Hirdetés
Magyarország

Összefoglaló az egyetemi bajnokság 2. játékhetéről:

:

Hirdetés

A második játékhétre került sor a hazai egyetemi küzdelmek alkalmával. Keleten elrajtoltak a csatározások, nyugaton már a második fordulót rendezték.

Írta: Botár László

A keleti csoportban elkezdődtek, a nyugatiban pedig folytatódtak a küzdelmek a női Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A héten lejátszott mérkőzéseken túl sokat nem kellett izgulniuk a nézőknek, szurkolóknak. A legnagyobb küzdelem a 20 pontos hazai sikerrel végződő Debreceni-Miskolc találkozón volt. A keleti csoport másik meccsén a címvédő TF nagy különbséggel verte a Nyírgyházát, a nyugati csoportban a Közgáz a PEAC-ot, a Petőfi SE pedig az újonc SMAFC-ot verte simán

Keleti csoport, 1. forduló

TFSE – Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület 127-31 (26-6, 39-5, 29-10, 33-10)
Budapest, Testnevelési Egyetem, 20 néző. V.: Kruk, Kozma.

TFSE: NAGY ZS. 19/3, SZABÓ E. 19/3, Vörösházi 18/6, KOVÁTS G. 21/3, , SZELI 19/3. Csere: Kozma 17/3, HERJECZKI 14/3 Edző: Hegedűs Péter.

Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület: MÁCSAI 16/9, Jakab 6, Szabó, Moldován 6, Molnár 2, Alajtner 1, Spisák. Edző: Hegedűs Ferenc.

A mérkőzés elejétől dominált a hazai csapat, annak ellenére, hogy sok tiszta helyzetük kimaradt a címvédő TF játékosainak. A Nyíregyházi Egyetem alakulata jól küzdött, egy pillanatra sem adta fel a meccs végéig a küzdelmet. Hazai részről Kováts Gabriella 21 pontos, 10-10 lepattanós és gólpasszos tripla-duplával zárta a találkozót. A tripla-duplától maradt el Nagy Zsófia (19 pont, 15 lepattanó, 9 gólpassz) egyetlen gólpasszal, Szabó Evelin (19 pont, 8 lepattanó, 7 szerzett labda, 10 gólpassz) 2 lepattanóval, Szeli Dorina (19 pont, 14 lepattanó, 8 szerzett labda, 4 gólpassz, 3 blokk) pedig 2 szerzett labdával.

Hegedűs Péter: – A lányok igyekeztek a legjobb tudásukkal megtisztelni az ellenfelet. Rengeteget kell dolgoznunk a távoli dobásainkon, mert az elmúlt hetekben rendkívül rossz dobóformát mutat a csapat. Bízunk benne, hogy a következő meccseken pontosabb és letisztultabb játékot tudunk játszani. Az ellenfélnek sok sikert kívánunk a folytatáshoz!

Hegedűs Ferenc: – A csapat egyelőre még kezdetleges, de folyamatosan küzdünk és dolgozunk tovább. Akaratból nincs hiány és bízunk benne, hogy sokkal jobb is lesz ez még a szezon során! Az ellenfélnek gratulálunk a győzelemhez!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_584

Debreceni Egyetem – Miskolci Egyetem 76-56 (22-15, 23-12, 14-16, 17-13)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 20 néző. V.: Bács, Fülöp.

Debreceni Egyetem: Szabó 5/3, Mezei 5, GASZNER 9/3, Bagdi, FÖLDVÁRI 12. Csere: GÖTTLINGER 24/15, NAGY L.  21/15, Ruzsa-Kis, Záhorszky, Kapus. Edző: Kovács Imre.

Miskolci Egyetem: Takács 6/6, Kecskés 7, Jámbor, Orbán 1, Kiss. Csere: Bányai 9, Papp 6, SIKORA 12/3, ARAD 15/3, Sabbadin. Edző: Lippai Szabolcs.

Jól kezdett a Debreceni Egyetem csapata, hamar magához ragadta a kezdeményezést és félidőre megnyugtató előnyt épített ki. A hazai gárda jól védekezett és támadásban pedig játékosai – elsősorban az egyaránt 5-5 triplát beemelő Göttlinger Anna és Nagy Lili révén – extra dobásokat tudtak bemutatni, amelyekre a vendégeknek nem volt ellenszerük, így közel 20 pontos vezetéssel vonultak szünetre a felek. A második félidőben egy harcos vendég együttes jött vissza a parkettre, amelynek hatására a Miskolci Egyetem 10 pontra zárkózott fel. A felzárkózás azonban sok energiát kivett a vendégekből, a fordítás nem sikerült nekik. A Debrecen a hajrában újítani tudott és végül két dupla-duplával záró játékosa, Göttlinger (24 pont, 11 lepattanó) és Földvári Andrea (12 pont, 11 lepattanó) vezetésével magabiztos győzelmet aratott a hazai alakulat. Vendég oldalon is volt két játékos, akik dupla-dupláig jutottak: Arad Zsófia (15 pont, 13 lepattanó) és Sikora Emőke (12 pont, 16 lepattanó).

