Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az U17-es VB elsõ napjáról:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdõdött Zaragozában az U17-es Világbajnokság. Nézzük az elsõ játéknap rövid összefoglalóját.

A-csoport

Lettország – Japán 71-77
Nigéria – Kanada 0-20

Az A-csoportban csak egy mérkõzésre került sor, hiszen a szerdai rajtig nem érkezett meg a helyszínre a nigériai válogatott. A szövetségük tájékoztatása szerint vízumproblémák miatt nem tudtak elutazni Spanyolországba. Ebben az esetben a FIBA szabályai egyértelmûek, az elsõ és a második csoportmeccsüket 0-20-ra megkapja a riválisuk. Mivel egymást követõ két találkozón nem álltak ki, így kizárják õket és minden eredményüket (a két 0-20-at) törlik.

A csoport másik meccsén kisebb meglepetésre Japán 77-71-re legyõzte Lettországot. Ezt tekinthetjük a nyitó nap legfordulatosabb összecsapásának. A japánok a félidõre 13 pontos elõnyt alakítottak ki. A 30 egységig jutó Mai Yamamoto vezette ázsiai gárda egy komoly hullámvölgyet vészelt át a harmadik negyedben: 52-37-es vezetésük után 18-2-es szériával fordítottak a lettek. A záró szakasznak már újra japán vezetésrõl vágtak neki a csapatok és az ázsiai együttes elõnye ismét elérte a 8 pontot.

B-csoport

Ausztrália – Mexikó 98-38
Franciaország – Kína 44-56

A B-csoport nyitó mérkõzésén az ausztrálok meggyõzõ fölénnyel, 60 ponttal verték Mexikót. Minden nevezett játékos pályára lépett a gyõztes csapatból és négyen a 10 pontot is átlépték. Kína pedig meglepte Franciaországot, a 21-5-ös harmadik negyed döntötte el a gyõztes kilétét. Ezt követõen a gallok már csak futottak az eredmény után.


C-csoport

Olaszország – Csehország 59-57
USA – Dél-Korea 104-45

A nap másik rangadóján Olaszország megtréfálta a korosztályos Európa-bajnok cseheket. Az olaszok a második negyedben 26-13-ra vezettek. A csehek azonban 13-0-s futással egyenlítettek. A harmadik negyedben az olaszok ismét elléptek 8 ponttal, majd az elõnyüket még tovább is tudták növelni. A záró szakaszban 49-39 után 55-51-re még felzárkóztak a csehek. Az utolsó percben 1 pontra olvadt az olasz elõny, de végül nem engedték ki a kezükbõl a gyõzelmet.

A másik meccsen az Egyesült Államok válogatottja nem botlott, 59 ponttal verték Dél-Koreát.


D-csoport

Spanyolország – Portugália 59-51
Brazília – Mali 70-77

A D-csoportban házigazda spanyolok 35 percen át kiélezett meccset vívtak Portugáliával és végül az utolsó 5 percben múlták felül elfáradó riválisukat. Mali pedig a nyitó nap legnagyobb meglepetését okozva megtréfálta Brazíliát. Az afrikai gárda végig vezetett a találkozón.

Hirdetés