Hirdetés
Archivum

Összetartáson a 3×3-as U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Pasaréten összetartáson vesz részt a 2019-es 3×3-as U18-as Európa-bajnokság szolnoki selejtezõjére készülõ magyar válogatott.

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Földi Attila vezetõedzõ 9 fõs bõ kerettel dolgozik a következõ napokban. A májusban a korosztályos Világbajnokság elõtt összetartáson résztvevõ játékosok közül Mudra Viola tanulmányi kirándulás miatt nem tud részt venni a mostani munkában. Visszatért a kerethez Révész Luca és érkezett Tamás Jázmin.

A jelenlegi bõ keretet így Altmann Anna, Baczuk Virág, Dénes Anna, Révész Luca, Salamon Zsófia, Schlégl Odett, Szerencsés Tamara, Tamás Jázmin és Varga Eszter alkotja.

Augusztus 3-án és 4-én Szolnokon szurkolhatunk a magyar lányoknak. A jól megszokott helyszínen, a Tiszai Hajósok Terén rendezik a korosztályos Eb-selejtezõt.

A korosztályos kontinenstornára idén selejteznie kell a csapatunknak. Lettország, Svájc, Törökország, Litvánia és Görögország lesznek a lehetséges ellenfelek. A hat együttest két csoportba osztják, a csoportok 1-2. helyezettjei jutnak az elõdöntõkbe. A két szolnoki elõdöntõ gyõztese jut ki az Európa-bajnokságra. A kontinesntornát szeptember 6. és 8. között Tbilisziben rendezik.

A 3×3-as U18-as Világbajnokság után készített nagyinterjúnkban Földi Attila is érintette az Eb-selejtezõt. „Szolnok óriási kihívás lesz. Változtak a szabályok, nem négy csapat jut tovább a selejtezõbõl, hanem kettõ. A két döntõse a tornának és ez így nagyon nehéz. Bravúr lesz kijutni az Eb-re.” – zárta a beszélgetésünket a szövetségi kapitány.

A magyar csapat több a mostanihoz hasonló rövidebb készül a szolnoki megmérettetésre.

Hirdetés