Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az U17-es Világbajnokság második napjáról:

:

Hirdetés

Csütörtök délután immár a második játéknapra került sor a Zaragozában zajló U17-es Világbajnokságon. Ezúttal az „A” és a „B” csoport csapatai mérkõztek.


A-csoport

Kanada – Lettország 60-57 h.u.
Japán – Nigéria 20-0

Már a nyitó nap összefoglalójában írtuk, Nigéria nem érkezett meg a tornára. Abban az összeállításban azt is közöltük, hogy ilyenkor miként néz ki az eredmények elkönyvelése. A csoport másik meccsét viszont lejátszották és nagy izgalmak közepette Kanada hosszabbítás után 60-57-re legyõzte Lettországot. Hullámzó összecsapás volt, ahol a félidõben 5 ponttal a lettek vezettek. A harmadik negyedben az elõnyük a 7 pontot is elérte. Kanada azonban a játékrész végére felzárkózott és a záró szakaszban már fej-fej mellett haladt a két csapat. Kanada 36 másodperccel a lefújás elõtt büntetõkkel egyenlített, a ráadást pedig végig kézben tartották.


B-csoport


Mexikó – Franciaország 27-65

Kína – Ausztrália 41-66

A B-csoportban két egyoldalú találkozót láthattunk. Franciaország javított az elsõ nap veresége után és 65-27-re kiütötték Mexikót. Három negyed után a gallok 53-13-as elõnyben voltak. Ausztrália pedig 66-41-re múlta felül Kínát. A félidõre eldõlt a találkozó, amikor az ausztrálok 38-11-re elléptek.

Hirdetés