Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az Egyetemi Bajnokság 3. játékhetérõl:

:

Hirdetés

A héten négy mérkõzéssel folytatódtak a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság küzdelmei. Összefoglaló.

Írta: Botár László 

Ismét csonka fordulót rendeztek a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Keleten a Miskolc simán gyõzött Egerben. Nyugaton küzdelmes volt a fõvárosi derbi, az újonc NKE alaposan megnehezítette a Közgáz dolgát. Nem volt jó hetük a baranyai együtteseknek, a PTE Petõfi Gyõrben, a PEAC hazai pályán a szombathelyiektõl kapott ki simán.

Keleti csoport

EKE-EVSI – Miskolci Egyetem 27-76 (7-11, 7-21, 8-21, 5-23)
Eger, Ifjúság u.,10 nézõ. V.: Drenyovszki D, Zahorán.
EKE EVSI: Szászi 8, Baráth 3, Kiri 6, Druzsba 7, SZABÓ 3/3 Csere: Vígh.. Edzõ: Kátai Zsolt
Miskolci Egyetem: KOSTYÓ 14/6, Kovács K. 8, CHVATAL 20, Papp 6, SIKORA 28/3 Edzõ: Lugosi Zsuzsanna

Nehezen “pörögtek föl”, nehezen játszották egymás zónáját a csapatok, öt perc elteltével is csak 2-2 kosár esett. A folytatásban sem változott nagyot a játék képe, lassú iram mellett a vendégek viszont több könnyû kosarat dobtak szerzett labdákból. Szünet után megélénkült a játék, a miskolci lányok átálltak emberfogásra, így több labdát szereztek, jó néhány könnyû ziccert is dobtak. A hazaiak továbbra is sok hibával játszottak, rosszul céloztak ezért nem kerülhették el a nagyarányú vereséget.

Kátai Zsolt: – Erõtlenül, sok hibával játszottunk, ennek csak vereség lehetett a vége. A most mutatottnál azért jobban is tudunk játszani.
Lugosi Zsuzsanna: – Voltak jó periódusaink a mérkõzésen, de van még hová fejlõdnünk. Gratulálok a lányoknak a gyõzelemhez.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_548

Nyugati csoport

NKE-Csata – Közgáz 57-63 (14-15, 14-17, 10-18, 19-13
Budapest, Ludovika Aréna, 30 nézõ. V.: Káré, Rózsavölgyi
NKE-Csata: Kovács 1, Hájer, Kundráth 10/, Gaál, KARAGITS 26. Csere: PÁNCZÉL 12/3, Németh 6, Csarankó 2, Sütõ, Zrínyi, Deme. Edzõ: Mányoky Fanni
Közgáz SC: Baliga 2, HIDAS 8, DOKTOR 13, Pfandler 7. ABAHÁZY 11, Csere: Galba, Szammer, Farkas 11/3, Kokavecz 2, Kapornai 9. Edzõ: Németh Kata

A vártnál sokkal izgalmasabb mérkõzést játszott a két csapat, helyenként nagyon szép megoldásokat lehetett látni. Az elsõ félidõben kiélezett volt a találkozó, és remek egyéni teljesítmények születtek. A 3. negyedben ellépett a tapasztaltabb játékosok alkotta Közgáz, ám a hazaiaknak volt tartásuk. Feljöttek, s szorossá tették az összecsapást. Hazai oldalon Karagits Kira 26 pont, 8 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 4 szerzett labda és 30 VAL, vendég oldalon Doktor Anna 13 pont, 10 lepattanó, 6 szerzett labda, 8 gólpassz és 28 VAL teljesítménye emelendõ ki.

