Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az Egyetemi Bajnokság 9. játékhetérõl:

:

Hirdetés

A héten hat mérkõzéssel folytatódtak a küzdelmek a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Részletes összefoglaló.

Írta: Botár László 

Papírforma-fordulót rendeztek a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban a címvédõ TF, ha nehezen is lendült játékba, de “legyûrte” az ELTE együttesét, a Debrecen és az Szeged pedig hozta a kötelezõt a Nyíregyháza és az Eger ellen. A nyugati csoportban a Közgáz Pécsett, a Petõfi SE otthonában, a Gyõr pedig saját pályáján az NKE ellen nyert szoros elsõ félidõ után biztosan. Mindez azt jelenti, hogy a keleti csoportban a TF, nyugaton pedig a Gyõr áll az élen – tovább õrizve veretlenségét.

 
Keleti csoport:

TFSE – ELTE-BEAC 64-47 (16-12, 16-12, 19-10, 13-13)
Alkotás u., 35 nézõ V.: Németh, Molnár.
TFSE: MIHÁCZI 12/3, Herman 6/6, KARLÓCAI 13, KOVÁTS G. 3, SZELI 19. Csere: Agic 6/6, Orosz 3, Révész, Szabó 2. Edzõ: Magyar Bianka.
ELTE BEAC: Darnót 6, NÉMEDI 10, LENDÉR 16/6, Tarnai 2, STEKLER 8/3. Csere: Regdánszki 3, Budavári , Simoncsik 2. Edzõ: Dr. Gyarmati István.

A mérkõzés elsõ felében mindkét csapat sokat hibázott, lassú és pontszegény negyedeket láthattak a kilátogatók. Az edzõk hazai, majd vendégoldalon is egy-egy idõkéréssel igyekeztek rendezni a sorokat. A változást a nagyszünet után a 3. negyed hozta meg, amikor a hazai csapat sebességet váltott és egy-két könnyû kosárral gyakorlatilag eldöntötte a mérkõzést. A vendégeknél Lendér Lilla (16/6), míg a hazai csapatnál Szeli Dorina (19) volt a legeredményesebb, de a TF-nél még Karlócai Julianna 13 pontos és 17 lepattanós dupla-duplájáról is szólni kell.

Magyar Bianka: – Gratulálok ellenfelünknek, hosszú idõ telt el, míg megtörtük a lendületüket, a meccs utolsó szakaszára sikerült viszonylag nagyobb elõnyre szert tennünk. Rengeteget hibáztunk támadásban és védekezésben egyaránt, a 3. negyedben viszont sikerült érvényesíteni fizikai fölényünket és sok szép könnyû kosarat szereztünk, aminek köszönhetõen a végén mi örülhettünk picit jobban.
Dr. Gyarmati István: – Sok pozitívum volt ebben a mérkõzésben, de talán a legnagyobb haszna az volt, hogy a játékosaim testközelbõl láthatták, hogy milyen mentális, fizikai és technikai felkészültség kell ahhoz, hogy egy ANB élcsapat ellen szoros mérkõzést tudjunk játszani. Jelen állapotunkban ugyanis 10 percet tudtunk azon a szinten kosárlabdázni, ami egy ilyen szintû csapat ellen az eredményes játékhoz szükséges.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_563

Debreceni Egyetem – Nyíregyházi ESE 150-8 (42-0, 37-2, 39-4, 32-2)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 15 nézõ V.: Kisházi, Fülöp.
Debreceni Egyetem: SZABÓ R. 9/9, Kernács 13/3, RÚZS-KISS-SCHUBERT11/3, Jávor 5/3, FOLTIN 29. Csere: SZABÓ C. 42/12, FÖLDVÁRI 16/3, Tóth 12, ÚJ 13/3. Edzõ: Jávor Barna, Kovács Imre.
Nyíregyházi ESE: Bakó, Molnár, Szabó, Deák 4, Moldován 2. Csere: Haraszti 2, Tóth. Edzõ: Hegedûs Ferenc

A papírformának megfelelõen erõs kezdést produkált a Debreceni Egyetem csapata, az elsõ negyedben pontot nem engedve ellenfelének. A két csapat közötti különbség folyamatosan növekedett. Míg a debreceniek különbözõ taktikai elemeket gyakoroltak, megfelelõ játéklehetõséget biztosítva minden játékosuknak, addig a Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület csapata az utolsó pillanatig lelkesen, szimpatikus hozzáállással próbált helytállni jóval erõsebb ellenfele ellen.

