Hirdetés
Magyarország

Összefoglaló az egyetemi bajnokság 5. játékhetéről:

:

Fotó: BEAC

Hirdetés

A vendég csapatok hete volt a mostani a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél, hiszen a miskolciak fölényes Nyíregyháza elleni hazai sikerén túl az összes többi találkozón a vendégek örülhettek. A forduló rangadóján, az előző kiírás négyes döntőjében szereplő két csapat debreceni összecsapásán az ELTE BEAC ellentmondást nem tűrő kezdésének köszönhetően magabiztos győzelmet aratott a DEAC otthonában.

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, 5. forduló

Keleti csoport

Miskolci Egyetem – Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület 99-35 (27-6, 29-11, 27-6, 16-12)
Miskolci Egyetem, Körcsarnok, 40 néző. V.: Lónáth, Siska-Sándor.

Miskolci Egyetem: Bacsó 3, TAKÁCS A. 9/9, Szegeczki 7/3, Kápolnai 17, VÉG-DUDÁS 9. Csere: MÁRKUSZ 11, OLÁH 6/6, LUKÁCS P. 10/3, HAJDU 8, Tóth 9/3, Balla 8/6, KABABIK 2. Edző: Lippai Szabolcs.

Nyíregyházi ESE: Marton 20, Nagy, Ignácz, Adonyi, Karakó 15. Csere: Seres, Erdélyi, Páll. Edző: Farkasinszki Orsolya.

Az igen erős összetételben játszó miskolciak az első három negyedben nyomasztó fölényben játszva simán verték az ezúttal “kétemberes” csapat benyomását keltő Nyíregyházát.

Lippai Szabolcs: – Pozitívum, hogy teljes csapattal tudtunk kiállni, így egyre jobban összeszoknak a lányok, ez a mérkőzés tökéletes volt erre. Szeretnénk a keleti csoportban minél előrébb végezni, hogy jó pozícióból kezdjük a keresztjátékot. Nagyon szoros a mezőny, így készülünk a jövő heti meccsünkre is. Gratulálok a lányoknak, további sok sikert a Nyíregyháza csapatának!

Farkasinszki Osolya: – Gratulálok ellenfelünknek, ennyi DVTK-s játékossal valószínűleg négybe jutnak! Sajnos sok helyzetünk kimaradt, de a visszavágón remélhetőleg acélosabbak leszünk. Dicséret illeti lányaimat is, dolgozunk tovább.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_712

BME-MAFC – Semmelweis Egyetem 59-65 (10-15, 14-13, 26-22, 9-15)
Budapest, Camugo Sportlabdacsarnok, 70 néző. V.: Gruber. Magyar.

BME-MAFC: BOZSÓ 12/12, Budavári 2, Sinka 12, Kardos 8, DRÁVECZ 12. Csere: Török D. 2, Horváth D. 7, Pálfi, Kohán, Edző: Gorácz Árpád.

Semmelweis Egyetem: MAJSAI 10/3, NOVÁK 15, Balogh J. 9, Buzinkai 5/3, Kiss M. 8. Csere: OPITZ 9, Gangl 2, Szabó P. 5, Som 2, Pálmai. Edző: Hegyi Hanna.

A mérkőzés elején kiegyenlített volt a játék, majd az első negyed hajrájában pár ponttal elléptek a pontosabban játszó vendégek. A BME-sek sem védekezésben, sem támadásban nem találták a ritmust – ugyanúgy, mint egy héttel korábban, a DEAC elleni mérkőzésen. A továbbiakban a játék küzdő jellege dominált, tartotta pár pontos előnyét a vendég együttes. A harmadik negyed közepén egy 18-6-os rohammal nemcsak fordított a Bozsó Katica és a 12 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát elérő Drávecz Boróka vezette “műszaki alakulat”, hanem 8 ponttal el is húzott. A szakasz végén egy 10-2-vel ledolgozta hátrányát a SOTE, így a záró etap előtt az esélyek abszolút fifty-fifty voltak – már csak azért is, mert 50-50-es állásról vágtak neki a negyedik negyednek a felek. Ekkor már a fáradtság és a tét is érződött csapatokon, sok volt az eladott labda és a kihagyott dobás, melyek után a jóval alacsonyabb SOTE-sok szereztek több lepattanót, ami végül is győzelmük egyik záloga lett.

Gorácz Árpád: – Nagyon rossz felfogásban és sok hibával játszottunk.

