Hirdetés
Európa

Összefoglaló az Európa Kupa szerdai játéknapjáról:

:

Hirdetés

Szerdán 10 mérkőzést rendeztek az Európa Kupában. A magyar érdekeltségű találkozókról már beszámoltunk, most következzen a játéknap teljes áttekintése.

A magyar csapatok közül az Aluinvent DVTK 81-66-ra maradt alul a Basket Landes otthonában, de így is kiválóak az esélyei a továbbjutásra. A Salamanca 67-35-re kiütötte a Győrt, míg a Cadi La Seu az utolsó 6-7 percben darálta be a PEAC-Pécset és aratott 71-55-ös sikert a baranyai megyeszékhelyen. A Győr és a PEAC búcsúzott, míg a Cadi La Seu a pécsi sikerével biztosította helyét a rájátszásban. Ez nem sikerült Krivacevic Tijanáéknak, akik 72-69-es vereséget szenvedtek Brnóban. A Ramlának így már nem a saját kezében van a sorsa a továbbjutást illetően.

Fotó: FIBA.Basketball

A Cadi La Seu mellett négy csapat biztosította matematikailag is a helyét a rájátszásban. Keleten a C-csoportban az Ormanspor a Kayseri, míg a Polkowice az Umea legyőzésével vívta ki a továbbjutást. A D-csoporból ugyanezt megtette a Rózsahegyen diadalmaskodó Tsmoki Minszk. A Galatasaray pedig életben tartotta esélyeit az Artego Bydgoszcz legyőzésével. Tekintsünk ki Nyugatra, ahol a magyar érdekeltségű csoportok küzdelmei mellett a Roche Vendee nyert Liege városában és ezzel biztosan ott lesz a folytatásban.

Eredmények

Keleti Konferencia

A-csoport
KP Brno – Elizur Ramla 72-69

C-csoport
CCC Polkowice – A3 Basket Umeå 83-70
Ormanspor Genclik – Kayseri Basketbol SK 69-62

D-csoport
MBK Ružomberok – Tsmoki Minsk 56-62

E-csoport
Galatasaray – Artego Bydgoszcz 85-76

Nyugati Konferencia

F-csoport
Uni Győr – MÉLY-ÚT – Perfumerías Avenida 35-67
Gernika Bizkaia – Olivais Coimbra 96-34

H-csoport
Basket Landes – Aluinvent DVTK 81-66
PEAC-Pécs – AE Sedis Bàsquet 55-71

J-csoport
Liege Panthers – Roche Vendee Basket Club 58-74

A csoportok állása

Hirdetés