Jávor Barna: – Gratulálok a csapatomnak a gyõzelemhez, az ellenfélnek pedig sok sikert kívánok a bajnokság hátralévõ részére!
Hegedûs Ferenc: – Ennél azért többre számítottunk. Igaz, hogy a csapat nagy része influenzás, de azért úgy gondoltuk,nyolc pontnál többet tudunk dobni. Sajnos mentálisan nem tudták elviselni a lányok, hogy állandóan elpasszolják a labdát és ezért kaptunk ilyen sokat.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_564

Szegedi RSC – EKE EVSI 79-36 (15-4, 26-16, 19-5, 19-11)
Szeged, Topolya sor 3. 50 nézõ. V.: Czékmán, Utasi.
Szegedi RSC: BOROS 31/6, ÓDRY 16/6, Molnár 2, KURITYÁK 6, Fodor 5. Csere: HEVESI 13/3, Pásztor 3, Vizes1, Kajtár 2, Váradi. Edzõ: Földi Alexandra
EKE EVSI: Szász 5, Baráth 10, Vigh, KIRI 10, DRUZSBA 11. Csere: Szabó, Zsoldos. Edzõ: Kátai Zsolt

Pontatlan játékkal indult a mérkõzés, sok labdaeladás és kihagyott közeli dobás jellemezte mindkét csapat játékát. A negyed második felében a hazaiak Boros Eszter és Ódry Krisztina vezérletével elhúztak. A második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott. Hazai részrõl a 31 pontjához 12 labdát is szerzõ Boros mellé Hevesi Viktória lépett elõ pontszerzésben, az Eger Baráth Adrienn, Kiri Zsófia, és 11 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Druzsba Dalma pontjaival próbált felzárkózni. A második félidõ keményebb hazai védekezéssel kezdõdött. Ennek az eredménye sok szerzett labda és könnyû kosár volt, s ezekkel sikerült megnyugtató elõnyt szereznie a Szegednek. A vendégek Druzsba kosaraival szépítettek. A záró negyedben ismét kiegyenlítettebb játék mellett sikerült növelnie a Szegednek az elõnyét, a hazaiak végül magabiztos gyõzelmet arattak.

Földi Alexandra: – Nehezen lendültek játékba a lányok, sok ziccer kimaradt, az Eger pedig nagyon lelkesen játszott. Ennek ellenére gratulálok a csapatomnak, hiszen mindenki hozzátett a mai gyõzelemhez.
Kátai Zsolt: – Szeretném megdicsérni a lányokat, tisztességesen végig hajtottak a meccsen egy sokkal erõsebb csapat ellen. A védekezés kifejezetten jónak mondható volt és sikerült kicsit többet befelé dolgozni a gyûrû felé is, még ha sokszor kapkodva is. Magunkhoz mérten ezek biztató jelek.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_565

Nyugati csoport:

BME-MAFC – PTE-PEAC 39-52 (10-12, 9-13, 8-12, 12-15)
Budapest, Tüskecsarnok, Egyetemi terem 30 nézõ. V.: Czupi, Lázár.
BME-MAFC: Kokavecz 5, KeszthelyI 8, Kardos 9/3, Vágvölgyi 10, Horváth 2. Csere: Monus 3/3, Kovács, Baráti 2. Edzõ: Gorácz Árpád.
PTE PEAC: Propszt 16/9,, Szabó 11/3, Krikler 1, Süle, BÁTAI 12. Csere: Scherer 6, Szenteszki 4, Tóth 2. Edzõ: Gyenge Gábor.

A mérkõzés két erõsen tartalékos csapat, rettenetesen sok hibával és gyenge dobóteljesítménnyel tarkított összecsapását hozta. A picit összeszedettebben játszó vendégek a 12 pontos, 14 lepattanós dupla-dupláig jutó Bátai Eszter vezérletével megérdemelten nyerték az alacsony színvonalú mérkõzést.

Gorácz Árpád: – A támadójátékunk kritikán aluli. Sajnos hetek óta nem találjuk el a berendezést. Gratulálok a pécsieknek.
Gyenge Gábor: – A két tartalékos csapat közül kicsit nekünk jött ki jobban a lépés.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_551

PTE-EMES Petõfi SE – Közgáz 62-81 (16-15, 20-17, 13-22, 13-27)
Pécs, TÁSI Csarnok, 25 nézõ. V.: Dr. Danka, Szalóki.
PTE-EMES Petõfi SE: HERENDI 18/9, MILTNER 8 Tóth 5 , Petró 2, , PAP 17. Csere: HORVÁTH ZS. 8/6, Bencze, Várhelyi, Orosz, Molnár 4. Edzõ: Sipos Ádám
Közgáz: Szalay 6, Kapornai 2, DOKTOR 26, SZAMMER 11, IMRE 12, Csere: Galba 2, Pataki 1, Kokavecz 2, KOCSIS 17, Farkas 2. Edzõ: Németh Kata

