Hirdetés
Magyarország

Összefoglaló az egyetemi bajnokság 3. játékhetéről:

:

Hirdetés

Három mérkőzéssel folytatódtak a hazai egyetemi küzdelmek. Részletes összefoglaló.

Írta: Botár László

A héten csupán 3 mérkőzést rendeztek a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A miskolci és a pécsi összecsapás elég egyoldalú volt, mindkettő nagy különbségű hazai sikerrel zárult. Annál nagyobbak voltak az izgalmak viszont Szegeden, ahol hosszabbításba torkollt a debreceni hölgyek vendégjátéka, s az 5 perces ráadás után a vendégek örülhettek

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport, 2. forduló.

Szegedi RSC – Debreceni Egyetem 55-58 (13-16, 16-9, 9-11, 11-13, 6-9)

Szeged, Topolya sor, 50 néző. V.: Márkus, Utasi.

Szegedi RSC: Boros 6, KORNMANN 2, Kajtár 4, VÁRADI 19, Fodor. Csere: Kőházi 1, Antal 5, Burján 8, KÁLLÓ 10, Molnár. Edző: Földi Alexandra.

Debreceni Egyetem: Nagy 10/3,  MEZEI 11, TÓTH E. 14/12, Gaszner 3, GÖTTLINGER 18/6. Csere: Bagdi, Kapus 2, Ruzsa-Kiss, Záhorszky. Edző: Kovács Imre.

A két csapat inkább a védekezésre fordított nagyobb erőket a mérkőzés elejétől fogva. A nyitó etap után 4 ponttal a vendég debreceni együttes vezetett, de a szegediek a második negyedben a hibátlan, 9/9-es mezőnymutatóval záró Váradi Nóra vezérletével, rákényszerítve akaratukat ellenfelükre, némi előnyre tettek szert és 4 pontos vezetéssel térhettek a nagyszünetre. A második játékrészben sem tudtak ellépni egymástól jelentősen a felek, így nem meglepő módon 40 perc játékot követően egyenlő volt az állás: jöhetett a hosszabbítás. Ebben az öt percben a 18 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával záró Göttlinger Anna vezette vendégek bizonyultak sikeresebbeknek, így egy végletekig kiélezett csatában 3 pontos  debreceni siker született .

Földi Alexandra: – Először is gratulálok a Debrecen csapatának, megérdemelten győztek. Egy végletekig kiélezett mérkőzést veszítettünk el, ráadásul hosszabbításban, ami még fájóbb. Öt pontos előnynél fegyelmezetlenül játszottunk, és amikor nem lett volna szabad, kaptunk két hárompontost, ami demoralizált bennünket. A végjátékban még volt lehetőségünk egyenlíteni, de sajnos mi nem találtunk be. Első mérkőzésünk volt az idén, kell még egy kis idő, mire összeszokunk, hiszen egy eddigi teljesen új felállásban játszunk. Bízom a csapatban, lelkesek vagyunk, dolgozunk és biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb meglesz a gyümölcse a munkánknak.

Kovács Imre: – Gratulálok mindkét csapatnak, elsősorban a saját csapatomnak, hisz az amatőr bajnoki után ez a második mérkőzésünk volt két nap alatt. Óriásit küzdöttünk az egész mérkőzésen, nüánszokon múlt a győzelem. Palánk alatt kicsik voltunk, de lelkesek, és úgy gondolom a győzelem egyik kulcsa a lepattanó harc megnyerése volt.

Statisztika: http://hunbasket.hu/merkozes/x1920/whun_univk/whun_univk_590

Miskolci Egyetem – Nyíregyházi Egyetem 106-44 (20-11, 31-13, 27-12, 28-8)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 30 néző. V: Vaszi, Bene.

Miskolc: TAKÁCS 7/3, Bányai, ARAD 34, SIKORA 17/3, MÓRI 15, Csere: KECSKÉS 13/3, Sabbadin 8, Orbán 6, Jámbor 4, Bándi 2, Gőz, Kiss. Edző: Lippai Szabolcs.

