Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az Egyetemi Bajnokság 2. játékhetérõl:

:

Hirdetés

A héten négy mérkõzéssel folytatódtak a küzdelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Az alábbiakban a részletes összefoglaló olvasható.

Írta: Botár László

Több e hétre tervezett összecsapást is elhalasztottak a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságból a hölgyeknél, így csupán négy mérkõzésre került sor. A keleti csoportban rendezett három találkozó elég egyoldalú volt, a TF 180, a Szeged pedig 120 pont fölé jutott az Eger illetve a Nyíregyháza ellen. A legtöbb izgalmat az egyetlen a nyugati csoportban rendezett mérkõzés hozta. A szombathelyiek a korán szerzett elõnyüknek köszönhetõen – bár kiállítás és sérülés is hátráltatta õket – legyõzték a PTE-EMES Petõfi SE együttesét.

Keleti csoport

TFSE – EKE EVSI 182-13 (42-4, 46-0, 44-1, 50-8)
Budapest, Alkotás utca 40 nézõ. V.: Gyurka T, Molnár T.
TFSE: HERMAN 20/6, VÖRÖSHÁZI 29/9, KARLÓCAI 26/6, KOVÁTS 26, SZELI 16. Csere: OROSZ 28/6, RÉVÉSZ 23/3, Szabó 2, Varga 12. Edzõ: Magyar Bianka
EKE EVSI: Szászi, Baráth 4, Kiri 6, Szõllõsi, Druzsba 3. Csere: Domoszlai. Edzõ: Kátai Zsolt

A hazai csapat gyorsan eldöntötte a mérkõzést ugyanis 3 perc elteltével már 15-2 állt az eredményjelzõn. Védekezésén még jobban szorított a TF és gyors, könnyû kosarakkal folyamatosan növelte a különbséget a végig zónát védekezõ Eger csapata ellen. A két csapat láthatóan nem volt egy súlycsoportban, ami a végeredményen is megmutatkozott.

Magyar Bianka: – Gyors támadójátékkal és agresszív védekezéssel igyekeztünk a lefújás pillanatáig fenntartani az érdeklõdést és a legtöbbet kihozni a mérkõzésbõl. A mára kitûzött célunkat majdnem elértük, tovább gyakorlunk, hogy legközelebb sikerüljön.
Kátai Zsolt: – Sajnos eléggé megfogyatkoztunk az idei évre, sokan elmentek a tavalyi csapatból. Betegség miatt is volt hiányzónk, így eléggé bajban voltunk az egyébként is sokkal erõsebb TF ellen. Reménykedünk, hogy bele tudunk majd lendülni magunkhoz mérten az idei szezonba.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_544

Miskolci Egyetem – ELTE-BEAC 32-86 (9-18, 8-21, 3-29, 12-18)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 20 nézõ, V.: Bene Sz., Sándor I.
Miskolci Egyetem: Kostyó 3/3, Papp Sz. 9,Takács 2, Chvatal 6, SIKORA 12. Csere: Gyürék, Papp E. Edzõ: Arad Zsófia.
ELTE BEAC: KULCSÁR 21, NÉMEDI 16, BARNJAK 13, Varga 7/3, Kurtik 4. Csere: LENDÉR 15, Darnót 6, Szabó 4. Edzõ: Dr. Gyarmati István.

A vendéglátó miskolciak idõnként fel tudtak nõni a feladathoz, illetve az ELTE-BEAC szintjére, ám a vendégek végig kézben tartották a meccset. A fõvárosiak letámadásukkal sok labdát, s könnyû kosarat szerezve a harmadik negyedben gyakorlatilag átrohanva a hazai együttesen fölényes gyõzelmet arattak.

Arad Zsófia: – Most játszottuk az elsõ meccsünket ebben a szezonban, illetve ebben az összeállításban, így ezt a találkozót gyakorlásnak fogtuk fel. Nehéz volt megbirkózni az ellenfél egészpályás letámadásával, ezért sok eladott labdánk volt. A lányok viszont végig küzdöttek és nem adták fel.
Dr. Gyarmati István: – Örülök a gyõzelemnek és a Miskolc csapatának további sok sikert, Arad Zsófiának pedig mielõbbi gyógyulást kívánok.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_545

