Hirdetés
Magyarország

Összefoglaló az egyetemi bajnokság 7. játékhetéről:

:

Hirdetés

Az elmúlt héten négy mérkőzéssel folytatódtak a hazai egyetemi bajnokság küzdelmei. Részletes összefoglaló.

Írta: Botár László

Két “helyi érdekű” rangadót és egy megyei összecsapást is rendeztek a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság nyugati csoportjában. A legnagyobb különbség éppen ez utóbbin, a Győr-Sopron “ütközet” során alakult ki, viszont mind a fővárosi, mind a pécsi derbi szoros volt, mindkettőn 10 ponton belül alakult a különbség, előbbin a Közgáz, utóbbin pedig a Petőfi siker született. A keleti csoportban a címvédő TF simán verte a Szeged csapatát

Keleti csoport, 5. forduló 

TFSE – Szegedi RSC 99-32 (23-5, 23-8, 27-5, 26-14)

Budapest, Testnevelési Egyetem, 20 néző. V.: Gaál, Gruber.

TFSE: Nagy 2, KENYERES 24/12, Herjeczki 6, Vörösházi 9/3, SZELI 16. Csere: HEGYI 18/6, Kozma 4, KOVÁTS G. 20, Zágoni. Edző: Hegedűs Péter.

Szegedi RSC: Boros 9, Váradi 3, Fodor 5, Finsztál 3/3, PÁSZOR 10. Csere: Hernádi 2, Liska, Hevesi, Vizes. Edző: Földi Alexandra.

A mérkőzést lendületes, pontos játékkal kezdte a hazai csapat és korán 17-2-es előnyre tett szert. A folytatásban is a címvédő TFSE akarata érvényesült, azonban a vendégcsapat játékosai olykor-olykor szép villanásokkal mutatták meg, hogy mikre is képesek. A Szegedből Pásztor Lili jutott el 10 pontig, míg hazai oldalról Kováts Gabriella tripla-duplája (20 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz, 7 kiharcolt fault), Szeli Dorina dupla-duplája (16 pont, 17 lepattanó, 3 szerzett labda, 3 gólpassz), illetve Kenyeres Anett (24/12 pont, 5 szerzett labda) és Hegyi Hanna (18/6 pont, 5 szerzett labda, 12 perc alatt) remek teljesítménye emelendő ki.

Hegedűs Péter: – A mérkőzést megfelelő ritmusban tudtuk kezdeni, az elejétől szép dolgokat mutattak a lányok. Összességében mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz. Most egy hosszabb szünet vár ránk a következő mérkőzésig, addig is bízom benne, hogy lesz lehetőségünk néhány közös edzésre, ahol jobban össze tud csiszolódni a csapat. Köszönjük a mérkőzést a Szegedi RSC-nek és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!

Földi Alexandra: – A vizsgaidőszaknak köszönhetően sajnos sok hiányzóval érkeztünk a fővárosba. Bízom benne, hogy ennél rosszabb mérkőzést már nem játszunk a szezon során, hiszen ma a túlélésért kosárlabdáztak a lányok. Gratulálok a Testnevelési Egyetemnek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_596

 Nyugati csoport, 7. forduló

BME MAFC – Közgáz SC és DSK 64-72 (20-26, 11-15, 19-14, 14-17)

Budapest, Tüskecsarnok,  30 néző. V.: Bagi, Kruk.

BME MAFC: BOZSÓ 10, HIZSNYIK 20, HORVÁTH 19,  Kardos 4, Munteán 6/6. Csere: Zsolnai 2, Józsa 1, Benkő G. Edző: Gorácz Árpád.

Közgáz SC:  KATONA 7/6, Zana 6, FARKAS 18/12, Imre Noémi, PFANDLER 8. Csere: Hidas, Imre Nóra, 4, Szammer 6, DOKTOR 14, Pataki 2, Kapornai 4, Herendi 3/3. Edző: Németh Kata.

