Hirdetés
Európa

Összefoglaló az Európa Kupa szerdai mérkőzéseiről:

:

Hirdetés

Szerdán 10 mérkőzést rendeztek a női kosárlabda Európa Kupában. A magyar csapatok közül az Atomerőmű KSC Szekszárd matematikailag is biztosította helyét a rájátszásban. Teljes eredménylista és a csoportok állása.

Négy magyar csapat szereplését követhettük. Az Atomerőmű KSC Szekszárd 85-61-re kiütötte a német Herner TC-t és ezzel az I-csoportban megszerezte negyedik győzelmét, ami biztos továbbjutást jelent számára. Életben tartotta az esélyeit a H-csoportban az Aluinvent DVTK,  miután 73-69-re legyőzte a Cadi La Seu-t. Ugyanebben a négyesben a PEAC-Pécs nagyarányú vereséget szenvedett Franciaországban, a Basket Landes otthonában. Az UNI Győr – MÉLY-ÚT pedig az F-csoportban a Gernikától kapott ki hazai pályán 74-60-ra.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd – Jantner Zsolt

Nézzük a további eredményeket. A Nyugati Konferenciát tekintve még ki kell emelni a Valencia 78-75-ös sikerét az Olmypiacos otthonában. Queralt Casas remeklését hozta a találkozó, mely után őrzi veretlenségét a spanyol élcsapat. Keleten a Sepsiszentgyörgy csodát tett a Galatasaray otthonában és 78-70-es sikert aratott. Elszenvedte első vereségét a bombaerős Ormanspor, a CCC Polkowice otthonában maradtak alul 20 ponttal.

Eredmények

Keleti Konferencia

B-csoport
Szpartak Moszkva Vidnoje – KBF Prishtina 115-42

C-csoport
CCC Polkowice – Ormanspor Genclik 75-55

D-csoport
Enisey Krasnoyarsk BC – Tsmoki Minsk 68-70

E-csoport
Galatasaray – ACS Sepsi SIC 70-78

Nyugati Konferencia

F-csoport
Uni Győr – MÉLY-ÚT – Liontek Gernika Bizkaia 60-74

G-csoport
Olympiacos – Valencia Basket 75-78

H-csoport
Aluinvent DVTK – Cadi La Seu AE Sedis Bàsquet 73-69
Basket Landes – PEAC-Pécs 83-48

I-csoport
Atomerőmű KSC Szekszárd – Herner TC 85-61

J-csoport
Flammes Carolo Basket – Roche Vendee Basket Club 81-84

A csoportok állása

Hirdetés