Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az elmúlt napok egyetemi mérkõzéseirõl:

:

Hirdetés

Szombattól keddig nagyüzem volt az egyetemi nõi kosárlabdában az Egyesült Államokban. Következzen a magyar érdekeltségû találkozók összefoglalója.

A Dartmouth két mérkõzést játszott. A Brown elleni 92-88-as sikerbõl Szabó Fanni 33 perc alatt 13 ponttal, 2 lepattanóval és 2 gólpasszal vette ki a részét. A Yale-tõl elszenvedett 58-44-es vereség során Szabó 28 percet töltött a pályán és 2 pontot, illetve 2 lepattanót jegyeztek fel a neve mellé. Az Ivy League Konferencia alapszakaszából még két mérkõzés van hátra, melyeket a hétvégén rendeznek.

A Duquesne bejutott az Atlantic 10 Konferencia negyeddöntõjébe, ahol pénteken a George Washington University lesz az ellenfele. A Duquesne vasárnap 66-55-re gyõzte le a George Mason University gárdáját. A gyõzelembõl Szamosi Amadea 14 ponttal és 6 lepattanóval vette ki a részét 29 perc alatt. Aho Nina 23 percet töltött a pályán és 9 pont, illetve 3 lepattanó került a neve mellé. Szamosi Amadea rangos egyéni elismerést kapott, hiszen az alapszakaszban nyújtott teljesítménye alapjában bekerült a konferencia harmadik ötösébe. Részletek itt.

Hasonlóan nagy téttel bíró mérkõzést vívott a University of Missouri–St. Louis. Miután 58-43-ra legyõzték a Saint Joseph’s University csapatát, Szörényi Lauráék bejutottak a Great Lakes Valley Konferencia negyeddöntõjébe. Itt pénteken a Lewis University együttese lesz az ellenfél. Az UMSL legutóbbi sikerébõl Szörényi Laura 39 perc alatt 5 ponttal, 4 lepattanóval és 3 gólpasszal vette ki a részét.

A University of South Florida számára véget ért az American Athletic Konferencia alapszakasza. Nagy Dorottyáék szombaton a negyeddöntõben folytatják az SMU – East Carolina párharc gyõztese ellen. A napokban két mérkõzéssel zárta az alapszakaszt az USF. A University of Tulsa 90-64-es legyõzésébõl Nagy Dorottya 20 perc alatt 6 ponttal és 4 lepattanóval vette ki a részét. A továbbra is veretlenül menetelõ UConn pedig a papírformának megfelelõen 96-68-ra verte az USF alakulatát. Nagy Dorottya ezúttal 17 percet töltött a pályán és 7 pontot, illetve 3 lepattanót szerzett.

A Florida International University 88-47-es vereséget szenvedett a University of Texas at El Paso gárdájától. A FIU együttesében Hegedûs Janka 26 perc alatt 16 pontot és 6 lepattanót szerzett.

A University of Texas at San Antonio a Florida Atlantic University gárdáját 97-66-ra verte. Az UTSA csapatában Tóth Tímea 8 perc alatt 2 pontot és 3 lepattanót ért el.

Az FIU és az UTSA az USA Konferenciában szerepel, melynek az alapszakasza a hétvégén zárul.

A University of Minnesota számára befejezõdött a Big Ten Konferencia alapszakasza. A negyeddöntõbe kerülésért csütörtökrõl péntekre virradóra a Penn State University gárdájával mérkõznek Kaposi Pálmáék. Hétvégén a University of Maryland gárdájától 90-68-as vereséget szenvedtek. Kaposi Pálma 14 percet töltött a pályán és 4 pontot, illetve 1 lepattanót jegyeztek fel a neve mellé.

A KJCCC küzdelmei során a Highland Community College 81-66-ra múlta felül a Fort Scott Community College alakulatát. Vukov Szonja 31 perc alatt 9 pontot és 7 lepattanót szerzett.

Hirdetés