Hirdetés
Archivum

Összefoglaló az ünnepek alatti magyar érdekeltségû egyetemi meccsekrõl:

:

Hirdetés

A két ünnep közötti rövid idõszakban is több magyar érdekeltségû egyetemi mérkõzést rendeztek az Egyesült Államokban. Az alábbiakban ezeket foglaljuk össze röviden.

A Duquesne továbbra is remek formát mutat, 79-65-re verte a University of Pittsburgh csapatát. Szamosi Amadea 27 perc játék alatt 6 ponttal és 6 lepattanóval vette ki a részét a sikerbõl. Kuttor Enikõ nem lépett pályára.

A Florida International University a Surfin Santa Classic torna házigazdája volt. Az elsõ napon a University of Rhode Island alakulatától 68-50-es vereséget szenvedtek. Hegedûs Janka 37 perc alatt 8 pontot és 4 lepattanót jegyzett. A második napon a FIU 57-53-ra maradt alul a Wake Forest University gárdájával szemben. Hegedûs ekkor 17 ponttal és 7 lepattanóval csapata legeredményesebbje volt.

A West Virginia State University szintén két mérkõzésen lépett pályára. Elõbb a Divízió I utolsó harmadába tartozó Saint Francis University csapatától hosszabbítás után 84-78-as vereséget szenvedtek. Ekkor Szörényi Laura 17 pontot szerzett. Az év utolsó napján következett a Bluefield State College, akiket a WVSU 44 ponttal 90-46ra múlt felül. Szörényi Laura 8 pontot és 3 lepattanót jegyzett. A mérkõzés krónikájához hozzátartozik, hogy mindössze 20 percet tölthetett a pályán, mivel egy csúnya szabálytalansággal kilökték a pályáról és megütötte magát.

Az East Carolina University a ráadásban 81-79-re kapott ki a University of Tulsa-tól. Csutorás Fanninak három rossz mezõnykísérlete volt 14 perc alatt.

A játékhét összefoglalójában még szót kell ejteni arról, hogy a Darthmouth két mérkõzést játszott. Elõbb a Central Connecticut State University gárdájától 59-55-re kaptak ki, majd a New Jersey Institute of Technology csapatát 46-39-re múlták felül. Szabó Fanni mindkét mérkõzést kihagyta.

Hirdetés