Pörgõs, jó ritmusú mérkõzést láthattak, akik kilátogattak a TÁSI csarnokba a nõi egyetemi mérkõzésre. A nyugati csoport 2. helyezettjét fogadta a PTE-EMES Petõfi SE csapata, az elsõ félidõben fej-fej mellett haladt a két csapat, szünetben 4 ponttal a Herendi Zsófia-Pap Regina kettõs ponterõsségére alapozó hazaiak vezettek. A második félidõben fokozatosan átvették az irányítást a vendégek, a 26 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával záró Doktor Anna mellé felnõtt Kocsis Fanni, Imre Nóra és Szammer Anett is. Hiába küzdött a hazai gárda a mérkõzést jó második félidei jó játéka révén magabiztosan nyerte a fõvárosi csapat.

Sipos Ádám: – Elsõsorban nagyon örülök, hogy teljes csapattal ki tudtunk állni, és, hogy helytálltunk a nyugati csoport második helyezettje ellen az elsõ félidõben. Ezután sajnos “bent maradtunk” az öltözõben, nagyon-nagyon buta hibákkal kezdtük a harmadik negyedet és ezt cipeltük egészen a mérkõzés végéig. A mérkõzés utolsó szakaszában már kinyílt az olló, de szerencsére, akik eddig kevesebbet tudtak játszani, õk is több játéklehetõséget kaptak. Gratulálok az ellenfélnek, nem véletlenül állnak a második helyen a nyugati csoportban. Gratulálok a csapatomnak is, mert õk is nagyon ügyesek voltak, büszke vagyok rájuk!
Németh Kata: – Örülök, hogy tudtunk játszani egy szoros, jó mérkõzést. Úgy gondolom, színvonalas volt a találkozó. Gratulálok mindkét csapatnak, köszönjük a lehetõséget.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_552

Széchenyi Kosárlabda Akadémia Gyõr – NKE-Csata 97-69 (28-20, 17-19, 27-19, 25-11)
Gyõr Egyetemi csarnok., 20 nézõ. V.: Surányi, Erõs.
SzKA: CHROMÉJ 15, HORVÁTH D. 11/3, Gosztola 9, BICZÓ 16, Török 9, . Csere: PERL 18/9, NAGY R. 16, Tóth, Gyöngyösi, Rabi 3, Szûts. Edzõ: Barthalos István
NKE-Csata: Kovács 2, HÁJER11, KUNDRÁTH 15/9, GAÁL 16/6, KARAGITS 19. Csere: Csarankó 4, Sütõ 2. Edzõ: Mányoki Fanni

A gyõriek az egész mérkõzésen jó hatékonysággal fejezték be támadásaikat. A helyenként kifejezetten ügyesen kosarazó fõvárosi együttes az elsõ félidõben még tudta tartani a lépést a vendéglátókkal, az elsõ 20 perc kifejezetten látványos, színvonalas játékot hozott. de A harmadik és negyedik negyedben már érzõdött, hogy a hazai kispad “hosszabb”, Nagy Rebeka (16 pont, 10 lepattanó) például a kispadról beszállva ért el dupla duplát. Abban, hogy a gyõriek további támadásai is többnyire sikerrel zárultak, a hazai együttes játékát ügyesen szervezõ Chroméj Hajnalkának is elévülhetetlen érdemei voltak. Õ is dupla-duplát ért el: 15 pontja mellé kiosztott társainak 11 gólpasszt. A vendégek részérõl Karagits Kira (19 pont, 10 lepattanó) ért el dupla-duplát.

Barthalos István: – Az elsõ mérkõzés után szoros összecsapásra számítottam, de az ellenfél nem tudott teljes kerettel kiállni, ennek ellenére az elsõ félidei dobószázalékuk szorossá tette a játékrészt. Az összecsapás második félidejében érvényesítettük állóképességünket. Köszönjük a mérkõzést, gratulálok mindkét csapatnak.
Mányoky Fanni: – Gratulálok a Gyõrnek, nagyon jól játszottak. Remélem így õk szerzik meg az elsõ helyet. Gratulálok a saját csapatomnak is, mert kevesen voltunk és mégis tartották magukat a lányok.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_553

Hirdetés