Mányoky Fanni: – Elõször is gratulálok a gyõztes csapatnak! Kicsit csalódott vagyok, mert volt esélyünk a gyõzelemre egy nagyon jó Közgáz ellen. Sajnos nem dobtunk jól és volt pár érdekes szituáció is a mérkõzésen. A kevés közös edzés ellenére is kezd összeszokni a csapat, s fejlõdtünk az elõzõ mérkõzéshez képest. Fizikálisan megint elfogytunk, de külön szeretnék gratulálni Karagits Kirának, aki ma is extrát hozott!
Németh Kata: Nehezen áll össze a játékunk az idei szezon elején. Örülök a gyõzelemnek, de sok tennivalónk van még. Van hova fejlõdnünk védekezésben és támadásban is. Bízom a lányokban, hogy képesek vagyunk rá. Gratulálok mindkét csapatnak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_535

Széchenyi KA Gyõr – PTE-EMES Petõfi SE 87-46 (25-20, 23-11, 16-8, 23-7)
Gyõr Egyetemi sportcsarnok. 20 nézõ. V.: Surányi, Erõs
Széchenyi KA: CHROMÉJ 19, Horváth D. 4, Gosztola 3, TÖRÖK B. 19, Nagy 8. Csere: BICZÓ 13, RABI 9, Boronkay 2, Tóth, GYÖNGYÖSI 10. Edzõ: Barthalos István
PTE-EMES Petõfi SE: Herendi 10/6, Tóth 4, Horváth 8/6, SÉRA 11, Petró 4. Csere: Várhelyi 2, Bencze, Hajnáczky 2, Miltner 4, Orosz 1. Edzõ: Sipos Ádám

A roppant színvonalas, kosarakban gazdag elsõ negyedben támadásban mindkét csapat kitett magáért. A folytatásban rendezte védekezését a gyõri gárda, a vendégek, nem nagyon tudtak kibontakozni a zónája ellen. A hazai együttes fokozatosan elhúzott és végül fölényesen nyert. Hazai részrõl Chroméj Hajnalka (19 pont, 15 gólpassz) és Biczó Laura (13 pont, 11 lepattanó), a vendégektõl pedg Séra Nikolett (11 pont, 15 lepattanó) ért el dupla-duplát.

Barthalos István: – Színvonalas mérkõzést láthattunk, ilyenre számítottam. A kiváló zónavédekezésünknek nem találták az ellenszerét. Köszönjük a játékot.
Sipos Ádám: – Ilyen mérkõzésre számítottam. Tõlünk mindenki jól játszott és büszke vagyok a lányokra. Gratulálok az ellenfélnek.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_536

PTE-PEAC Szombathelyi ESE 53-79 53-79 (11-19, 16-22, 13-17, 13-24)
Pécs, 30 nézõ. V.: Szalóki, Danka
PTE-PEAC: Szabó N. 4, Krikler 5/3, Bátai 5, SÜLE 14, Kóbor 7/3. Csere: Szenteszki, Tóth, Horváth, Pétersz 8, Propszt 7/3, Balázs 3/3. Edzõ: Gyenge Gábor
SZOESE: JAKUBOVICS 24/6, Balogh. FEKETE 18/3, HIRSCHLER 14/6, FEIGL 12, Csere: Sándor 5, Bándi 6. Edzõ: Szabó László

A szombathelyi csapat végig a kezében tartotta a mérkõzést és jobban koncentrálva, ekkora különbséggel is megérdemelten nyert. A pécsi csapat pontatlanul, sok hibával játszott és játékosai rossz dobóformát fogtak ki a mérkõzésen. A vendégektõl ketten is – Jakubovics Dóra (24 pont, 13 lepattanó), és Feigl Fanni (12-12 pont és lepattanó) – dupla-duplával zártak.

Gyenge Gábor: – Gratulálok a szombathelyi csapatnak! Nem voltunk elég koncentráltak és rosszul is dobtunk, így sajnos nem volt esélyünk nyerni.
Szabó László: – Szimpatikus csapat ellen sikerült gyõznünk, a zóna védekezésünk nagyon jól mûködött. Gratulálok a csapatomnak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_537

Hirdetés