Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az Európa-bajnokság második napjáról:

:

Hirdetés

Nem kevés meglepetést, magyar továbbjutást és török kiesést hozott a 2019-es Európa-bajnokság második játéknapja. Nézzük a rövid összefoglalót a pénteki meccsekrõl.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az A-csoportban a címvédõ Spanyolország 67-59-re verte Nagy-Britanniát. A félidõben a britek jártak elõrébb és a harmadik negyed hajrájában egy 8-0-val tudtak csak fordítani a spanyolok. Innentõl már behúzták a kötelezõ gyõzelmet. Astou Ndour 23 ponttal remekelt. A társ-házigazda lettek 82-74-re verték Ukrajnát. A harmadik negyed végére tudták 10 egység fölé növelni a különbséget és innen az ukránoknak már nem volt visszaút. Elina Babkina 33 pontot elérve pályafutása egyik legjobb mérkõzését teljesítette a nemzeti csapatban.

A B-csoportban Franciaországnak nem okozott gondot Montengeró. Egyoldalú meccsen arattak 88-53-as sikert Marine Johannès 15 és Valeriane Ayayi 13 pontjával. A csehek meglepték Svédországot, miután Stefan Svitek együttese 71-64-es sikert ünnepelhetett. A félidõben 44-30-re mentek a svédek, de a harmadik negyed végére ebbõl 13 pontot ledolgozott a cseh válogatott és a záró szakaszban a 23 pontos Renata Brezinova vezetésével behúzták a gyõzelmet.

A C-csoport az egyetlen ahol már megvan a biztos továbbjutó és a kiesõ. Válogatottunk Olaszország 59-51-es legyõzésével biztosította elsõ helyét. A szlovénok pedig 62-55-re múlták felül a törököket, akik ezzel búcsúzták. Amennyiben Törökország le is gyõzné válogatottunkat vasárnap délután, a másik pályán nem tudna olyan eredmény születni, amivel elõrébb léphetnének a negyedik helynél. Egymás elleni összevetésben ugyanis a szlovén és az olasz válogatottnál is rosszabbak.

A D-csoportban a társ-házigazda Szerbia második gyõzelmét is megszerezte. Úgy verték 77-63-ra Oroszországot, hogy másfél perccel a vége elõtt még csak 67-63 volt. Innen jött Ana Dabovic és Jelena Milovanovic egy-egy triplája, ami lezárta a rangadót. Fehéroroszország pedig meglepetésre 69-61-re legyõzte Belgiumot. A harmadik negyedben a belgáknak volt 8 pontos elõnye is. A félidõre azonban fordítottak a fehéroroszok. Azzal, hogy itt megfogták a találkozót, a harmadik negyedtõl teljesen új irányt vett a küzdelem. A 19 pontos Alex Bentley vezetésével fehérorosz fölény rajzolódott ki, akik az utolsó 13 percben már végig vezettek.

Eredmények és a csoportok állása

A-csoport
Lettország – Ukrajna 82:74
Spanyolország – Nagy-Britannia 67:59

Tabella

B-csoport
Csehország – Svédország 71:64
Montenegró – Franciaország 53:88

Tabella

C-csoport
Szlovénia – Törökország 62:55
Olaszország – Magyarország 51:59

Tabella

D-csoport
Belgium – Fehéroroszország 61:69
Szerbia – Oroszország 77:63

Tabella

Hirdetés