Hirdetés
Magyarország

Összefoglaló az egyetemi bajnokság 9. játékhetéről:

:

Hirdetés

Négy találkozóra került sor a hazai egyetemi küzdelmek alkalmával. Részletes összefoglaló.

Írta: Botár László

A héten négy mérkőzéssel folytatódott a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság a hölgyeknél. A keleti csoportban a Debrecen remek első félidei játékának köszönhetően győzött Miskolcon. A nyugati csoportban a BME-MAFC a félidőben még vezetett a PTE-PEAC otthonában, de szünet után a pécsiek triplákkal alaposan “megszórva” a fővárosiakat fordítani tudtak. A Közgáz “nehézkes” kezdés után hozta a kötelezőt a Petőfi ellen, a Győr pedig egy erődemonstrációval felérő nagy különbségű győzelmet aratott az NKE-csata csapata ellen

Keleti csoport, 6. forduló

Miskolci Egyetem – Debreceni Egyetem 53-68 (12-20, 6-23, 16-12, 19-13)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 30 néző. V.: Takács,Vaszi.

Miskolci Egyetem: TAKÁCS 12/6, Kecskés 6/3, Bányai, ARAD 17/3, SIKORA 13. Csere: Papp 4, Balázs 1, Jámbor, Orbán. Edző: Lippai Szabolcs.

Debreceni Egyetem: Mezei 4, NAGY L. 8/3, Gaszner 5/3, GÖTTLINGER 24/6, FOLTN 15. Csere: SÜKEI 12, Bagdi, Kapus, Ruzsa-Kiss, Vasas, Záhorszky. Edző: Kovács Imre.

A roppant görcsösen, pontatlanul kosarazó hazaiakkal szemben szünetig megnyugtató, 25 pontos előnyt szerzett az összeszokottabbnak tűnő, sokkal higgadtabban, tudatosabban és pontosabban kosarazó debreceni együttes. A vendégek Göttlinger Anna, a 15 pontos, 14 lepattanós dupla-duplát elérő Foltin Blanka, valamint Sükei Zsuzsanna eredményességének, valamint Nagy Lili szervező munkájának köszönhetően gyakorlatilag szünetig eldöntötték a maguk javára a találkozót.

Térfélcsere után magukra találtak a hazaiak, és Takács Anna, valamint a két dupla-duplát elérő magas játékosuk, Arad Zsófia (17 pont, 10 lepattanó) és Sikora Emőke (13 pont, 10 lepattanó) vezérletével 10 ponttal megnyerve a második félidőt tisztesre”kozmetikázták” vereségüket, de a Debrecen biztos győzelmét nem tudták kétségessé tenni. Sajnálatos módon a hazaiak két játékosa is megsérült, a 3. negyed elején Bányai Boglárka térd, nem sokkal a befejezés előtt a csapat egyik legjobbja, Sikora Emőke pedig bokasérülést szenvedett, nekik az edzőkhöz hasonlóan a szervezők nevében ezúton is jobbulást kívánunk!

Lippai Szabolcs: – A mérkőzést nagyon idegesen kezdtük, emiatt sok helyzetünk kimaradt. A második félidőben nagyon szép játékkal, minkét negyedet megnyerve tartottuk magunkat. További sok sikert a Debrecennek, a két sérültünknek pedig gyors gyógyulást kívánok!

Kovács Imre: – Az első félidőben koncentráltan, szépen játszottunk. A második félidőben már kevésbé voltunk gördülékenyek. Támadásban és védekezésben rendre dekoncentráltak voltunk. Köszönjük a játékot a miskolciaknak, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_601

Nyugati csoport, 8. forduló

PTE-PEAC – BME MAFC 77-66 (9-10, 21-26, 20-13, 27-17)
Pécs, 30 néző. V.: dr. Danka, dr. Szalóki.

PTE-PEAC: TEMES 15/9, PROPSZT 27/18, Krikler 6/3 SÜLE 8, Bátai 2. Csere: Szabó Nikolett 8/6, KÓBOR 7/3, Szabó Nóra, Szomor 4, Asztalos. Edző: Bekk Zsanett.

BME MAFC: BOZSÓ19/6, Selmeczy, HORVÁTH 15/3, KARDOS 19/3, Munteán 6, . Csere: Józsa 2, Király 5/3. Edző: Gorácz Árpád.

Mindkét csapat görcsösen, kapkodva kezdte a találkozót. A második szakasztól “felpörgött” a játék, szünetben Bozsó Katica, Kardos Réka, valamint a 15 pontos, 17 lepattanós dupla-duplát elérő Horváth Anna vezérletével 6 ponttal a vendégek “mentek”. Térfélcsere után a jó dobóformát felmutató pécsi együttes elsősorban a mérkőzés során 6 triplát – 8 kísérletből – “beemelő” Propszt Amanda, valamint az eredményessége mellett hatalmas mezőnymunkát is végző, dupla-duplát elérő Temes Boglárka (15 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) vezérletével  felőrölte a fővárosi együttes ellenállását, és egy látványos, színvonalas találkozót nyert meg.

