Hirdetés
Magyarország

“Összességében biztosítottnak éreztem a fejlődésemet”:

:

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesében folytatja pályafutását Zala Friskovec. A szlovén kosárlabdázás egyik nagy igéretének számító 20 éves irányító tavaly érkezett hazánkba és remek szezont teljesített a Csata színeiben.

A szlovénok tehetsége az első külföldön töltött szezonjában 30.4 perc alatt átlagban 13.2 ponttal, 3.7 lepattanóval és 2.6 gólpasszal segítette meccsenként a csapatát. A tripláit közel 42 százalékos hatékonysággal értékesítette.

A Nemzeti Sport a váltásról kérdezte Friskovecet.

Elsősorban érzelmi döntést hoztam, amikor a Szekszárdot választottam . A KSC az egyik legerősebb együttes Magyarországon, így nekem ez mindenképpen előrelépés, főleg, mert indul a klub a nemzetközi kupában. A döntésem hátterében szerepel az is, hogy tudom, milyen családias légkör jellemzi a klubot, s hogy egy nagyon tapasztalt edzővel dolgozhatok. Összességében biztosítottnak éreztem a fejlődésemet, mert én jobb játékos akarok lenni.

– nyilatkozta a lapnak a szlovén játékos.

Friskovec a Nemzeti Sportnak arról is beszélt, hogy tartott az új éltviteltől, de sokkal jobban sikerült az idény, mint amire számított. A szekszárdi céljaival kapcsolatban kiemelte, hogy szeretné megmutatni magát az Európa Kupában. A csapat keretét úgy írta el, hogy “motivált, jó játékosok alkotják az együttest”, de arra figyelmeztetett közben, hogy öt új kosarast kell beépíteni.

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható.

Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél

Hirdetés