Hirdetés
3x3

Összetartás és párizsi torna az olasz 3×3-as válogatottnál:

:

Hirdetés

Február elején egy hosszabb összetartáson vesz részt az olasz 3×3-as válogatott. A szakág 2018-as világbajnokánál nagy változások zajlottak.

Olaszországban némileg szokatlan módon egy szakmai irányítás alá vonták az 5:5 és a 3×3 szakágat. Ez azt jelenti, hogy az 5:5 válogatott szövetségi kapitánya Andrea Capobianco vette át a 3×3-as gárda irányítását is. Az új szakember felfrissítette a keretet, melyet egy sérülés is hátráltat. A 2018-as Világbajnokság MVP-je, Olaszországban a sportág egyik arcának számító Rae Lin D’Alie sérült és nem lehetett ott a társaival.

A nyolcfős bő keretet nézve mindhárom élcsapat, a Famila Schio (Olbis Futo Andrè), a Reyer Venezia (Martina Bestagno, Deborah Carangelo) és a Ragusa (Chiara Consolini) is ad játékost. A két évvel ezelőtti világbajnok gárdából Marcella Filippi és Giulia Rulli tagja a keretnek, melyet Sara Bocchetti és Valeria Trucco tesz teljessé.

Az olaszok a hétvégén Párizsban szerepelnek egy felkészülési tornán. A nyolc játékos két négyesbe osztva indul. Mellettük a mezőnyt a francia válogatott bő keretéből formált három négyes, illetve Svájc és Hollandia alkotja. Minden résztvevő hét találkozót vív.

“Most érkeztünk abba a szakaszba a felkészülés során, ahol játszanunk kell magas szintű csapatokkal.” – indokolta az olasz szövetség közleményében Andrea Capobianco, hogy miért esett a választása erre az erőfelmérőre. Ugyanebben a közleményben arról is beszélt az olasz szakember, hogy mire koncentráltak a felkészülés alatt. Elsősorban szerette volna, hogy a korábbiakhoz képest csökkentsék az eladott labdák számát és a riválisaiknak kevesebb támadó-lepattanót engedélyezzenek. Emellett szerette volna a játékosai reakció-idejét, döntéshozatali képességét erősíteni.

Olaszország az indiai Bengaluru-ban megrendezésre kerülő olimpiai selejtezőn Tajvan, Spanyolország, Svájc és Indonézia mellé került egy csoportba. Az olaszok is benne vannak abban a szűkített listában, akik Budapesten a második selejtezőn is részt vehetnek, amennyiben Indiában nem járnak sikerrel. Válogatottjuk a június végén megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon a Világranglistán elfoglalt pozíciója alapján alanyi jogon résztvevő.

Fotó: FIP.it

Hirdetés