Hirdetés
Európa

Összefoglaló az Európa Kupa szerdai mérkőzéseiről:

:

Hirdetés

Szerdán négy találkozóval elrajtolt az Európa Kupa rájátszásának első fordulója. Minden pályán a magasabban rangsorolt idegenben játszó csapat ünnepelhetett győzelmet.

A legnagyobb differenciát a CCC Polkowice alakította ki, akik 75-56-ra nyertek a Botas otthonában. Az egyoldalú találkozón a 30 pontos Artemis Spanou vezetésével a CCC Polkowice legnagyobb előnye a 25 egységet is elérte. Ebből a negyedik negyedben hatot ledolgozott a Botas, de így is bizakodva várhatja a januári visszavágót a lengyel gárda.

Egy másik lengyel csapat, az Artego Bydgoszcz is idegenben szerzett előnyt. A Sepsiszentgyörgy otthonában 70-61-es sikert arattak. A negyedik negyedben 55-54 után hagyták állva riválisukat. Az egykoron győri színekben is eredményesen teljesítő Brianna Kiesel lett a legeredményesebb 22 ponttal.

Fotó: FIBA.Basketball

A Lointek Gernika 57-52-es győzelmet aratott a Tsmoki-Minszk otthonában. A harmadik negyed közepétől a Gernika végig vezetett. 10 egység volt a legnagyobb előnyük, de a fehéroroszok többször felzárkóztak. Az utolsó három percbe érve 52-51 állt az eredményjelzőn. Nogaye Lo 14 pontot ért el, míg Nikolina Milic 13 egységig jutott.

A Roche Vendee a Besiktas csarnokában ünnepelhetett 83-79-es diadalt. Fordulatos meccs volt, mely során a törökök 9, a franciák 12 ponttal vezettek. Az utolsó két percben 79-79 után a Roche Vendee zárta le győztesen a találkozót. Jasmine Bailey 17 pont, 9 lepattanós teljesítményét kell kiemelni.

Eredmények

Tsmoki Minsk – Gernika Bizkaia 52-57
Botaş Ankara – CCC Polkowice 56-75
ACS Sepsi SIC – Artego Bydgoszcz 61-70
Beşiktaş – Roche Vendee Basket Club 79-83

Hirdetés