A mérkőzés elején a Közgáz ellépett 10-4-re ellenfelétől, de egy időkérés felrázta a hazaiakat. A BME-MAFC próbálta üldözni ellenfelét, de félidőre így is tíz pontos Közgáz vezetést mutatott az eredményjelző. Kísértetiesen, a kezdéshez hasonlóan, indult a második félidő,  ismét a Közgáz “kapta el” jobban a “rajtot”, s 16 pontosra nőtt Doktor Anna-Farkas Fanni kettős vezette vendégcsapat előnye. A zónára váltó hazaiak védekezése azonban zavarba hozta a Közgázt, a negyed végére 5 pontra feljött elsősorban Hizsnyik Dóra és Horváth Anna eredményességére építő veretlen csoportelső. A befejező részben  a vendégek taktikusan játszva kezükben tartották az irányítást, nem adták ki onnan a vezetést és megérdemelten nyerték meg a színvonalas fővárosi derbit.

Gorácz Árpád: – Hullámzó mérkőzésen a Közgáz végig vezetve nyert.

Németh Kata: – Gratulálok mind a két csapatnak, a helyenként színvonalas mérkőzéshez.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_590

Széchenyi Kosárlabda Akadémia – SMAFC 129-28 (26-9, 37-2, 34-6, 32-11)

Győr, Egyetemi edzőcsarnok, 10 néző. V.: Földesi, Erős.

SZKA: GOSZTOLA 11, PERL 12/6,   SZŰTS 16, NAGY R. 20/3,  Bánszegi 16 . Csere: Horváth D. 4, BAFFY 19/3, HORVÁTH K. 16/6, Tóth 2, RABI 13. Edző: Barthalos István.

SMAFC: Rabatin 2, PADOS 10, Kollár 2, Pogonyi 3/3, Czirják 9. Csere: Ádám, Határ 2, Besenyei. Edző: Panta István.

A mérkőzésen végig a győri csapat akarata érvényesült. A hazai  támadások többsége sikeresen zárult, ha elsőre nem is találtak be az agresszíven letámadó hazaiak, a soproni palánk alatt visszaszerzett lepattanókból szereztek pontokat. Az igen agresszív győri letámadás ellen “szenvedő” soproniaktól pár ügyes felvillanásra futotta. Hazai részről Nagy Rebeka (20 pont, 17 lepattanó) a SMAFC-ból pedig Pados Kitti (10-10 pont és lepttanó) jutott dupla-dupláig.

Barthalos István: – Az előzetes várakozásnak megfelelően domináltunk a mérkőzésen. Örülök, hogy Sopron felkerült az egyetemi női bajnokság palettájára. Kívánok nekik sok sikert, megtiszteltük őket, hogy végig komolyan vettük a mérkőzést. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok az egész csapatom nevében.

Panta István: – Gratulálok az ellenfélnek, nagyon nagy játékerőt képviseltek, nem voltunk felkészülve a letámadásra. Mi egy új csapat vagyunk, próbálunk felzárkózni, felvenni a versenyt a profibb csapatokkal, most sajnos így sikerült.

PTE Petőfi SE – PTE PEAC 69-60 (17-17, 12-18, 19-9, 21-16)

Pécs, Cserepka Iskola, 20 néző. V.: Fleischmann, dr. Danka.

PTE Petőfi SE: Miltner, Horváth 7/3, TÓTH R. 16/9, Gulyás 3, Séra 8. Csere: Elek, Kállai, PAP 22, Molnár, Bencze 2, Orosz, BISZAK 11/9. Edző: Sipos Ádám.

PTE PEAC: TEMES 16, SZOMOR 15/9, Krikler, Süle 4, BÁTAI 10, . Csere: Szabó 4/3, Propszt 5/3, Tóth, Szenteszki 6. Edző: Bekk Zsanett.

Igazi pécsi presztízscsapat volt! A két csapat az elejétől kezdve egymásnak felszült, nagyobb előnyt egyik sem tudott szerezni. Nem kímélték egymást a játékosok, a meccsen végig keményen védekezett mindkét csapat. Szünetben 6 ponttal még a PEAC vezetett, ám a 3. negyedben magához ragadta az irányítást, s fordítani tudott a Petőfi.  A negyedik negyedben a vendégcsapat  zónavédekezéssel próbálta kizökkenteni a hazaiakat, de szakasz közepén egy 10-4-gyel 10 pontosra növelte előnyét a lepattanózást a 22 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Pap Regina vezetésével 40-28-ra nyerő Petőfi már nem adta ki kezéből a vezetést.

Sipos Ádám: – Gratulálok a csapatomnak, fontos volt ez a győzelem nekünk.

Bekk Zsanett: – Edzés nélkül nem számítottunk ennél jobbra.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_592

Hirdetés