Hirdetés
Archivum

Összejött az álomdöntõ az Afrika-bajnokságon:

:

Hirdetés

Pénteken rendezték Dakarban a 2019-es Afrika-bajnokság elõdöntõit. A finálét tekintve összejött a legjobban várt párosítás, a címvédõ Nigéria és a házigazda Szenegál mérkõzik a trófeáért.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Vasárnap este újabb fejezetéhez érkezhet a nõi kosárlabdát tekintve Nigéria és Szenegál rivalizálása. 2017-hez hasonlóan ugyanis ezen két nemzet válogatottja vívja a finálét az Afrika-bajnokságon.

A címvédõ Nigéria könnyedén vívta ki a döntõbe jutást, végig vezetve 79-58-ra verték Malit. Már a 25-12-es elsõ negyed mindent eldöntött. Ezinne Kalu 19 pontját, illetve Evelyn Akhator 13 pont, 12 lepattanós dupla-dupláját kell kiemelni.

A másik ágon a házigazda Szenegál drámai csatában 60-57-re múlta felül Mozambikot. A fantasztikus hangulatú összecsapáson sokáig úgy nézett ki, hogy Mozambik ünnepelhet gyõzelmet. A második negyedben 19 ponttal is vezettek. A 35-19-es félidõt követõen Szenegál a harmadik etap végére 44-41-re felzárkózott.

A záró szakasz hatalmas fordulatokat tartogatott. A hazaiak 48-48-nál egyenlítettek, majd 53-51-nél a vezetést is átvették. Mozambik azonban innen még újra magához ragadta a kezdeményezést és 54-53-ra fordítottak. A hajrában viszont Szenegál pontosabbnak bizonyult és a 16 pontos Astou Traore vezetésével megszerezték a gyõzelmet.

A finálét Nigéria és Szenegál között vasárnap magyar idõ szerint 20 órától rendezik Dakarban.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés