Hirdetés
Európa

Összefoglaló az Euroliga csütörtöki mérkőzéseiről:

:

Hirdetés

Csütörtökön hét mérkőzést rendeztek a női kosárlabda Euroligában. Újabb három hely elkelt a negyeddöntőben. Összefoglaló.

Az A-csoportban a Salamanca igazi erődemonstrációt tartott és 93-38-ra ütötte ki az Orenburgot. A 28-5-ös első negyedben eldőltek a lényeges kérdések. Roberto Iniguez együttese ezzel a sikerrel matematikailag is továbbjutott. Katie Lou Samuelson 25 ponttal vezette győzelemre csapatát. A négyes másik meccsén a Dinamo Kurszk 65-61-re múlta felül az Izmit alakulatát és ezzel nagy lépést tett a második továbbjutó hely megszerzésének irányába. Raisa Musina 19 ponttal és 8 lepattanóval emelkedett ki a csapatukból.

A B-csoportban eldőlt, hogy a Fenerbahce és a Lyon folytathatja márciusban a negyeddöntőben. Az USK Praha pedig nem léphet tovább. A Fenerbahce 88-57-re verte a Gdyniát. Kia Vaughn 19, Cecilia Zandalasini 16 pontot ért el. A nap legjobban várt mérkőzésén a Lyon 85-74 arányban bizonyult jobbnak az USK Prahánál. A francia gárda 36 és fél percen át vezetett, végig kézben tartották a meccset. Az előnyük a 14 pontot is elérte. Aleksandra Crvendakic és Helena Ciak 15-15 egységig jutott. Az első és a második hely sorsát pénteken a Lyon és a Fenerbahce egymás között döntheti el. Ekkor tudhatjuk meg azt is, hogy ki lesz a Sopron Basket ellenfele a negyeddöntőben.

A C-csoportban a már továbbjutó UMMC Jekatyerinburg remek meccsen 90-83-ra győzte le a Spar Gironát. A 21 pontos Allie Quigley tripláit a FIBA összeállítása alapján kiemeltük. Mellette Emma Meesseman remekelt 22 ponttal. A Famila Schio 78-68-ra verte a TTT Rigát. Ezzel az is eldőlt, hogy pénteken a Girona és a Schio ki-ki meccset játszik a negyeddöntőért. Csalóka a szoros eredmény az olaszok esti fellépéséről, miután Sandrine Gruda (14 pont, 7 lepattanó) és Natalie Achonwa (17 pont, 7 lepattanó) remeklésével 21 ponttal is vezettek és csak a hajrában faragott a hátrányán a Riga.

A D-csoportban, tehát a Sopron négyesében a Bourges 87-80-ra verte a Galatsaray-t és ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit. A veretlen Sopron Basket mögött mindhárom gárdának három veresége van jelenleg. A negyedik negyednek 3 pontos török vezetésről futottak neki a csapatok, de az utolsó 10 percben frissebb volt a Bourges. A keretükben öten is kétszámjegyű pontot értek el. Isabelle Yacoubou 17, Elin Eldebrink 14 egységig jutott. A két gárda pénteken este is megmérkőzik.

Eredmények

A-csoport (Salamanca)
Izmit Belediyespor – Dinamo Kurszk 61-65
Perfumerias Avenida – Nagyezsda Orenburg 93-38

B-csoport (Prága)
Fenerbahce Oznur Kablo – VBW Arka Gdynia 88-57
LDLC ASVEL Feminin – ZVVZ USK Praha 85-74

C-csoport (Schio)
UMMC Ekaterinburg – Spar Girona 90-83
TTT Riga – Beretta Famila Schio 68-78

D-csoport (Bourges)
Bourges Basket – Galatasaray 87-80

Tabella ITT

 

Hirdetés