Hirdetés
Archivum

Összejött az álom elõdöntõ az Universiadén:

:

Hirdetés

Csütörtökön lezajlottak a negyeddöntõk a 26. nyári Universiade nõi kosárlabda tornáján. Ezek közül az egyik ágon érvényesült a papírforma és összejött az Ausztrália-Egyesült Államok párosítás az elõdöntõben, de a másik ágon nagy meglepetésre elbuktak az oroszok a svédekkel szemben.

Az elsõ negyeddöntõn Tajvan végig vezetve verte Brazíliát. Már a félidõben 10 pont fölé hízott a differencia, a harmadik negyedben pedig a 20 pontot is megközelítette. A dél-amerikaiak a szünetben faragtak a hátrányukon, de fordítani nem tudtak. A tajvani csapatból a kezdõ ötös négy tagja is 10 pont fölé jutott. Érdekesség, hogy a brazilok hiába nyerték meg 46-28-ra a lepattanókért folytatott csatát, ezt a mérkõzés folyamán nem tudták kamatoztatni.

A második negyeddöntõben érvényesült a papírforma és az amerikaiak átgázoltak a finneken. A szünetben 53-17, a lefújás pillanatában 93-30 volt az állás. Az amerikai válogatott kétszer annyi lepattanót és labdát szerzett, mint a riválisa. A gyõztes csapat legjobbja a 17 pontos Elena Delle Donne volt.

A nagy meglepetést a harmadik negyeddöntõ hozta. Itt a svédek 8 ponttal bizonyultak jobbnak az oroszoknál. Érdekes összecsapás volt, mert a harmadik negyed után 47-43-ra mentek a svédek, majd az oroszok többször is felzárkóztak 1 pontra, de fordítani nem tudtak. A végjátékban a svédek Halvarsson remek büntetõzésével összességében magabiztosan húzták be a gyõzelmet.

A negyedik negyeddöntõben az ausztrálok átgázoltak a kanadaiakon. Itt a juharlevelesek az elsõ félidõben 10 pont környékén tartották a különbséget, de a harmadik negyedben az ausztrálok elhúztak és végül 35 ponttal nyertek. A gyõztes csapatból négyen is 10 pont fölé jutottak. Az ausztrálok ezen az estén 46%-al céloztak, míg a kanadaiak csak 23%-al.

Eredmények

Tajvan – Brazília 65-54
USA – Finnország 96-30
Oroszország – Svédország 60-68
Ausztrália – Kanada 79-44

Elõdöntõk
Augusztus 19., Péntek

Tajvan-USA
Svédország-Ausztrália
 

Hirdetés