Hirdetés
Magyarország

Összefoglaló az egyetemi bajnokság 6. játékhetéről:

:

Hirdetés

A héten három mérkőzésre került sor az egyetemi bajnokságban. Részletes összefoglaló.

Három mérkőzést – köztük egy rangadó jellegű találkozót – lejátszottak, hármat pedig elhalasztottak a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Miskolcon, a rangadón küzdelmes, izgalmas és helyenként kifejezetten színvonalas találkozón a DEAC végig vezetve, s a kritikus pillanatokban jobban koncentrálva győzött. A másik keleti mérkőzésen az ELTE-BEAC fölényes győzelmet aratott Nyíregyházán, s ugyanezt tette a SzoESE csapata a hét egyetlen a nyugati csoportban lejátszott találkozóján a soproni lányok ellen

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők, 6. forduló.

Keleti csoport: 

Miskolci Egyetem – DEAC 52-62 (13-18, 12-14, 16-15, 11-15)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Takács, Lónáth.

Miskolci Egyetem: TAKÁCS 11/9, Kecskés 5/3, SZEGECZKI 18/6, Papp 6, Balázs 2. Csere: KABABIK 6, Nagy 4, Sabbadin. Edző: Lippai Szabolcs.

DEAC:  Nagy 5/3, Mezei 2, HOLINKA-MIKLÓS 20/18, OCSENÁS 11, Herdon 4. Csere: PAPP N. 7, Sükei 6, Krenács 4, Ruzsa-Kiss 3, Cseri. Edző: Kászoni Boglárka.

Gyors ritmusban kezdődött a mérkőzés, agresszív védekezés mellett 8-0-s rohanással kezdett a vendégcsapat, de ezzel együtt 5 faultot is beütöttek a vendégek. Lippai Szabolcs érthető időkérése  így után az egyik legjobb játékosát, Sikora Emőkét nélkülöző házigazda is éledezni kezdett. A második negyedben szűk debreceni vezetés mellett haladtak a félidő végén a remek dobóformát kifogó de Holinka-Miklós Hanna  (20/18 pont, 6/7 tripla, 8 lepattanó) villanásainak köszönhetően a debreceni csapat 7 pontos előnnyel térhetett pihenőre. A második félidőben Szegeczki Nóra vezetésével (18/6 pont 4 lepattanó, 6 kiharcolt fault) a Miskolci Egyetem így többször is 1-2 pontra megközelítették a vendégeket, de a kiélezett helyzetekben mindig volt valaki, aki átlendítette a kiesbb holtponton a vendég debrecenieket.  Az állás a záró etap közepéig volt igazán szoros, a hajrára a miskolciak belefáradtak ellenfelük az egész mérkőzésen át tartó üldözésébe, így nem tudtak fordítani, a kritikus pillanatokban jobban koncentráló vendégek 10 pontos győzelemmel indulhattak haza.

Lippai Szabolcs: – Sokkal pontosabban, hatékonyabban játszottunk, mint az előző mérkőzésen, viszont ellenfelünk jóval jobb fizikai állapotban volt, így nem tudunk feléjük kerekedni. Gratulálunk a debrecenieknek!

Kászoni Boglárka: – Csapatként játszottunk végig, támadásban és védekezésben is. Bárki felment a kispadról, azt láttam rajta, hogy belead mindent. Védekezésben és lepattanózásban gyengébbek voltunk, de még így is sikerült nyernünk. Gratulálok az ellenfélnek és további sok sikert nekik!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_629

Nyíregyházi ESE – ELTE-BEAC 40-123 (8-25, 10-25, 3-29, 19-44)

Nyíregyháza, Egyetemi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Sallai, Nyíri.

Nyíregyháza: Bíró 7/3, Alajtner, Lukács 11/9, Tóth V. 6, KARAKÓ 14. Csere: Veréb, Balogh V., Mester 2, Nagy J., Adonyi. Edző: Farkasinszki Orsolya.

ELTE-BEAC: VARGA A. 25/9, KISS A. 30/9, SIMONCSIK 20/12, Biszak 4, TAKÁCS E. 23/3. Csere: Simon R. 21/9. Mb. edző: Zsoldos András.

A vendégek 17-2-vel kezdve jelezték, hogy megpróbálják érvényre juttatni nagyobb tudásukat. A fővárosi együttes végig fölényben – a 3. negyedben kifejezetten nyomasztóban – játszva aratott nagy különbségű győzelmet. A lelkes hazaiaknak akadt néhány ügyes felvillanásuk, legjobbjuk, Karakó Dorina egyetlen lepattanóval maradt el a dupla-duplától. Ezt vendég oldalon hárman is – Kiss Anna (30 pont, 10 lepattanó), Varga Anna (25 pont, 10 lepattanó) és Takács Emese (23 pont, 13 lepattanó) – elérték. Érdekesség, hogy mindkét csapat remekül dobta a hárompontosokat, s ebben statisztikai mutatóban a hazaiak (4/6, 66% ill. 14/29, 48,27%) voltak jobbak.