Hegyi Hanna: – Büszke vagyok a lányokra, a rájátszás szempontjából fontos mérkőzést sikerült megnyernünk.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_713

DEAC – ELTE BEAC 61-77 (10-25, 10-16, 20-20, 21-16)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 25 néző. V.: Bács, Szűcs.

DEAC: Baczuk 18/3, Mezei 14, Holinka-Miklós 5/3, Szabó 7, Kovács 3. Csere: Kernács 5, Gaál -, Király 2, Pallai 1, Mácsai 3, Szöllősi 1, Mondl 2. Edző: Kovács Imre.

ELTE BEAC: Varga 15/12, Zsámár L. 11/3, Takács 8, Milkovics 6, Katona 2. Csere: Bogdán 6, Zsámár P. 16/9, Solymosi 4, Mudra 3/3, Simoncsik 4, Levente 2. Edző: Földi Alexandra.

A forduló rangadójának, az előző évadban a négyes döntőbe jutó két csapat találkozójának elején Zsámár Panna vezetésével a fővárosiak nagyobb előnyt tudtak kiépíteni maguknak (4-16). A folytatásban sem lassított az ELTE gárdája, akik az etap végére Takács Emese középtávolijával 15 pontosra növelték a felek közötti különbséget (10-25). A második negyed elején továbbra is a budapestiek akarata érvényesült, majd Kernács Réka és Szabó Gréta pontjaival próbált faragni a differencián a DEAC. A szünet előtti minutumokban Mudra Viola megmozdulásaival újfent távolodtak a vendégek, majd Mezei Dóra kosarával 20 pont közelébe szorították hátrányukat a fehér-feketék (20-41).

A fordulás után rendezte sorait a hajdúsági együttes és magasabb fokozatba kapcsoltak, ám a túloldalon is változatlanul estek a találatok, így Mondl Petra szép találata után is húsz pontos budapesti vezetés állt az eredményjelzőn (33-53). A záró periódus előtt Baczuk Virág és Mezei próbáltak kozmetikázni hazai részről, de Varga Anna távoli dobásával tartotta kiépített előnyét az ELTE (40-61). A negyedik játékrészre minden erejét összeszedte Kovács Imre alakulata, amely Baczuk remekelésével egy utolsó rohamot indított. A különbséget azonban időszűkében még a bravúros véghajrával sem tudta szorossá tenni a vendéglátó, így Zsámár Panna hármasával lezárta az összecsapást a fővárosi csapat (61-77).

Kovács Imre: – Büszke vagyok a lányokra, mert amikor elhitték, hogy tudnak kosárlabdázni, akkor nagyon szép dolgokat csináltak egy nagyon erős ELTE ellen. Kár, hogy ez az első negyedben nem így volt. Gratulálok az ellenfélnek is, és további sok sikert kívánok nekik!

Földi Alexandra: – Gratulálok a lányoknak! Ahogy megbeszéltük, agresszívan és koncentráltan kezdtük a mérkőzést, és a kispadról érkezők is mind jól szálltak be, mindenki hozzá tudott tenni a mérkőzéshez. Kár az utolsó negyedért, kiengedtünk és sokat hibáztunk, rengeteg lepattanót engedtünk ellenfelünknek. Bízom benne, hogy a következő fordulókban is hasonló teljesítményt tudunk majd nyújtani, megőrizve helyünket a tabellán. A Debrecen csapatának további sok sikert kívánok!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univk_714

Nyugati csoport

SZOESE – TFSE 65-94 (22-26, 19-26, 16-19, 8-23)
Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok, 20 néző. V.: Esztergályos, Kovács.

SZOESE: Balogh 16, Püspöki 8/6, Plózer 21, Kardos 5, Mezősi 11/3. Csere: Horváth 2, Kalamár, Lacó, Farkas, Hegyi 2. Edző: Szabó László.

TFSE: Vígh 17/3, Úr 11/9, Szeitl 18/6, Burján 12/3, Szabó Evelin 5/3. Csere: Mérész 13/3, Kelemen 7, Munkácsi 4, Kenyeres 4, Szabó Emese 3/3. Edző: Kováts Gabriella.

