk. Egy számunkra jó iramú mérkõzésen szereztünk biztos gyõzelmet. Köszönjük az ellenfélnek is, sok sikert nekik!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_569

PTE-PEAC – PTE-EMES Petõfi SE 51-71 (13-11, 9-17, 11-22, 18-21)
Pécs, 50 nézõ. V.: Danka, Földházi.

PTE-PEAC: PROPSZT 14 Kóbor, Krikler 3, Süle 4, Bátai. Csere: Szenteszki, Tóth N. 4, Szûcs 7/3, Balázs 2, Asztalos 2, SCHERER 19, Horváth K. Edzõ: Gyenge Gábor, Imreh Ajtony.

PETÕFI SE: TÓTH R. 9/6, Herendi 13/3, Miltner, HORVÁTH ZS. 21/15, PETRÓ 8. Csere: VÁRHELYI 14, Szabó, Molnár 2, Bencze 2, Hajnáczky 2, Orosz. Edzõ: Sipos Ádám.
A PTE-házirangadó küzdelmes elsõ negyede után még a Propszt Amanda-Scherer Dalma kettõs vezette PEAC-nál volt az elõny. A második negyedtõl azonban a Petõfi SE csapata elsõsorban a játékát hatékonyan szervezõ Tóth Réka, a távolról igen veszélyes Horváth Zsófia, valamint a 14 pontos, 18 lepattanós dupla-dupláig jutó Várhelyi Virág jóvoltából kezében tartotta a mérkõzést, és jobban koncentrálva, megérdemelten nyert. A hazai csapat rossz dobóformát kifogva próbált futni az eredmény és ellenfele után – kevés sikerrel.

Imreh Ajtony: – Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten nyerte meg a mérkõzést! Mi végig dekoncentráltan játszottunk, és több tiszta ziccert hibáztunk, ami tovább rontotta esélyeinket!

Sipos Ádám: – Gratulálok a csapatomnak, nagyot küzdöttek a lányok!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_570

Közgáz SC és DSK – BME-MAFC 111-39 (37-6, 21-11, 27-13, 26-9)
Budapest., Kinizsi u., 10 nézõ. V.: Szilágyi, Jankovics.

Közgáz: SZALAY V. 9/3, HIDAS 23/9, FARKAS F. 27/6, DOKTOR 14, Szammer 10. Csere: KATONA B. 13/6, Kapornai 6, BALIGA 10. Edzõ: Németh Kata.

BME-MAFC: VÁGVÖGYI 15/9, Horváth A. 6, Karancz, Benkõ 5/3, Keszthelyi 2. Csere: KOVÁCS F. 8, Kardos 3. Edzõ: Gorácz Árpád.

Zónával kezdett a BME, amelyet elsõsorban Hidas Réka jóvoltából könnyedén dobott át a hazai együttes. A Közgáz határozott védekezésbõl leginkább Doktor Anna révén labdákat és könnyû kosarakat szerzett. A negyed második felében Farkas Fanni is “megszórta” a körülményesen kosarazó vendégeket, az egyoldalú elsõ etap végén 31 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelzõ. A második negyedtõl emberfogásra állt át a BME, amely ezt követõen minden negyed elején elsõsorban Vágvölgyi Fanni villanásaival partiban volt a hazaiakkal. A szakaszok második felében ismét nagy fölénybe került a Közgáz, amely a záró etap közepén Kapornai Dóra révén érte el a 100 pontot, s amely végig nagy kedvvel játszva fölényes gyõzelmet aratott.

Németh Kata: – Örülök a lányok jó dobóformájának, és annak, hogy minden rendelkezésre álló játékos bõven játszhatott. Gratulálok mindkét csapatnak, köszönjük a játékot!

Gorácz Árpád: – A megilletõdött kezdés után voltak szép villanásaink, de sajnos a végére szétestünk. Gratulálok a Közgáznak, és sok sikert kívánok neki a rájátszásban!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_571

Hirdetés