Farkasinszki Orsolya: – Alapvetően amit kértem megpróbálták a lányok megvalósítani, amikor azt megtették abból kosarat is tudtunk elérni. A végén nagyon sok távoli kosarat kaptunk. Gratulálok az ellenfélnek!

Zsoldos András: – Köszönjük a mérkőzést a Nyíregyháza csapatának. Ezen a mérkőzésen volt lehetőségünk egy-két dolgot kipróbálni, gyakorolni a lányokkal. A negyedik negyedben védekezésünk hagyott némi kívánnivalót hagyott maga után, de a remek dobóteljesítménynek nagyon örülünk. Gratulálok a lányoknak!

Halasztott mérkőzés:

TFSE—Semmelweis Egyetem 2021. 01.19

Nyugati csoport:

SZOESE – SMAFC 104-43 (27-10, 25-8, 18-12, 34-13)

Szombathely, ELTE-SEK Sportcsarnok. zártkapus. V.: Dr. Magyari, Lipics.

SZOESE: Preisinger 27/3, Püspöki 29/15, Plózer 22, Sándor 2, Koltay 13/6.

Csere: Mezősi 11/3. Edző: Kollerics Barnabás.

SMAFC: Gombkötő 14/6, Pados 9, Czirják 16, Palotai, Takács 4. Edző: Márkus Tamás.

A mérkőzésre a vendégek csere nélkül érkeztek, de  sérülések, betegségek miatt a hazai csapatnál is csak egy játékos ült a cserepadon. Az első negyedben tetemes előnyre tett szert a jó dobóformát mutató vendéglátó. Szünetre lényegében el is dőlt a mérkőzés. A harmadik negyedben a SMAFC csapata nemcsak lelkesen, ügyesen is játszott, szép támadásokat vezetve lepte meg a hazai csapatot. Ez a negyed szoros is volt, a negyedik negyedben azonban ismét nagy fölényben játszott az újfent nagyon eredményesen támadó a SZOESE. Ekkor már nagyon érződött a fáradtság a soproni csapaton, sok hibára kényszerítették őket a vendéglátók. Századik pontot is elérték, ami Plózer Petra nevéhez fűződik. Sok hazai extra született a mérkőzésen: Preisinger Boglárka 27 pontja mellé 9 gólpasszt kiosztva egyetlen assziszttal maradt el a dupla-duplától, s figyelemre méltó  Sándor Anna 22 lepattanója. Két szombathelyi lány dupla-dupláig jutott: Püspöki Lotti 5/8-as triplamutatóval elért 29 pontja mellé 10 gólpasszt “kézbesített”, Mezősi Anna pedig a cserepadról beszállva “szorgoskodott össze”11 pontot és 10 lepattanót A vendégek részről Pados Kitti 9 pontja és 8 gólpassza és Czirják Anna 16 pontja és 6 lepattanója dicsérhető. 

Kollerics Barnabás: – Először gratulálok az ellenfélnek, mert ebben a helyzetben nem egyszerű dolog, hogy eljöttek és öt játékossal felvállalták a mérkőzést. Igaz sérülések és betegségek miatt mi sem voltunk sokkal többen, csak hatan. Annak lehet örülni, hogy száznégy pontot szereztünk, ezt akárki az ellenfél, azt be kell dobni, és ezért gratulálok a lányoknak, ráadásul, ha a statisztikát megnézzük, viszonylag jó százalékkal dobtunk közelről és távolról is. Llátszik, mennyit jelent, hogy valaki tud folyamatosan edzeni, ez a különbség egyértelműen ennek a következménye. A második félidőben próbáltunk felállt védelem ellen, és más védekezést is gyakorolni, próbáltuk a lehetőséget kihasználni, hogy egy felsőbb szinthez felnőjünk. Még egyszer gratulálok a csapatnak, és az ellenfélnek, amely nehéz helyzete ellenére végig lelkesen dolgozott és küzdött.

Márkus Tamás: – Sajnos tartalékos csapattal tudtunk eljönni, de ennek ellenére a lányok nagyon jól küzdöttek az első perctől a végéig. Sok új dolgot is sikerült kipróbálni, a zóna ellen remekül támadtunk. Amíg el nem fáradtunk, addig tényleg jól tartottuk magunkat, sajnos az ellenfél jobb erőkből áll, úgyhogy gratulálunk nekik, mi pedig megyünk, dolgozunk tovább.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_630

Halasztott mérkőzések:

Ludovika Csata—BME-MAFC: 2021. 03.08

PTE-PEAC—Közgáz: Az időpontról később egyeztetnek a felek.

Fotó: MEAFC