Hirdetés
Magyarország

Összefoglaló az egyetemi bajnokság 8. játékhetéről:

:

Hirdetés

Négy mérkőzéssel folytatódtak a hazai egyetemi bajnoki küzdelmek. Részletes összefoglaló.

Írta: Botár László

Egy előrehozott meccset még december, három újabb találkozót pedig január közepén játszottak le a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A nyugati csoportban a még a tavalyi év végén a Közgáz nyerte a fővárosi derbit az NKE ellen, a Győr színvonalas mérkőzésen  győzött Pécsett, a BME pedig biztosan diadalmaskodott a javuló játékot nyújtó soproniak otthonában. A keleti csoportban a Debrecen közel 140-es tempóban kezdve az évet erődemonstrációval felérő győzelmet aratott a második félidőre elfáradó Nyíregyháza ellen.

Keleti csoport, 5. forduló

Debreceni Egyetem – Nyíregyházi Egyetem SE 136-35 (30-10, 32-16, 38-7, 36-2) 
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 10 néző: V.: Nemes, Fülöp.

Debreceni Egyetem: MEZEI 16, Gaszner 8/6, SZABÓ E. 8, GÖTTLINGER 32, FOLTIN 28, Csere: SÜKEI18, Bagdi 6, Záhorszky 7/3, Kapus 13/3. Edző: Kovács Imre.

Nyíregyházi Egyetem SE: Deák, JAKAB 13/6, Alajtner 5, Mácsai 17, Szabó. Edző: Földesi Norbert.

A mérkőzés elejétől fogva magabiztosan játszott a hazai csapat, a szimpatikusan küzdő vendégek nem tudták tartani a lépést a Debreceni Egyetem gárdájával. A jelentős tudásbeli különbség különösen szünet után látszódott, az első félidőben helyenként ügyesen játszó nyíregyháziak a végére elkészültek erejükkel, így végül a hazai együttes több mint 100 pontos győzelmet aratott. Göttlinger Anna (32 pont, 11 lepattanó), Foltin Blanka (28 pont, 17 lepattanó) és Sükei Zsuzsa (18 pont, 12 gólpassz) is dupla-duplát ért el a debreceniektől.

Kovács Imre: – Örülök, hogy minden játékos megfelelő játékidőt töltött a pályán, és végig küzdöttek. Köszönjük a Nyíregyházi Egyetem csapatának a játékot!

Földesi Norbert: – Először is büszke vagyok a csapatomra, mindent ami az erőnkből és tudásunkból tellett megtettünk a pályán. Gratulálok a debreceni csapatnak, nagyon szimpatikus csapat és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_597

Nyugati csoport, a 10. fordulóból előrehozott mérkőzés:

Közgáz – NKE Csata 79-51 (28-15, 18-8, 15-20, 18-8)
Budapest, Kinizsi u. 10 néző. V.: Hartai, Nagy-Pál.

Közgáz: ZANA 8, KATONA 10/6, Szammer 6, DOKTOR 12/3, Imre Noémi 2. Csere: HIDAS 18/9, Farkas 9/3, Imre Nóra 9, HERENDI 5/3. Edző: Németh Kata.

NKE-Csata: POLGÁRI 18/6, TAKÁCS 10, KUNDRÁTH 14/12, Kovács 6, Gaál 3/3. Csere: Juhász. Edző: Mányoky Fanni.

Katona Bianka két triplájára építve 8-4-gyel indította a Közgáz a két veretlen fővárosi együttes összecsapását, ám a szakasz közepén a végül 18 pontos és 11 lepattanós dupla-dupláig jutó Polgári Melinda vezetésével egy 9-0-t “repesztettek” a vendégek. A szakasz második fele egyértelműen a Közgáz csapatáé volt, amely elsősorban a szintén dupla-duplát elérő Doktor Anna (12 pont, 14 lepattanó) kosaraira és mezőnymunkájára építve  egy 20-2-es “száguldással” jelentős előnyt szerzett. A második etap elején váltva estek a kosarak, majd a szakasz közepén Zana Klaudia vezérletével, egy 13-2-vel a szünetre 20 pont fölé növelte előnyét a Közgáz. A megnyugtató előny úgy tűnt talán kissé el is altatta a hazaiakat. Az NKE-Csata nem adta olcsón a bőrét, hanem a változatosság kedvéért szintén dupla-duplát elérő Takács Emese (10 pont, 11 lepattanó) mezőnymunkájának és Kundráth Kiara tripláinak köszönhetően egy pazar, 16-3-as rohammal 10 pontra felzárkóztak. A negyed végén Hidas Réka vezetésével rendezte sorait a Közgáz, s egy 8-0-lal közel 20 pontosra növelte előnyét. A záró etapban 3 és fél percig csupán egy Kundráth tripla adott munkát a jegyzőkönyv vezetőjének. Ekkor Hidas hármasa átlendítette a holtponton a hazaiakat, akik úgy arattak végül biztos győzelmet, hogy lepattanó csatát 60-36-ra, a két páros negyedet pedig precízen, 18-8-ra nyerték meg.

Németh Kata: – Örülök annak, hogy győzelemmel zártuk az évet, és bár időnként érződött az év végi fáradtság a lányokon, annak is, hogy mindenki hozzátett valamit ehhez a győzelemhez. Gratulálok mind a két csapatnak, köszönjük ellenfelünknek a játékot.