Szegedi RSC–NYESE 125-10 (35-4, 28-2, 34-2, 28-2)
Szeged, Topolya sor 30 nézõ. V.: Vadász, Nyilas
Szegedi RSC: BOROS 18, Kovács 2, NAGY 20, Kecskés 9/3, Finsztál 6. Csere: MOLNÁR 11,VÁRADI 11, FODOR 18, VIZES 14, Kurityák 8, Kajtár 8. Edzõ: Földi Alexandra
NYESE: Moldován, Bakó 2, Szabó 2, Székely 2, Tóth. Csere: Beck, Molnár 4, Deák. Edzõ: Hegedûs Ferenc

Bár a nyíregyházi csapat nagyot küzdve, tisztességesen helytállt, a jóval képzettebb, nagyobb tudású, s tapasztaltabb játékosok alkotta Szeged könnyedén aratott nagyarányú gyõzelmet.

Földi Alexandra: – Gratulálok a lányoknak a gyõzelemhez.
Hegedûs Ferenc: – Sajnos kijött a két csapat közötti különbség, fõleg azért is, mert ezek a játékosaink csupán második éve játszanak. A képzettebek nem tudtak eljönni. Bízom benne, hogy játékosaink sokkal jobbak lesznek az év végére.

Nyugati csoport:

Szombathelyi ESE – PTE-EMES Petõfi SE 63-52 (19-9, 14-16, 15-13, 15-14)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 50 nézõ. V.: Tóth K. Esztergályos R.
SZOESE: Kovács 7, Fekete 25, Jakubovics 11/3, Feigl 4, PLÓZER 13. Csere: Bándi 2, Balogh 1, Hirschler. Edzõ: Szabó László
PTE-EMES Petõfi SE: Herendi 11/3, Tóth 7/3, Horváth 5/3, Petró 8, Bencze 2. Csere: SÉRA 14, Miltner 5, Orosz, Edzõ: Sipos Ádám

A feldobás után a két csapat egymásnak esett. Nagy iram jellemezte a mérkõzést az elejétõl fogva. A hazai gárda 11-0-s rohammal nyitott, majd a vendég gólcsendet Séra törte meg egy duplával. Jakubovics és Fekete az elsõ negyedben tarthatatlan volt a vendégeknek, elõbbi 7, utóbbi 5 pontot tett a közösbe, így 19-9-es hazai vezetést mutatott az eredményjelzõ a negyed végén. A második negyedben a vendégek több szép akciót vezettek, pontosabb befejezés jellemezte támadásaikat. A két pontgyáros hazai játékos mellé a fiatal Plózer is aktiválta magát, sikeres centerjátékának köszönhetõen a vendéglátó csapat mehetett elõnnyel a pihenõre (33-25).

A második félidõben az iram megmaradt, de sok hibával játszott mindkét csapat. A hazaiaktból Jakubovics a harmadik negyed közepén megkapta második sportszerûtlen hibáját, így mehetett zuhanyozni, kiállították a játékvezetõk. A vendégek nem tudtak élni a lehetõséggel, hogy a hazai csapat elveszítette egyik kulcsjátékosát. A. Szombathely csapatát ezen az estén még az ág is húzta, kezdõ centerük, Plózer szalag szakadást szenvedett egy rossz mozdulatnál, így õ is kivált a játékból. Fekete Tünde lépett elõ vezérszerepbe, és az õ eredményessége révén tartotta elõnyét a SZOESE. A vendégek kétszer is feljöttek 6 pontra, de ennél jobban nem tudták megközelíteni a hazai együttest, amely végül Fekete hatékony játékának köszönhetõen (25 pont, 11 kiharcolt fault, 25 IBM pont ) megnyerte a mérkõzést.

Szabó László: – Gratulálok a csapatomnak, de a vendégeket is megilleti a dicséret, nem adták fel, végig küzdöttek. Elsõ idei mérkõzésünk volt, ennél jobb játék kell a folytatáshoz.
Sipos Ádám: – Jó és nagy iramú volt a mérkõzés, az történt amire számítottam. Nem sikerült nyernünk, gratulálok a hazai csapatnak. Sok helyzetet alakítottunk ki, nyolcvankét rádobásunk volt, sajnos nagy részét nem tudtuk értékesíteni, de hát ezért dolgoztunk, hogy a helyzeteink meglegyenek. Remélem a következõ meccsen sikeresebbek leszünk e téren.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_533

Hirdetés