Hirdetés
Európa

Ősszel fejezné be az Euroliga szezont a Jekatyerinburg:

:

Hirdetés

Az UMMC Jekatyerinburg klubmenedzsere Maxim Ryabkov RIA Novosti hírügynökségnek nyilatkozott a klubnál tapasztalható jelenlegi állapotokról.

Ryabkov is megerősítette azokat a sajtóhíreket, melyek szerint az élvonalbeli csapatok egyhangúlag a szezon lezárását és az alapszakasz tabellája alapján történő eredményhirdetést szorgalmaztak. Lényegében Jekatyerinburgban is lezártnak tekintik az évadot, bár ezt hivatalosan csak akkor tehetik meg, ha már a szövetségtől az elnökségi határozat erről a kezükben lesz.

Oroszországban alapszakasz és a középszakasz meccseit is megvívták. A rájátszással folytatódott volna a küzdelem a hétvégén.  “A mi bajnokságunk ilyen szempontból kedvezőbb helyzetben van, mint sok másik. A nagy részét már lejátszottuk, rendelkezünk egy eredménysorral, ami alapján többé-kevésbé fair végeredmény hirdethető.” – tette hozzá.

A Jekatyerinburg klubmenedzsere hangsúlyozta, hogy a klubnál fokozott munkarendben dolgoznak és a játékosoknak bármilyen kérésük van, abban igyekeznek segíteni. A légiósok egy része elindult hazafelé, de érkeztek olyan kérések is a klubvezetés felé, hogy lennének akik meghosszabbítanák oroszországi tartózkodásukat. Jelenleg ott még biztosságosabbnak érzik a helyzetet és nem tennék ki magukat hosszú útnak.

Az Euroliga kapcsán Jekatyerinburgban sem tudnak többet, mint amit a FIBA kommunikált a nyilvános csatornáin. A sportvezető azonban az őszi befejezést szorgalmazná. Elsősorban azért, hogy a klubok teljesíthessék szerződéses vállalásaikat.

Szeptemberben vagy októberben kellene lejátszani a szezon végét. Ez néhány hét alatt megoldható és utána a szokott rendben indulhatna az új szezon. A FIBA nem törölte az évadot, nem nyilvánította befejezettnek. Egyszerűen felfüggesztette. Semmi akadálya nincs annak, hogy a 2019/20-as szezont 2020 őszén fejezzük be. Kaptunk arról tájékoztatást, hogy lesz majd egyeztetés a csapatok és a nemzeti szövetségek bevonásával. Azt kell ebben az esetben látni, hogy a kluboknak sok olyan szerződéses kötelezettsége maradt, amiket nem tudott teljesíteni a partnerei felé. Ezeket úgy tehetné meg, ha lennének mérkőzések. A gazdaságilag erős nyugati fociligák ugyanezzel küzdenek. Például a televíziós jogtulajdonosok követelhetik vissza a pénzüket, ha nem játsszák le a mérkőzéseket. A mi sportágunkban ezek a szempontok annyira nem jelennek meg, de biztos vagyok benne, hogy minden érintett klubnál gazdasági oldalról komoly kérdések merülnek fel így is. Reméljük, hogy a helyzet rendeződése után még ez a szezon is lejátszható.

– összegzett Maxim Ryabkov.

Hirdetés