Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az U17-es Világbajnokság harmadik napjáról:

:

Hirdetés

Pénteken újabb négy mérkõzéssel folytatódott az U17-es Világbajnokság Zaragozában. Ezúttal a „C” és a „D” csapatai léptek pályára. Nézzük a rövid összefoglalót.

C-csoport

Dél-Korea – Olaszország 67-78
Csehország –Egyesült Államok 63-72

Az olaszok Csehország legyõzése után Dél-Korea ellen sem botlottak. A második negyed egy kis megingását leszámítva végig vezettek az olaszok, de a mérkõzésnek kellõ lüktetést adott, hogy 10 pont környékén látótávolságban tudott maradni az ázsiai válogatott. A négyes másik meccsén az Egyesült Államok mindössze 72-63-ra gyõzte le Csehországot. Az amerikaiak 20-12-es negyeddel nyitottak, de ezt követõen a csehek 8-10 pontos hátrány környékén megfogták a meccset. Sõt, a harmadik negyedben 46-39-re felzárkóztak. Gyõzelmi esélyeik ugyan nem voltak, de egy teljesen vállalható mérkõzést játszottak a fizikálisan jóval erõsebb amerikaiakkal.

D-csoport

Portugália – Brazília 54-58
Mali – Spanyolország 63-77

A brazilok a játéknap legnagyobb fordítását mutatták be. Portugália 22-8-as elsõ negyedet produkált, de a második etapban 1 pontra is felzárkóztak a dél-amerikaiak. A 30-28-as félidõ után a harmadik negyed elején fordított Brazília és innentõl kezdve végig elõrébb jártak. A másik meccsen a spanyolok csak az utolsó 13-14 percben darálták be Malit. A két csapat sokáig fej-fej mellett haladt, de végül a 21 pontos Galeron vezéreltével Spanyolország ünnepelhetett gyõzelmet.

A csoportkör szombaton zárul a tornán, ekkor minden a négy csoport csapatai pályára lépnek.

Hirdetés