Bekk Zsanett: – Nagyon örülök, hogy végre megérkezett ez a győzelem. Már nagy szükségünk volt rá! Öröm volt látni a lányokat, hogy ennyire nyerni akartak és szurkoltak egymásnak!

Gorácz Árpád: – Gratulálok, a nagyon lelkes hazai csapatnak! Sajnos nekünk ez nem jött össze.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_594

Közgáz – PTE Petőfi SE 73-48 (20-15, 18-5, 19-20, 16-8)
Budapest, Kinizsi u. 25 néző. V.: Bagi, Nagy-Pál.

Közgáz: KATONA 9, DOKTOR 11/3, SUPPÁN 20/6, Imre Noémi 4, IMRE NÓRA 8/3. Csere: Hidas 7/3, FARKAS 12, Kapornai 2, Rontó. Edző: Németh Kata.

Petőfi: TÓTH R. 14/6, Miltner 4, HORVÁTH 11/9, Molnár 4, PAP R. 13. Csere: Hajgató, Gulyás 2. Orosz. Edző: Sipos Ádám.

Az első percekben magát támadásban közeli kosarakkal, védekezésben pedig látványos szerelésekkel észre vétető Pap Regina jóvoltából a vendégek vezettek. A szakasz közepén a két Anna, a most debütáló Suppán, valamint Doktor villanásaival fordított, s néhány ponttal meg is ugrott a Közgáz. A negyed végén ügyes megmozdulásaival Tóth Réka tartotta versenyben a vendégeket. A második etap első felében egymás hibáiból éltek a felek, ezt az időszakot 5-3-ra nyerte a Közgáz. A félidő hajrájában elsősorban Suppán jóvoltából egy 13-0-t “repesztve” 20 pontosra növelve előnyét eldöntötte a meccset a Közgáz. Ehhez persze az is kellett, hogy több Papnak címzett bejátszást “lenyúljanak” a hazaiak.

A harmadik negyedet némi meglepetésre “elvitték” a vendégek, akiknek néhányszor ismét sikerült megjátszaniuk Papot, majd amikor a hazai védelem a centerre koncentrál, Tóth, valamint Horváth Zsófia is triplákkal jelentkezett. A záró etap közepén 12 pontra közelítette meg ellenfelét a szívósan küzdő Petőfi, de ezzel a vendégek “ellőtték puskaporukat”, az utolsó 5 percet 14-1-re “hozva” aratott végül magabiztos győzelmet a Közgáz. A hazaiaktól Suppán (20 pont, 14 lepattanó), a vendégektől pedig Pap (13 pont, 12 lepattanó) zárta a találkozót dupla-duplával.

Németh Kata: – Helyenként pontatlanul, de pörgősen játszva győztük le az előző évadhoz képest sokat fejlődő Petőfi együttesét, gratulálok mind a két csapatnak.

Sipos Ádám: – Gratulálok a Közgáznak, megérdemelten győzött! Örülök annak, hogy pár dolgot gyakorolhattunk, és annak is, hogy kihajtották magukat, elfáradtak a lányok.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_593

Széchenyi Kosárlabda Akadémia – NKE-Csata 99-53 (27-13, 21-5, 26-16, 25-19)
Győr, Egyetemi edzőcsarnok, 20 néző. V.: Földesi, Erős.

SZKA: BAFFY 14/6, HORVÁTH D. 8/3, NAGY R. 13/6, Bánszegi 14, Biczó 32/3. Csere: Szűts, Tóth, PERL 14/6, Gosztola 4. Edző: Barthalos István.

NKE-Csata: Gaál 5/3, Kundráth 9/9, Polgári 5/3, Kovács 9/3, SZÉKELY 23. Csere: Csarankó, Szarka 2, Juhász. Edző: Mányoki Fanni.

A jelentős magassági fölényben játszó győri lányok végig nagy fölényben játszottak. Jó védekezésük révén szünetig kerek 30 pontos előnyt szereztek a vendéglátók, gyakorlatilag 20 perc alatt eldöntve a találkozót. A csapata pontjainak csaknem felét szerző Székely Réka jóvoltából a fővárosiak szünet után már helyenként kiegyenlítetté tették a játékot, de a nagy kedvvel, s jól játszó, a lepattanózást 54-27-re nyerő hazai együttes fölényes győzelmét nem tudták megakadályozni. A győri csapatból Biczó Laura igen “mutatós”, 32 pontos, 21 lepattanós dupla-duplával zárta az összecsapást, Nagy Rebeka (13 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) pedig eredményessége mellett nagy mezőnymunkát is végzett.

Barthalos István: – A lányok nagyon jól és taktikusan játszottak, gratulálok nekik. Köszönjük az ellenfélnek az újabb találkozót.

Mányoki Fanni: – Gratulálok a győri csapatnak! Sajnos most nem voltunk igazi ellenfelei a hazaiaknak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_595

Hirdetés