Kovács Imre: – Gratulálok mindkét csapatnak, jó ritmusú mérkőzést volt. A játékunkban sok volt a pontatlanság, amelyet próbálunk kijavítani a következő mérkőzésre.

Lippai Szabolcs: – Első mérkőzésünk volt a sorozatban, emiatt kicsit megilletődötten játszottak a lányok, főképpen az első félidőben. A Debrecen extra dobásaival sajnos nem tudtunk mit kezdeni, ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak, mert hajtottak és becsülettel küzdöttek.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_586

Nyugati csoport, 2. forduló

Közgáz – PTE-PEAC 93-47 (26-4, 17-13, 31-7, 19-23)
Budapest, Kinizsi u. 25 néző. V: Lövei, Nagy I.

Közgáz: ZANA 14, Herendi 4. DOKTOR 15/3, IMRE 11, ABAHÁZY 18. Csere: STRUPKA 6/6, Szammer 2, Kapornai 6, FARKAS 11, Kutrik 6, Rontó. Edző: Németh Kata.

PTE-PEAC: TEMES 14/3, Propszt 9/3, KRIKLER 10/6, Süle 2, Kóbor 4. Csere: Szomor 1. Bátai 6, Balázs 1, Tóth. Edző: Bekk Zsanett.

Az első percekben Imre Nóra és Abaházy Anna ügyes palánk alatti összjátéka, s támadó lepattanók után szerzett kosarai révén a Közgáz könnyedén játszotta át a pécsi zónát. A vendégek nem találták a hazai emberfogás ellenszerét, első mezőnykosarukat a 8. percben dobták 22-2-nél. A szintén emberfogásra átálló vendégek a második etapot Krikler Hanna két triplájával kezdték. A pécsiek ebben a szakaszban kiegyenlítetté tették a játékot a gyakorlatilag sort cserélő Közgáz ellen. A harmadik negyed megint nagyon egyoldalú volt, ennek végén 50 ponttal vezettek a hazaiak. A lelkes vendégeket dicséret illeti, mert nem adták föl, s a 4. negyedet megnyerték a már kissé kiengedő hazaiakkal szemben.

Németh Kata: – Örülök, hogy új, alakuló csapatunk helyenként szépen játszva és jó százalékkal dobva győzött. Köszönjük a játékot ellenfelünknek, gratulálok mindkét csapatnak.

Bekk Zsanett: – Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez! Heti két edzéssel nehéz felnőni a feladathoz egy olyan kitűnő csapat ellen, mint a Közgáz. Ez ezúttal nekünk csak rövid időszakokra sikerült, dolgozunk tovább.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_575

PTE Petőfi SE – SMAFC 98-33 (24-12, 22-4, 19-11, 33-6)
Pécs, Cserepka Iskola, 20 néző. V.: Dr. Danka,Téczely.

PTE Petőfi SE:, TÓTH R. 14/6, MILTNER 13, Horváth 11/3, Bencze 10, SÉRA 13. Csere:  GULYÁS 14, Orosz 4, ORBÁN 11, ELEK 8. Edző: Sipos Ádám.

SMAFC: Kollár 4 3, PADOS 11, Pogonyi 2, CZIRJÁK 13, Rabatin 3/3. Csere: Határ, Besenyei, Ádám, Horváth. Edző: Panta István.

Az egyetemi bajnokság újoncát, a SMAFC csapatát fogadta a PTE-Petőfi SE. Már az első negyedben sikerült 10 pont fölötti előnyt szerezni a hazai csapatnak, a helyenként ügyesen kombináló soproniak ellen.  Az igen egyoldalú második negyedben a hazai csapat tovább növelte előnyét, s ezt a szakaszt közel 20 ponttal nyerve el is döntötte a találkozót a maga javára. . A második félidő forgatókönyve az elsőéhez volt hasonló. A hazaiak végig kézben tartották az irányítást, de a 3. szakaszban voltak ügyes megmozdulásaik a vendégeknek, a záró szakasz pedig – a második 10 perchez hasonlóan – igen egyoldalú játékot hozott.

Sipos Ádám: – Gratulálok a győzelmünkhöz, jó iramot diktáltunk. Sajnos pontatlanok vagyunk támadásban és védekezésben is. Örülök az újonc SMAFC csapatának!

Panta István: – Ahhoz képest, hogy újoncok vagyunk ebben a bajnokságban, úgy gondolom hogy helytálltunk, bár a pontkülönbség nem ezt tükrözi. A második félidőben megvalósítottuk azt, amit kértem, nem kaptunk annyi indításos kosarat, mint az első félidőben. Köszönöm a tisztes helytállást a játékosaimnak az erős ellenfél ellen!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_577

Hirdetés