Hazai oldalról hiányzott az egyik alapember, Preisinger Boglárka, aki a múlt heti mérkőzésen sérült meg. Az első negyed lüktető, látványos játékot hozott, fej-fej mellett haladtak a csapatok – hiába akart meglépni a vendég együttes, a hazaiak mindig vissza tudtak zárkózni, ezt a negyedet 4 ponttal tudta megnyerni a TF. A második negyed szinte ugyanott folytatódott: a vendégek kicsit nagyobb fokozatra kapcsoltak, míg hazai oldalon több hiba csúszott a játékba, sok kimaradt ziccer jellemezte ezt az etapot. A veretlen éllovas TF 11 pont előnnyel ment a nagyszünetre. A harmadik negyedben kicsit jobban játszott a vendéglátó, több sikeres támadást is vezetett, abszolút egyenrangú ellenfele volt az előző évad bronzérmesének, így csak 3 ponttal tudta megnyerni a TF csapata ezt a negyedet.

Az utolsó negyedre a hazai csapat elkészült az erejével – ekkor már sok rontott dobás, rossz védekezés jellemezte a SzoESE játékát, így a TF könnyedén játszva 15 ponttal dobott többet, mint a szombathelyi gárda, a mérkőzést pedig végül meggyőző fölénnyel, 29 ponttal nyerte meg. Hazai oldalon kiemelendő Plózer Petra dupla duplája (21 pont, 13 lepattanó), Balogh Viktória 16 pontja és Püspöki Lotti mezőnymunkája, 7 lepattanója és 10 gólpassza. Vendég oldalról mindenképpen említést érdemel Vígh Bernadett dupla-duplája (17 pont, 11 lepattanó), Szeitl Vanessa 18 pontja és Kelemen Barbara 11 lepattanója.

Szabó László: – Harminc-harminckét percen keresztül abszolút egyenrangú ellenfelek voltunk a TF-fel, a végére kijött természetesen a különbség. Gratulálok a TF csapatának, de a saját csapatomat is dicséret illeti!

Kováts Gabriella: – Először is köszönjük az ellenfelünknek, hogy így 40 percen keresztül a létező összes védekezésünknek próbáltak ellenállni! Tudtunk gyakorolni, igaz kicsit tartalékosan jöttünk le, és a különbség is lehetett volna egy kicsit nagyobb, de azt gondolom, ez rendben van. Szépen dolgoztak a csajok, és további sok sikert a Szombathelynek!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_713

PTE-PEAC – UNI GYŐR  56-71 (13-20, 17-22, 9-14, 17-15)
Pécs, 20 néző. V.: Nagy, Fleischmann.

PTE-PEAC: Propszt 4, Németh 8, Mándity 9/3, FÜZY 8, BÁTAI 15. Csere: Szomor 8/6, Ugrics 4. Edző: Gyenge Gábor.

UNI GYŐR: Rozmán 8/3, BAFFY 14/6, Mihály 7/3, Horváth B., Bánszegi 11/3. Csere: NAGY CS. 10/3, Király 4, Sándor, Bognár 7/3, Reider, INCZÉDI 10. Edző: Barthalos István.

Jól kezdett a pécsi csapat, de az első pár perc elteltével alábbhagyott a lendület, és átvette a vezetést az esélyes címvédő Győr, amely egységes csapatjátékkal fokozatosan növelte előnyét. A harmadik negyedben mindkét csapat indiszponáltan játszott, sok volt a hiba. Aztán az utolsó játékrészben  a hazai gárda is új erőre kapott, lelkesedése pedig a negyed megnyerését eredményezte. Ezzel együtt a Győr megérdemelt győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, de dicséret illeti mindkét csapatot, hogy élvezhető és helyenként látványos mérkőzést láthatott a kis létszámú közönség.

Gyenge Gábor: – Először is gratulálok a győri csapatnak a győzelemhez! De nagy gratuláció illeti a csapatomat is, amiért ilyen lelkes és alázatos játékkal ajándékozott meg engem és mindenkit, aki látta a mérkőzést! Külön örülök annak, hogy amióta én vagyok az edzője ennek a csapatnak, most játszott a legkreatívabban, és többször is olyan szép kosárlabdát játszott, amit igazi öröm volt nézni.

Barthalos István: – Két tartalékos csapat játszott a mai napon. A pécsi együttes zónáját csak az első negyed második felében tudtuk áttörni. Innentől kezdve már végig kézben tartottuk a mérkőzést. Kiemelném Nagy Csenge és Inczédi Borbála hatékony játékát. További sok sikert a pécsi csapatnak!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_712

Halasztott mérkőzés:

Közgáz SC és DSK — Ludovika Csata, 2022.12.12.

Hirdetés