Hirdetés
Archivum

Összetartáson a szlovák válogatott:

:

Hirdetés

Bár nem tudta kvalifikálni magát a 2019-es Európa-bajnokságra Szlovákia, de természetesen nyárra összeállított a szakmai stábjuk egy hosszabb programot. Az egyhónapos összetartáson 14 fõs kerettel dolgoznak.

Fotó: basket.sk

Fotó: basket.sk

Szlovákia novemberben hazai pályán Montenegróval szemben 68-62-re alulmaradt sorsdöntõ Eb-selejtezõn, így nem jutott ki a 2019-es kontinesntornára. Ezt követõen Peter Kovacik szövetségi kapitány munkáját megköszönték. A helyét Juraj Suja, a bajnoki címvédõ MBK Ruzomberok vezetõedzõje vette át. Az új szakmai stáb elõször találkozik a kerettel. Megfiatalított gárdát állítottak össze.

Az elõzetesen meghirdetett bõ keretbõl sérülés miatt Beáta Jano¹èíková, ®ofia Hru¹èáková és Terézia Páleníková nem áll rendelkezésre. A helyükre Alice Moravèíková és Alexandra Ha¹ková érkezett. Moravèíková most debütál majd a felnõtt csapatban. Mellette még négy újoncot avatnak Laura Horvátová, Michaela Balá¾ová, Dominika Drobná és Michaela Raková személyében.

“Új szakmai stáb állt össze és az elsõ edzõtábor célja, hogy lefektessük azokat az alapokat, amikre építeni szeretnénk. Megismerkednek a játékosok azzal a filozófiával, amivel tervezünk dolgozni a jövõben. Szeretnénk a novemberi tétmérkõzésekre a támadás és a védekezés variációkat is bõvíteni.” – fogalmazott a TASR hírügynökségnek Juraj Suja.

A június 22-ig tartó válogatott programra négy összecsapást kötött le a szakmai stáb. Június 8-án és 9-én Szerbiával, majd június 14-én és 15-én Szlovéniával mérkõznek.

A szlovák válogatott kerete: Barbora Bálintová (Arka Gdyòa), Nikola Dudá¹ová (®abiny Brno), Angelika Slamová (Arka Gdyòa), Laura Horvátová (©BK ©amorín), Alica Moravèíková, Miroslava Mi¹tinová (MBK Ru¾omberok), Angelika Theiner (BLK Slavia Praha), Michaela Balá¾ová, Dominika Drobná (YONUG ANGELS Ko¹ice), Sabína Oroszová (KP Brno), Mária Felixová (Basket Lulea), Ivana Jakubcová, Alexandra Ha¹ková ( Pie¹»anské Èajky) és Michaela Raková (Meccanica Nova Vigarano).

Hirdetés