Nyíregyháza: Mácsai 22/6, JAKAB 20/6, Moldován 2, Alajtner, Szabó. Csere: Bakó, Spisák. Edző: Hegedüs Ferenc, Földesi Norbert Gyula.

Döcögősen indult a mérkőzés az esélyes hazai csapat számára, játékosai sorra hagyta ki a tiszta dobóhelyzeteket, de a jó letámadásuknak köszönhetően így is hamar elhúztak a miskolciak. A nyíregyháziak Mácsai Réka és Jakab Luca révén elképesztő távoli dobásokkal szerezték pontjaiknak közel felét. A második félidőben a Miskolci Egyetem csapata egyre pontosabban játszott, értékesítették ziccereiket, így fokozatosan nőtt a lepattanó csatát 77-35-re nyerő hazai csapat előnye, amely végül nagy különbségű, magabiztos győzelmet aratott. Hazai részről 3 játékos is – Arad Zsófia (34 pont, 16 lepattanó), Sikora Emőke (17 pont, 11 lepattanó) és Móri Júlia (15 pont, 14 lepattanó) dupla-duplát ért el, Kecskés Karina (13 pont, 8-8 lepattanó és szerzett labda, 9 gólpassz) pedig nem sokkal maradt el a négyszeres duplától, az ún. quadriple-double-től.

Lippai Szabolcs: – Pontatlanul, álmosan kezdtük, de sikerült összeszednünk magunkat. Ennek köszönhetően egyre pontosabbak lettek a dobásaink, és a letámadásunk is erőszakosabb lett, így nagy pontkülönbséggel sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Földesi Norbert: – Alakulóban lévő csapat vagyunk. Nyilván ez meglátszik mind az eredményeinken, mind pedig úgymond a keretünk mélységén. Itt is főleg a második félidőben kijött az ellenfélnek a mélységi illetve a minőségi játéka. Dolgozunk tovább, igyekszünk fejleszteni a lányokat és sok sikert a Miskolcnak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_589

Nyugati csoport, 3. forduló:

PTE-PEAC – SMAFC 121-45 (30-9, 35-17, 28-13, 28-6)

Pécs, 30 néző. V.: Fölvári, Szalóki.

PTE-PEAC: PROPSZT 8/3, TEMES 18/6, KRIKLER 16/3, Süle 4, Kóbor 7. Csere: BÁTAI 14, TÓTH N. 12, SZABÓ N. 15/3, Szenteszki 6, Balázs 4, Szomor 5/3, Asztalos 12. Edző: Bekk Zsanett.

SMAFC: Volford 2, PADOS 21/3, Czirják 19, Rabatin 3, Ádám. Csere: Barakonyi, Határ, Besenyei, Horváth F. Edző: Panta István.

A PEAC csapata már a mérkőzés legelején határozott játékkal rukkolt elő és végig vezetve, nagyobb tudását érvényre juttatva, előnyét folyamatosan növelve biztos győzelmet aratott. A vendég soproniaknak főleg a két középső szakaszban voltak ügyes megmozdulásai, de a végig fölényben játszó hazaiak nagy különbséggel nyertek, két a padról beszálló játékosuk, Bátai Eszter (14 pont, 17 lepattanó)  és Szabó Nóra (15 pont, 10 lepattanó) is dupla-dupláig jutott.

Bekk Zsanett: – Gratulálok a csapatomnak az idei első győzelemhez! A Közgáz elleni nagy különbségű vereség után szükségünk volt erre a győzelemre és a helyenként biztató játékra.

Panta István: – Gratulálok a PEAC-nak a győzelemhez és örülök, hogy a hosszú utazás ellenére javult a játékunk, az eddigiekhez képest már több pontot is tudtunk dobni.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_580

Hirdetés