Mányoky Réka: – Gratulálok a Közgáznak, sajnos csak időnként tudtunk felnőni a feladathoz és egyenrangú ellenfele lenni a hazai csapatnak. Ebben közrejátszott az is, hogy most csak hat “hadra fogható” játékosunk volt.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_578

Nyugati csoport, 6. forduló

SMAFC – BME-MAFC 42-83 (11-24, 12-22, 9-24, 10-13)
Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, 25 néző. V.: Hernicz, Rokob.

SMAFC: Pados 7/6, RABATIN 8/6, Kollár 5, Pogonyi 4, Czirják 10. Csere: Rátkovics 7/3, Volford 1, Ádám, Határ, Besenyei. Edző: Panta István.
BME-MAFC: BOZSÓ 25, KARDOS 19, Kovács 6, Benkő 11, HORVÁTH 18.  Csere: Zsolnai 4. Edző: Gorácz Árpád.

Az első percekben a két csapat fej-fej mellett haladt, ám a szakasz második felében a vendégcsapat nagyobb előnyt szerzett. Bozsó Katica betöréseire nem találta a hazai csapat az ellenszert és nagyon sok támadó lepattanót engedélyezett a BME-MAFC-nak, amelyből Horváth Anna 18 pontos és 12 lepattanós dupla-duplával zárta a találkozót. A második negyedben az elsőhöz hasonlóan rosszul rendeződött vissza a SMAFC védekezésben, így a félidő 46-23-as vendég vezetéssel zárult. A harmadik negyedet is a fővárosiak kezdték jobb, pontosabb játékkal, de a szakasz végén egy 8-0 rohammal bizonyította fejlődését a soproni társulat.A záró negyedben a hazai csapat az utolsó erőit mozgósítva szorossá tudta tenni a szakaszt, ekkor már nem tudta érvényesíteni a BME-MAFC a három negyeden keresztüli erőfölényét.

Panta István: – Először is gratulálok az ellenfélnek! Ahhoz képest, hogy a csoport egyik legerősebb csapatát fogadtuk,  úgy gondolom, hogy talán a legjobb mérkőzést láthattuk a lányoktól. Most mutatkozott meg, hogy mennyit fejlődtünk. Nem csak egy két játékos húzta az igát, hanem az egész csapat oda tette magát végig a mérkőzésen. Büszke vagyok a lányokra, mert látszik az elvégzett munka, ha még nem is az eredményben, hanem a lányok teljesítményében mérve. Köszönjük a szurkolóknak a biztatást!

Gorácz Árpád: – Jó felkészülési mérkőzés lehetett volna, ha teljes csapattal tudunk jönni! Reggel még tizenegyen voltunk, a busznál már csak kilenc ember volt várható és annyian tudtunk jönni, ahányan tudtunk. Hála Isten, a lányok, akik végül el tudtak jönni, koncentrált, jó játékot nyújtottak,  és végül is simán tudtunk nyerni a lelkes hazai csapat ellen.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_588

Nyugati csoport, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

PTE – Petőfi SE – Széchenyi Kosárlabda Akadémia 60-79 (13-27, 21-17, 11-20, 15-15)
Pécs, Cserepka Iskola, 20 néző. V.: Téczely, Dr. Szalóki.

PTE – Petőfi SE: MILTNER 6,  Tóth 13/6, Molnár 9/3, HORVÁTH ZS. 9/9, PAP R. 12.    Csere: Séra 7, Hajgató 4, Bencze, Gulyás, Kállai, Biszak, Elek. Edző: Sipos Ádám.

Széchenyi Kosárlabda Akadémia: BAFFY 6, HORVÁTH D. 6/6, Horváth K. 7, NAGY R. 18/3, Bánszegi 6. Csere: BICZÓ  27, Tóth, Szüts 9. Edző: Barthalos István.

Lényegében az első negyedben eldöntötte a mérkőzést a vendégcsapat. A győri zónavédekezés hatékonynak bizonyult, a Petőfi együttese nem találta az ellenszerét, e mellett a letámadás is jól működött a győrieknél. A Széchenyi KA csapata egy kényelmes előnyt szerzett, és bár a helyenként igen ügyesen játszó elsősorban hazaiak a 9 gólpasszt “kézbesítő” Miltner  Szandra és a 12 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Pap Regina vezetésével a páros negyedekben felnőttek a feladathoz, és egyenrangú partnerei voltak a Győrnek, a páratlan etapokban domináló vendégek elsősorban a hatalmas mezőnymunkát végző Baffy Fanni (10 lepattanó, 8 gólpassz) és két dupla-duplát elérő játékosuk, Biczó Laura (27 pont, 14 lepattanó) és Nagy Rebeka (18 pont, 11 lepattanó) jóvoltából a vendégek biztosan nyerték a színvonalas meccset.

Sipos Ádám: – Lelkes játékkal sajnos most sem sikerült nyernünk, de dolgozunk tovább. Gratulálok a Győrnek a győzelemhez.

Barthalos István: – Örülök, hogy újra itt lehettünk. Mindig szoros mérkőzéseket játszunk a Péccsel. Annak ellenére, hogy a csapatomban voltak hiányzók, a játékosok végig követték a taktikai utasításokat. Örülök, hogy sikerült semlegesíteni a Séra- Pap center párost, a hozzánk visszatérő Biczónak pedig sikerült bebizonyítani, hogy a kosárlabda pályán a helye. Köszönjük a mérkőzést és gratulálok a Pécsnek.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_579

Hirdetés